Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Implicatia Israelului in Muzeul Bibliei

Se incarca video...
Adaugat la :  22.11.2017
Vizualizari :  29
+ Add To

Creatorii Muzeului Bibliei includ si tara Bibliei, pentru a le oferi vizitatorilor o experienta cat mai completa. Dupa cate am aflat, nu se potrivea mai bine altundeva.

Vizitatorii celor mai multe muzee sunt intampinati cu inscriptii

pe care scrie „Nu atingeti”, cand vine vorba de artefacte antice.

Aici nu e cazul.

„Unul dintre cele mai interesante artefacte va fi acea piatra de o tona de la Zidul Plangerii, pe care oamenii pot s-o atinga.”

De sute de ani, oameni din toata lumea vin in Ierusalim pentru a se ruga la Zidul Plangerii.

Acum, una dintre aceste pietre rezultate din cucerirea Templului de catre romani a ajuns in SUA, pentru a fi parte din noul muzeu al Bibliei.

Chiar exista o eticheta unde scrie „Va rog, atingeti-ma!”, fiindca noi credem ca oamenii isi doresc sa simta acea legatura si, chiar daca sunt in SUA, sa poata atinge o piatra din Ierusalim din primul secol i.H.

Debora Ben Ami e un curator in cadrul Autoritatii Israeliene de Antichitati.

„Ideea expozitiei e sa evidentieze arheologia din Israel si istoria din timpurile biblice a Vechiului si Noului Testament. Ea se numeste „Poporul tarii” si expune diferitele culturi din tara, de la canaaniti, filisteni, israelieni, edomiti, perioada celui de-al Doilea Templu, pana in perioada bizantina...

Sunt aproximativ 800 de artefacte expuse permanent, toate descoperite in Israel.

CBN a discutat cu Ben Ami la depozitul IAA de langa Ierusalim, unde lucratorii au ambalat articolele si le-au expediat in SUA.

„Avem ambalaje speciale, pe care le incarcam in avion, si uneori e dificil sa le potrivim, dar nu e imposibil.” Ben Ami a ajutat la organizarea expozitiei „Israel” a muzeului.

Au instalat piatra din Zidul Plangerii si alte artefacte cum ar fi acesta din palatul lui Irod de la Masada. Exista si o zona care aduce exponate noi pentru vizitatorii care revin la muzeu.

Galeria se numeste „noile descoperiri din Israel”, cu intentia de a expune noile descoperiri, an de an.

Prima galerie va include fabricarea sticlei in Israel. Galeria nu e doar importanta, ci si frumoasa.

„Avem o noua descoperire de artefacte metalice din perioada romana, gasite intr-un vas scufundat, in Cezareea.”

In timp ce artefactele apar de obicei in expozitii temporare, e pentru prima data cand IAA a creat o expozitie permanenta in afara Israelului.

E o oportunitate de a va face o idee despre Tara Sfanta, fara sa veniti in Orientul Mijlociu.

In urma cu patru ani, inainte de inceperea lucrarilor la muzeul din Washington DC, familia Green a imprumutat materialele pentru o expozitie de un an, despre Biblie, in Ierusalim.

Va invitam sa priviti acea expozitie unica din Ierusalim, la Muzeul Tarile Biblice. Este numita „Cartea Cartilor”.

Expozitia urmareste firul istoriei Bibliei si radacinile evreiesti ale crestinismului, urmarind povestea Cuvantului scris al lui Dumnezeu de la Manuscrisele de la Marea Moarta, pana la Biblia Gutenberg si nu numai.

Directorul Muzeului Tarilor Biblice, Amanda Weiss, spune ca nu exista un alt oras mai important ca Ierusalimul pentru o asemenea expozitie.

Ne-am dat silinta sa cream o expozitie echilibrata si de calibru, atat pentru evrei, cat si pentru lumea crestina.

Dispozitivele interactive le permit utilizatorilor sa exploreze textele, precum aceasta genealogie de la Adam la Hristos.

Exista chiar si o replica exacta, functionala, a presei Gutenberg din secolul al XV-lea, care a tiparit faimoasa Biblie Gutenberg.

Expozitia se incheie cu unul dintre cele mai vechi texte biblice cunoscute, un text din Numeri, capitolul 6:23-26, cu binecuvantarea aaronica.

Mare parte a exponatelor provin din colectia familiei Green. Cary Summers e director executiv al colectiei Green si el spune ca se doresteo schimbare a ideii pe care o au multi oameni, aceea ca Biblia este greu de citit.

Ne asumam provocarea de a le oferi oamenilor un mijloc prin care sa poata citi Biblia cu usurinta.

Acesta e unul dintre marile drepturi ale lumii. Biblia e fantastica, e interesanta, misterioasa, cuprinde toate lucrurile din care se fac filmele bune.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 206 - 25 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In Europa, bisericile isi inchid portile, pentru ca multi crestini isi abandoneaza credinta. In Georgia se intampla...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Regulamentul de functionare a scolilor din Romania a fost modificat de ministrul educatiei, Liviu Pop. Cele mai...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 71

Mesajul Evangheliei prezentat cu ajutorul desenelor animate a ajuns la zeci de copii din municipiul Brasov. Bisericile...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 202

Iranienii protesteaza in toata tara impotriva liderilor, cerand sfarsitul regimului islamic. Demonstratiile au generat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 21

Presedintele Rohani al Iranului sustine ca in spatele protestului s-ar afla Israelul. Premierul Israelului, Benjamin...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Pentru a afla mai multe despre situatia din Iran, corespondentul CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl, a discutat cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Revenind la conflictul israelo-palestinian, palestinienii au reactionat violent cand presedintele Trump a amenintat ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Multi iranieni si-au riscat viata iesind in strada si spunand ca nu vor ca cei de la conducere sa le impuna o religie....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Multi musulmani vin la credinta in Isus Hristos prin intalniri supranaturale. Iata un alt reportaj care documenteaza...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Arheologii israelieni gasesc un artefact din vremea Primului Templu evreiesc din Ierusalim. Arheologii israelieni au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5
x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!