Liderul palestinian Abbas si-a cerut iertare pentru comentariile antisemite

Adaugat la :  10.05.2018

Presedintele palestinian Mahmud Abbas si-a cerut scuze pentru comentariile sale facute la o intalnire de seama, cand a dat vina pe evrei pentru Holocaust. Dupa aceea, mai multi lideri israelieni si din lume au condamnat perspectivele sale si unii chiar i-au cerut liderului palestinian sa demisioneze.

Comentariile lui Abbas au aparut in timpul unei intalniri a consiliului national palestinian. El spunea ca ura evreilor nu e din cauza religiei lor, ci mai degraba din cauza pozitiei lor sociale.

Daca lucrurile stau asa, vorbim de o chestiune diferita si problema evreilor, care era una comuna in toate statele Europei care erau ostile evreilor, n-a fost din cauza religiei lor, ci din cauza statutului lor social, care era legat de camatarie, banci si asa mai departe.

Criticile la adresa comentariilor lui Abbas au aparut de peste tot.

Yad Vashem, Memorialul Holocaustului din Israel l-a condamnat pe Abbas fiindca a spus ca Holocaustul a existat nu din cauza antisemitismului, ci din cauza comportamentului social al evreilor, care ofereau imprumuturi sau lucrau la banci.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu scria pe Twitter ca „presedintele palestinian a recitat din nou cele mai josnice afirmatii antisemite. Aparent, cel care a negat existenta Holocaustului nu s-a schimbat deloc.

Fac apel la comunitatea internationala sa condamne antisemitismul sau fatis, fiindca a venit vremea ca astfel de atitudini sa nu-si mai gaseasca locul in lume.”

Iata un editorial intitulat „Fie ca aceste cuvinte stricate ale lui Abas sa fie ultimele rostite ca lider palestinian”, in care se spunea ca discursul stricat al lui Abbas a fost un nou moment jenant si ca, avand aceste instincte intunecate si corozive, le-a aratat tuturor ca e vremea sa demisioneze din functie.

Ramane de vazut daca Abbas va demisiona sau nu. In ciuda comentariilor sale, consiliul national palestinian l-a reales pe Abbas pentru un nou mandat ca sef al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 228 - 12 mai 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.