Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Cum interpreteaza evreii semnele astronomice si legatura cu sfarsitul vremurilor

Se incarca video...
Adaugat la :  21.08.2017
Vizualizari :  1
+ Add To

L-am intrebat pe cunoscutul istoric, rabinul israelian Ken Spiro, despre interpretarea evreiasca a semnelor din ceruri, atat cele din Biblie, cat si cele de astazi.

Exista un crez fundamental in iudaism ca tot ce se intampla in lume are un motiv si un mesaj cifrat, chiar si fenomenele astronomice. Toate fenomenele care urmeaza sa aiba loc, fie ca e vorba de alinieri de stele sau eclipse, nu creeaza framantari in lumea evreiasca. Acestea trec aproape neobservate, fiindca evreii Il asteapta de asa multa vreme pe Mesia incat au obosit sa mai incerce sa descifreze evenimentele specifice si fenomenele astronomice pentru a face vreo predictie. Daca nu se intampla, aceasta aduce o mare dezamagire. Eu sunt un istoric si rabin, dar din perspectiva evreiasca, tind sa privesc mai mult la evenimentele concrete de pe planeta.

As spune, totusi, ca rabinii vorbesc despre venirea lui Mesia ca despre o femeie aflata in durerile nasterii. Ideea e ca, asa cum femeia incepe sa aiba contractii ce se intensifica tot mai mult cand se apropie evenimentul nasterii, asa si evenimentele de pe pamant se vor intensifica tot mai mult si se vor petrece tot mai repede. As spune, cu siguranta, ca vedem cum lucrurile se accelereaza intr-un mod dramatic in lume. Au loc schimbari, rasturnari la nivel politic, avansari tehnologice. Dar daca sunt legate de evenimentele astronomice care apar, nu putem sti inca. Cred ca in lumea crestina e mai multa forfota decat la evrei.

In timp ce ne indreptam spre vremurile din urma, timpul cu siguranta se apropie de sfarsit. Vedem lucrurile care se petrec in lume, atat pozitive, cat si negative, cum ar fi renasterea Israelului, reunificarea Ierusalimului… Tocmai am sarbatorit a 50-a aniversare. E ceva incredibil, e o profetie ce s-a implinit sub ochii nostri.

Vedem ca profetiile prezise in Biblie, desi unele sunt mai bizare si par imposibile, fie s-au implinit, fie sunt in curs de implinire. Nu suntem departe de acea convergenta biblica a sfarsitului, daca tinem seama de stirile actuale din lume.

Eclipsa solara de care vorbim din 21 august nu e vizibila din Israel, dar israelienii au vazut recent o eclipsa partiala de luna. Am reusit sa filmam acea eclipsa de luna, si acesta e un exemplu a ceea ce puteti vedea pe canalele noastre de socializare. O eclipsa partiala de luna a fost vazuta in Israel pe data de 7 august 2017.

Pentru a avea loc o eclipsa partiala de luna, trebuie sa fie luna plina, iar soarele, pamantul si lunasa fie aliniate aproape perfect.

Dumnezeu a zis: Sa fie nişte luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie nişte semne care sa arate vremurile, zilele şi anii... Geneza 1:14 … faţa cerului ştiţi s-o deosebiţi, şi semnele vremurilor nu le puteţi deosebi? Matei 16:4. Ce parere aveti ?

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 192 - 19 august 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O alternativa la scolile publice sunt unitatile de invatamant crestine, care au ca baza promovarea valorilor morale...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

John Jessup: Sunt cu David Brody, corespondentul-sef al stirilor CBN. David, au existat niste controverse cu privire...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 15

Fondatorii Muzeului Bibliei colectioneaza de multa vreme artefacte biblice. Steve si Jackie Green au scris o carte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

John Jessup: Langa mine se afla Jenna Browder (Gena Braudar) de la CBN. Jenna , te-am vazut in cadrul interviului. Cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Comisia pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor a adoptat in unanimitate legea regionala „Taylor Force...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 15

„Platit sa ucida e doar una dintre problemele cu care se confrunta Israelul. Pentru a discuta mai multe pe aceasta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 20

In Washington DC s-a deschis un nou punct de atractie, cu radacini in Orientul Mijlociu. Dupa aproape trei ani de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 41

Creatorii Muzeului Bibliei includ si tara Bibliei, pentru a le oferi vizitatorilor o experienta cat mai completa. Dupa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 29

In ultimul reportaj din aceasta saptamana, vom vedea cum tehnologia de varf aduce la viata cea mai faimoasa Carte a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Pe mine ma cheama Darius, am trei ani si urmaresc „Cartea Cartilor”. Ma numesc Remus, am sapte ani si personajul meu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13