Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Legatura dintre Israel, CBN si Razboiul de 6 Zile din 1967

Se incarca video...
Adaugat la :  4.08.2017
Vizualizari :  5
+ Add To

In urma cu 50 de ani, Pat Robertson, fondatorul CBN, simtea ca se intampla ceva special pe 5 iunie 1967, cand a inceput razboiul istoric dintre Israel si natiunile arabe.

Pat Robertson: In timpul razboiului, fortele israeliene au reunificat Ierusalimul pentru prima data dupa aproape 2 000 de ani. Chiar in acea zi, si CBN-ul a facut un pas urias. In iunie 1967, Israelul se lupta pentru supravietuire, pentru a treia oara in mai putin de 20 de ani. In Razboiul de Sase Zile, dusmanii Israelului au luptat avand ca singur scop distrugerea statului evreu. In celalalt capat al lumii, Dumnezeu ridica un prieten. Tocmai inaugurasem o noua faza in constructia cladirii noastre din Portsmouth si ceremonia se terminase, cand unul din membrii bordului a venit si ne-a spus ca in Israel tocmai incepuse razboiul. Ceva s-a petrecut in mine atunci si am stiut ca asta avea o importanta enorma, ca noi, CBN-ul, suntem legati de Israel si ca toate acestea aveau de-a face cu vremurile din urma si cu implinirea profetiei facute de Isus, cand a spus ca Ierusalimul va fi calcat in picioare de neamuri pana se vor implini timpurile neamurilor. Acesta a fost razboiul care a dus la eliberarea Ierusalimului de Est.

Pacea nu a durat prea mult. In 1973, Egiptul si Siria au atacat din nou, de data aceasta de Yom Kippur, cea mai sfanta zi din an pentru israelieni. Israelul, fiind luat pe nepregatite, aproape a pierdut razboiul, iar numarul mare de victime i-a deceptionat pe multi israelieni.

Un program special din 1974 a adus un mesaj al sperantei unei natiuni obosite de atata razboi.

A fost foarte evident pentru noi ca amenintarea tintea chiar existenta statului Israel, proaspat infiintat. Iata-l pe generalul Moshe Dayan, sub mana caruia Ierusalimul fusese recapturat. Mai tarziu, el a devenit premier, dar aveam sentimentul ca Israelul se simtea singur si se putea citi tristete in glasul lui.

El a cerut Americii sa fie puternica, si, in acel moment, am facut un juramant, ca, indiferent ce s-ar intampla, oricat de nepopulari am deveni, noi si asociatii nostri vom sustine Israelul si vom fi prietenii acestuia. Iata ca au trecut 35 de ani de atunci, si mi-am tinut promisiunea.

Trei ani mai tarziu, CBN-ul avea sa inaugureze primul satelit. Ca un semn pentru ceea ce avea sa urmeze, primele imagini receptionate din satelit au fost de pe Muntele Maslinilor. De atunci, alianta dintre CBN si Israel s-a consolidat. In 2001, un birou de stiri s-a deschis in inima Ierusalimului, pentru a aduce o intelegere profetica a vremurilor din urma.

Istoria ne va duce inapoi in inima Ierusalimului si pentru Stirile CBN e esential sa fim aici, sa relatam evenimentele, inaintea revenirii lui Isus Hristos.

In 2005, cand Pat Robertson a implinit 75 de ani, Benjamin Netanyahu i-a trimis un mesaj de recunostinta, pentru prietenia sa cu Israelul: „Pat Robertson a fost un mare prieten al Israelului si un prieten apropiat al meu. Am simtit ca nu avem alt prieten mai bun in intreaga lume. O spun solemn, nu avem alt prieten mai bun decat pe Pat Robertson.”

In august 2006, Pat a calatorit in Israel, chiar in timpul razboiului, pentru a-si arata sustinerea sa pentru acesta: „Am venit aici, printre altele, ca sa va spun ca crestinii evanghelici din America sunt alaturi de voi si se roaga pentru voi. Ne rugam pentru natiunea Israel...”

CBN a acordat si sprijin umanitar celor din Israel. Prin organizatiile Operation Blessing si Ely-Israel, CBN-ul a ajutat israelienii care erau in nevoie, printre care si supravietuitori ai Holocaustului. Stirile CBN difuzeaza si Jerusalem Dateline, in intreaga lume, intr-un program saptamanal de 20 de minute, prin TV si internet. Acesta e tradus in multe limbi, precum coreeana si finlandeza. In mainile noastre, batalia pentru Ierusalim este cel mai ambitios proiect al echipei CBN, urmand sa apara si altele in curand.

Pat Robertson: Legatura speciala dintre CBN si Israel ramane tare si neclintita. Noi vom fi acolo, pentru a relata despre evenimentele profetice care anunta revenirea lui Mesia. Aceasta e tara pe care o va vizita Domnul nostru. El va reveni in Israel.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 188 - 22 iulie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Pe mine ma cheama Darius, am trei ani si urmaresc „Cartea Cartilor”. Ma numesc Remus, am sapte ani si personajul meu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Aceasta emisiune il are ca invitat pe Fanel Serban, care este pastor la biserica „Punctul Zero” din Brasov. Semnele...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 9

Uganda este o tara situata in inima continentului african, deviza statului fiind: „Pentru Dumnezeu si tara mea”. 80%...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

La Capitoliu, Casa Reprezentantilor a avut audieri pe tema provocarilor si a oportunitatilor care ar implica mutarea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 36

Desi e departe de Orientul Mijlociu, ideea unei Coree de Nord nucleare, dar si alianta sa cu Iranul produc ingrijorare...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 76

Trump s-a mai intalnit si cu presedintele Chinei pentru a discuta in ce fel ar putea fi stopat programul nuclear din...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 55

Liderii israelieni par sa fie de parere ca Israelul trebuie sa se ocupe de amenintarea crescanda a Iranului din...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 91

Israelul a primit un numar record de turisti in acest an, peste trei milioane de vizitatori acum, in 2017. Iata ce a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 147

Cand ministrul educatiei, Naftali Bennett, ne-a vizitat la studioul CBN din Washington D.C., el ne-a spus ce inseamna...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 7

Cand vine vorba de razboiul impotriva terorismului islamic, poate va ganditi la o trupa navala sau la vreun atac cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2