Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Importanta sionismului crestin in fondarea Israelului

Se incarca video...
Adaugat la :  7.12.2017
Vizualizari :  11
+ Add To

Fondarea statului modern al Israelului e considerat un miracol. Putini au inteles rolul semnificativ al crestinilor in fondarea si protejarea Israelului.

Asa este. Un muzeu modern din Ierusalim prezinta lumii aceasta istorie secreta. Chris Mitchell ne va prezenta locul.

Muzeul intampina vizitatorii cu o introducere profunda. Pe o coloana sonora compusa cu aceasta ocazie sunt prezentate imagini aeriene uimitoare cu taramul pe care Dumnezeu l-a dat celor 12 triburi. Muzeul e dotat cu tehnologie ultra-moderna. Aici este are unul dintre cele mai mari ecrane tactile din lume. Atingeti unul dintre aceste ecrane si puteti afla mai multe informatii despre sionistii crestini de-a lungul istoriei. Prin intermediul unor aplicatii moderne, audienta poate afla una dintre cele mai captivante si mai putin cunoscute povesti despre Israelul modern si despre rolul sionismului crestin. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a vorbit despre acest subiect intr-un discurs in 2012.

Benjamin Netanyahu: „Nu cred ca statul evreiesc si sionismul modern ar exista fara sionismul crestin. Datorita crestinilor care au sustinut renasterea statului evreiesc si reintregirea poporului evreu in secolul al XIX-lea a fost posibila aparitia sionismului evreiesc.”

Americanul Mike Evans a construit muzeul pentru a prezenta lumii locul sionismului crestin in istorie.

Mike Evans: „Am vrut un loc unde crestinii pot celebra eroii si istoria lor. Nu am gasit un loc in Israel unde cititorii Israelului se pot intruni. Ei au eroi si o istorie.”

Muzeul a fost conceput dupa ani de cercetare si o carte compusa din doua volume scrisa de Evans.

Mike Evans: „Sunt asa de multi. In 1844, George Bush, un profesor de ebraica, a scris o carte despre restaurarea Israelului care s-a vandut in peste un milion de exemplare. Cei doi presedinti ai Statelor Unite au fost rudele sale.”

Altii, ca Orde Wingate au fondat prima unitate de lupta evreiasca dupa 2.000 de ani si a reprezentat inceputul armatei israeliene de azi. Apoi, sa vorbim despre Corrie ten Boom si familia ei. Nazistii i-au ucis pe tatal si pe sora ei iar ea a suferit intr-un lagar pentru ca familia ei a ascuns evrei in timpul Holocaustului. Diplomatul suedez Raul Wallenberg si-a riscat viata pentru a salva evrei.

„In toiul iernii, Wallenberg s-a alaturat miilor de prizonieri evrei care marsaluiau spre Auschwitz si a incercat sa salveze pe oricine a putut.”

Mike Evans: „De ce si-au riscat viata? In primul rand, pentru ca au crezut in Biblie. Ei au avut o relatie personala cu Dumnezeul Viu si au iubit Cuvantul lui Dumnezeu. Au fost dispusi sa isi dedice viata pentru Biblie. In Biblie, Dumnezeu a facut promisiuni poporului evreu.”

Acele promisiuni din Scriptura se gasesc in exponatele despre Ezechiel, Isaia pana la Avraam.

„Conform scrierilor antice, intr-o zi, Dumnezeu S-a aratat lui Avraam si i-a vorbit despre nasterea natiunii Israelului.”

Pentru vizitatori, experienta este uimitoare.

Marc Braun: „Este o experienta unica. E un muzeu interactiv si primesti multe informatii pe care altfel nu ai fi putut sa le obtii.”

Jana Braun: „E unul dintre cele mai impresionante lucruri pe care le-am vazut in Israel.

Multi au aflat istoria si acum vor sa o dea mai departe.”

Lorie Rapps: „Voi spune oamenilor de la sinagoga la care merg sa vina aici si sa vada ca acest taram minunat al Israelului nu a fost construit doar de evrei, ci si de crestini si de oameni minunati care si-au riscat viata pentru a ne construi o patrie.”

Evans considera ca muzeul da de inteles poporului evreu ca desi Israelul este inconjurat de dusmani, acesta nu e singur.

Mike Evans: „Au trecut prin Auschwitz si lumea s-a indepartat de ei, dar ei stiu ca nu sunt singuri, ca sunt crestini care ii iubesc. E uimitor. Imi da speranta ca nu sunt singur. Si asta e suficient pentru mine.”

Stiri crestine - Mapamond crestin 699 - 10 decembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O fosta agenta CIA s-a infiltrat in organizatia Statului Islamic si a condus o misiune de evacuare uimitoare. A scris...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Oamenii din intreaga lume au celebrat realizarile femeilor de Ziua Internationala a Femeii. O organizatie a indemnat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Administratia Trumpa declarat ca va muta ambasada Statelor Unite din Tel Aviv la Ierusalim in luna mai pentru ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 32

Dupa ce a fost ales presedinte, Trump a declarat stirilor CBN ca are nevoie de Dumnezeu mai mult ca oricand. Un membru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 70

In incheierea acestei editii, un localnic din Carolina de Nord a scris o petitie prin care cere o zi nationala de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 61

Emanuel si Dana Ardelean slujesc impreuna in lucrarea pro-viata. Ei sunt casatoriti de 19 ani, au doi copii – Marcus...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 24

Oamenii au nevoie de Biblie, sa o citeasca si sa o implineasca, astfel incat vietile lor sa fie schimbate. Crestinii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Iranul reprezinta o amenintare crescanda pentru Israel si acesta a fost un subiect-cheie din cadrul intalnirii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Netanyahu a fost unul dintre vorbitorii de la conferinta AIPAC din acest an si a pomenit despre pericolele ce pandesc...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 28

Revenind la conferinta AIPAC, Netanyahu a atras atentia asupra dezvoltarii agresive imperiale a Iranului, care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 47
x
popup luna proviata mobile