Locul de unde multi cred ca Isus a inviat din morti primeste o noua infatisare.

Adaugat la :  30.03.2017

Biserica Sfantului Mormant, din Ierusalim, a avut parte de o restaurare binevenita. Lucrarea inceputa acolo va conserva locul in care multi cred ca Isus a inviat din morti. In ceea ce se numeste micuta casa, sau edicul, restauratorii au lucrat vreme de aproape un an. E un moment istoric, dupa acordul comun a trei comunitati crestine.

Profesoara Antonia Moropoulou a coordonat proiectul. A fost o mare provocare pentru noi si provocarea va continua. A trebuit sa asiguram stabilitatea structurala a monumentului.

Ultima restaurare a ediculului a avut loc in urma cu peste 100 de ani si doar dupa ce au inceput lucrarile au inteles in ce pericol se afla cladirea. Era pe cale sa se darame. Era sprijinit doar de schela, care era acolo de peste 50 de ani. Britanicii au construit acea schela in 1947.

De data aceasta, echipa a mers mai departe, intarind cladirea si indepartand schela.

Monumentul a suferit o transformare completa, iar acum e ceea ce trebuia sa fie pentru oamenii din ziua de azi.

Stirile CBN a avut o rara ocazie de a-si aduce telespectatorii inauntrul ediculului. Ediculul inglobeaza ceea ce multi spun ca ar fi cel mai sfant loc al crestinatatii.

Sub aceasta placa de marmura, se spune ca ar fi mormantul gol in care Isus Hristos a fost ingropat si de unde a inviat din morti.

Acest mormant gol e unul special, nu in mod intrinsec, ci datorita credintei noastre in Isus. El a murit, a fost ingropat in acest mormant si apoi a inviat.

Potrivit multor pelerini crestini, ocazia de a se afla in locul in care a fost Isus e transformatoare.

Nu mi-am imaginat ca poate fi atat de minunat. Chiar am avut sentimentul ca Isus a fost aici. E un moment foarte special pe care-l impartasesc cu Tatal meu. E ceva de nedescris.

Urmeaza lucrari si inauntrul bisericii. Sub edicul, echipa lui Moropoulou a descoperit ca solul e atat de instabil, incat s-ar putea prabusi. Ei sunt de parere ca o restaurare completa va face locul mai sigur pentru anii ce vor urma.

Lucrarile de la biserica constituie un alt exemplu al modului cum modernul si anticul se intalnesc in Israel.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 172 - 1 aprilie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.