Cum se construieste o sukka - adapost temporar pe perioada Sarbatorii Corturilor

Se incarca video...
Adaugat la :  12.10.2017
Vizualizari :  1
+ Add To

Dupa cum spuneam, in cartea Leviticul, Domnul ii porunceste poporului evreu sa-si faca un cort in care sa locuiasca sapte zile.

Stirile CBN au mers la piata Shuk din Ierusalim, pentru a vedea cum se pregatesc oamenii pentru sarbatoare si de ce e nevoie pentru a construi o sukka.

Iata cam ce puteti vedea pe canalele noastre de socializare.

Sucot, Sarbatoarea Corturilor, Dumnezeu le spune sa construiasca o sukka, sa adune ramuri din patru feluri de copaci si sa se bucure inaintea Lui.

In cartea Leviticul scrie: „In ziua aceasta sa luati poame din pomii cei frumosi, ramuri de finici, ramuri de copaci stufosi si de salcii de rau.”

Aceste lamai mai ciudate se numesc chitre, sunt comestibile, dar nu e sezonul lor acum. Trebuie sa alegem una care sa nu aiba niciun defect, fiindca e un fruct special despre care Leviticul afirma ca se va consuma la sarbatoare.

Acum, sa construim o sukka. Vom construi o sukka.

Hag Sameah!

Sarbatori fericite!

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 200 - 14 octombrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!