Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Liderul palestinian Abbas si-a cerut iertare pentru comentariile antisemite

Adaugat la :  10.05.2018
Vizualizari :  0
+ Add To

Presedintele palestinian Mahmud Abbas si-a cerut scuze pentru comentariile sale facute la o intalnire de seama, cand a dat vina pe evrei pentru Holocaust. Dupa aceea, mai multi lideri israelieni si din lume au condamnat perspectivele sale si unii chiar i-au cerut liderului palestinian sa demisioneze.

Comentariile lui Abbas au aparut in timpul unei intalniri a consiliului national palestinian. El spunea ca ura evreilor nu e din cauza religiei lor, ci mai degraba din cauza pozitiei lor sociale.

Daca lucrurile stau asa, vorbim de o chestiune diferita si problema evreilor, care era una comuna in toate statele Europei care erau ostile evreilor, n-a fost din cauza religiei lor, ci din cauza statutului lor social, care era legat de camatarie, banci si asa mai departe.

Criticile la adresa comentariilor lui Abbas au aparut de peste tot.

Yad Vashem, Memorialul Holocaustului din Israel l-a condamnat pe Abbas fiindca a spus ca Holocaustul a existat nu din cauza antisemitismului, ci din cauza comportamentului social al evreilor, care ofereau imprumuturi sau lucrau la banci.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu scria pe Twitter ca „presedintele palestinian a recitat din nou cele mai josnice afirmatii antisemite. Aparent, cel care a negat existenta Holocaustului nu s-a schimbat deloc.

Fac apel la comunitatea internationala sa condamne antisemitismul sau fatis, fiindca a venit vremea ca astfel de atitudini sa nu-si mai gaseasca locul in lume.”

Iata un editorial intitulat „Fie ca aceste cuvinte stricate ale lui Abas sa fie ultimele rostite ca lider palestinian”, in care se spunea ca discursul stricat al lui Abbas a fost un nou moment jenant si ca, avand aceste instincte intunecate si corozive, le-a aratat tuturor ca e vremea sa demisioneze din functie.

Ramane de vazut daca Abbas va demisiona sau nu. In ciuda comentariilor sale, consiliul national palestinian l-a reales pe Abbas pentru un nou mandat ca sef al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 228 - 12 mai 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

In urma cu 13 ani, in 2005, renumitul pastor si evanghelist David Wilkerson, impreuna cu fiul sau Gary Wilkerson, au...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 23

Eroul negativ al filmului „Crucea si pumnalul”, Nicky Cruz, a cunoscut dragostea lui Hristos impartasita de pastorul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 81

Ramadanul este perioada in care milioane de musulmani din intreaga lume incep sa posteasca si sa se roage, incepand cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 51

Trupurile neinsufletite ale celor 20 de egipteni crestini ucisi de Statul Islamic in Libia acum doi ani au ajuns...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 9

Recent a avut loc o serie de atacuri sinucigase in Indonezia. O familie musulmana de sase persoane, printre care si...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Duminica este Ziua Cincizecimii. De Ziua Cincizecimii, Duhul Sfant a trimis pe ucenicii lui Hristos sa predice...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

„Traiasca!”, eforturile voluntarilor israelieni de a ajuta refugiatii sirieni... Cu ocazia aniversarii a 70 de ani a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In ziua si aproape ora cand Israelul a implinit 70 de ani, dupa ce presedintele Trumann a recunoscut independenta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 34

Decizia istorica a lui Trump deja a avut un impact in natiuni si a deschis usa altor tari pentru a urma exemplul SUA....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 21

In aceeasi zi in care ambasada SUA s-a mutat la Ierusalim, palestinienii au facut revolte de-a lungul granitei dintre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 50
x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!