Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Importanta sionismului crestin in fondarea Israelului

Se incarca video...
Adaugat la :  7.12.2017
Vizualizari :  11
+ Add To

Fondarea statului modern al Israelului e considerat un miracol. Putini au inteles rolul semnificativ al crestinilor in fondarea si protejarea Israelului.

Asa este. Un muzeu modern din Ierusalim prezinta lumii aceasta istorie secreta. Chris Mitchell ne va prezenta locul.

Muzeul intampina vizitatorii cu o introducere profunda. Pe o coloana sonora compusa cu aceasta ocazie sunt prezentate imagini aeriene uimitoare cu taramul pe care Dumnezeu l-a dat celor 12 triburi. Muzeul e dotat cu tehnologie ultra-moderna. Aici este are unul dintre cele mai mari ecrane tactile din lume. Atingeti unul dintre aceste ecrane si puteti afla mai multe informatii despre sionistii crestini de-a lungul istoriei. Prin intermediul unor aplicatii moderne, audienta poate afla una dintre cele mai captivante si mai putin cunoscute povesti despre Israelul modern si despre rolul sionismului crestin. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a vorbit despre acest subiect intr-un discurs in 2012.

Benjamin Netanyahu: „Nu cred ca statul evreiesc si sionismul modern ar exista fara sionismul crestin. Datorita crestinilor care au sustinut renasterea statului evreiesc si reintregirea poporului evreu in secolul al XIX-lea a fost posibila aparitia sionismului evreiesc.”

Americanul Mike Evans a construit muzeul pentru a prezenta lumii locul sionismului crestin in istorie.

Mike Evans: „Am vrut un loc unde crestinii pot celebra eroii si istoria lor. Nu am gasit un loc in Israel unde cititorii Israelului se pot intruni. Ei au eroi si o istorie.”

Muzeul a fost conceput dupa ani de cercetare si o carte compusa din doua volume scrisa de Evans.

Mike Evans: „Sunt asa de multi. In 1844, George Bush, un profesor de ebraica, a scris o carte despre restaurarea Israelului care s-a vandut in peste un milion de exemplare. Cei doi presedinti ai Statelor Unite au fost rudele sale.”

Altii, ca Orde Wingate au fondat prima unitate de lupta evreiasca dupa 2.000 de ani si a reprezentat inceputul armatei israeliene de azi. Apoi, sa vorbim despre Corrie ten Boom si familia ei. Nazistii i-au ucis pe tatal si pe sora ei iar ea a suferit intr-un lagar pentru ca familia ei a ascuns evrei in timpul Holocaustului. Diplomatul suedez Raul Wallenberg si-a riscat viata pentru a salva evrei.

„In toiul iernii, Wallenberg s-a alaturat miilor de prizonieri evrei care marsaluiau spre Auschwitz si a incercat sa salveze pe oricine a putut.”

Mike Evans: „De ce si-au riscat viata? In primul rand, pentru ca au crezut in Biblie. Ei au avut o relatie personala cu Dumnezeul Viu si au iubit Cuvantul lui Dumnezeu. Au fost dispusi sa isi dedice viata pentru Biblie. In Biblie, Dumnezeu a facut promisiuni poporului evreu.”

Acele promisiuni din Scriptura se gasesc in exponatele despre Ezechiel, Isaia pana la Avraam.

„Conform scrierilor antice, intr-o zi, Dumnezeu S-a aratat lui Avraam si i-a vorbit despre nasterea natiunii Israelului.”

Pentru vizitatori, experienta este uimitoare.

Marc Braun: „Este o experienta unica. E un muzeu interactiv si primesti multe informatii pe care altfel nu ai fi putut sa le obtii.”

Jana Braun: „E unul dintre cele mai impresionante lucruri pe care le-am vazut in Israel.

Multi au aflat istoria si acum vor sa o dea mai departe.”

Lorie Rapps: „Voi spune oamenilor de la sinagoga la care merg sa vina aici si sa vada ca acest taram minunat al Israelului nu a fost construit doar de evrei, ci si de crestini si de oameni minunati care si-au riscat viata pentru a ne construi o patrie.”

Evans considera ca muzeul da de inteles poporului evreu ca desi Israelul este inconjurat de dusmani, acesta nu e singur.

Mike Evans: „Au trecut prin Auschwitz si lumea s-a indepartat de ei, dar ei stiu ca nu sunt singuri, ca sunt crestini care ii iubesc. E uimitor. Imi da speranta ca nu sunt singur. Si asta e suficient pentru mine.”

Stiri crestine - Mapamond crestin 699 - 10 decembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Emisiunea informativa Mapamond Crestin, produsa si difuzata pe canalul Alfa Omega TV, a ajuns la editia cu numarul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 17

Trump a facut istorie mutand ambasada Statelor Unite la Ierusalim si recunoscand Ierusalimul drept capitala...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

In Orasul Sfant este liniste. Mai devreme am mers la Poarta Damascului si, stiu ca pare incredibil, dar presa a fost...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 100

Recunoasterea Ierusalimului va determina si alte natiuni sa procedeze la fel. America conduce lumea. Chiar acum,...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Decizia presedintelui Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului a creat controverse deoarece...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 9

Oamenii isi risca viata pentru a duce Cuvantul lui Dumnezeu in Coreea de Nord; Interviu exclusiv cu Mike Pence despre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 48

Pentru Ierusalim, saptamana trecuta a fost una dintre cele mai memorabile. E pentru prima data cand un presedinte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Desi unii vad istoria si profetia desfasurandu-se, altii sunt de alta parere. Liderii arabi si palestinieni au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 20

Aici, in Ierusalim, liderii israelieni au salutat cu entuziasm anuntul facut. Iata ce spuneau ei despre declaratia...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 10

Presedintele Trump a deschis calea si altora prin mutarea ambasadei la Ierusalim. Acum se pare ca mai sunt si alte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 15
x

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din toamna 2016, ne concentrăm pe generația tânără, dezvoltând proiectul de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Ajungem la mulți copii cu Evanghelia, prezentată prin desene animate, prin televiziune, prin site-ul www.carteacartilor.tv, prin resurse tipărite și prin evenimente. Să investim împreună în generația de mâine!. Urmărește reportajul!