Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Este mutarea ambasadei SUA in Ierusalim un eveniment profetic?

Se incarca video...
Adaugat la :  15.12.2017
Vizualizari :  100
+ Add To

In Orasul Sfant este liniste. Mai devreme am mers la Poarta Damascului si, stiu ca pare incredibil, dar presa a fost prezenta in numar mai mare decat protestatarii. Cele trei zile de razbunare promise de palestinieni aici, in Ierusalim, nu au avut loc. Se spune ca a murit un palestinian si un cetatean din Fasia Gaza in timpul demonstratiilor. Se tin demonstratii in Ramallah, in Betleem insa acele trei zile de razbunare despre care au vorbit palestinieni au trecut in liniste pana acum. Speram sa nu ia nastere o a treia Intifada.

- Care e reactia israelienilor fata de aceasta stire care vine din Washington D.C.?

- Sunt in extaz. Ati urmarit reactia prim-ministrului Benjamin Netanyahu care a multumit din inima si in mod sincer presedintelui Trump. Au fost reactii pline de entuziasm din partea ministrului educatiei Naftali Bennett, a ministrului adjunct al afacerilor externe Tzipi Hotovely si din partea primarului Nir Barkat. In spatele meu, acum cateva zile, cand s-a facut anuntul, au pus o pancarta pe zidul Orasului Vechi cu inscriptia: ”6 decembrie, Ierusalimul il aplauda pe presedintele Trump”.

E un eveniment istoric, controversat nu doar pentru musulmani, ci si pentru crestini. Ierusalimul este capitala biblica si istorica a Ierusalimului si va ramane mereu capitala tarii. Cu asta e de acord cam fiecare crestin. Dar cum se poate obtine pacea? Cand se poate obtine pacea? Aici, crestinii sunt impartiti, si exista conflicte intre ei. Eu nu as spune ca e un eveniment profetic. Tot ce a spus presedintele este bun, dar nu a spus tot. Nu a definit granitele. Nu a vorbit despre faptul ca va fi o capitala indivizibila. El stie cum trebuie incheiata o afacere. Astfel, i-a castigat pe israelieni si pe multi evanghelici, dar mai are un atu. Se asteapta la sustinere din partea Israelului in situatii dificile.

- Trump a luat o decizie in urma multor presiuni. De ce considera ca aceasta decizie e importanta pentru el si pentru tara sa?

- El a recunoscut o realitate, faptul ca Ierusalimul este capitala Israelului. A vazut ca va obtine usor o victorie in acest sens. Desi multi nu au fost de acord cu el in calitate de presedinte si s-a confruntat cu multe controverse, conform unui sondaj recent, 72% dintre evanghelici sunt multumiti de presedinte.

In cazul administratilor precedente, a fost un mare eveniment cand evanghelicii au venit la Casa Alba. Au vrut sa ii tempereze, sa le faca pe plac si de aceea i-au invitat la Casa Alba. E ciudat daca nu vezi evanghelicii care se intalnesc cu personalul de conducere al presedintelui in Aripa de Vest. Evanghelicii au influentat in mod categoric decizia presedintelui. El este inconjurat de evanghelici in cercul sau privat si la cabinet. Pe ei ii asculta in fiecare zi. E important.

Sunt de parere ca multe tari isi vor muta ambasada. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a anuntat ieri ca reprezentantii unor tari au luat deja legatura cu el printre care Ungaria, Republica Ceha, Filipinele si am auzit ca s-ar putea ca si Australia sa li se alature. S-ar putea sa fie un proces lung, s-ar putea ca unele tari sa isi mute ambasada aici chiar daca nu declara ca Ierusalimul este capitata Israelului. Insa mutarea ambasadei la Ierusalim este deja o declaratie in sine. As vrea sa spun ceva pe scurt. Ultima tara care si-a mutat ambasada din Ierusalim a fost El-Slavador. A fost un apartament unde am locuit timp de multi ani, in cartierul Yabatur. L-am vazut pe ultimul care a plecat si in curand va urma Statele Unite si multi altii. Cred ca va deveni o tendinta in randul natiunilor. Inca ceva, George. Exista acest mit ca Israelul este izolat din punct de vedere diplomatic. Insa cred ca Israelul va deveni tot mai mult o destinatie pentru multe tari din motive economice, tehnologice si datorita luptei impotriva terorismului. Vin multe natiuni. India a anuntat ca ar putea sa isi mute ambasada aici.

Sunt mult mai multi crestini care sunt de acord ca Dumnezeu iubeste Israelul si ei au dreptul la acest taram. El le-a dat aceasta tara in urma legamantului incheiat cu Avraam. Ei au acest drept. Insa avem responsabilitatea de a gasi calea spre pace. Daca asta presupune impartasirea responsabilitatii poate aceasta este calea dreapta. In timp ce ne indreptam spre cea de a 70-a aniversare a Israelului, crestinii, mai ales din Orientul Mijlociu, palestinienii din Iordania, din Egipt vor fi cuprinsi de emotii conflictuale. Sunt de parere ca nu ajunge sa chemam lumea crestina sa se roage pentru pacea Ierusalimului, ci trebuie sa gasim o cale pentru a obtine pacea.

Stiri crestine - Mapamond crestin 700 - 17 decembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In Europa, bisericile isi inchid portile, pentru ca multi crestini isi abandoneaza credinta. In Georgia se intampla...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Regulamentul de functionare a scolilor din Romania a fost modificat de ministrul educatiei, Liviu Pop. Cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Mesajul Evangheliei prezentat cu ajutorul desenelor animate a ajuns la zeci de copii din municipiul Brasov. Bisericile...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 202

Iranienii protesteaza in toata tara impotriva liderilor, cerand sfarsitul regimului islamic. Demonstratiile au generat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 21

Presedintele Rohani al Iranului sustine ca in spatele protestului s-ar afla Israelul. Premierul Israelului, Benjamin...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Pentru a afla mai multe despre situatia din Iran, corespondentul CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl, a discutat cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Revenind la conflictul israelo-palestinian, palestinienii au reactionat violent cand presedintele Trump a amenintat ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Multi iranieni si-au riscat viata iesind in strada si spunand ca nu vor ca cei de la conducere sa le impuna o religie....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Multi musulmani vin la credinta in Isus Hristos prin intalniri supranaturale. Iata un alt reportaj care documenteaza...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Arheologii israelieni gasesc un artefact din vremea Primului Templu evreiesc din Ierusalim. Arheologii israelieni au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5
x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!