Miracolul renasterii Israelului ca stat – sala Independentei din Tel-Aviv

Adaugat la :  19.05.2017

Saptamana aceasta, Israelul a celebrat cea de-a 69-a aniversare ca natiune. La fel ca americanii, israelienii isi sarbatoresc independenta cu picnicuri, petreceri si focuri de artificii. Aceste celebrari, insa, palesc deseori in comparatie cu miracolul care a dus la obtinerea independentei lor.

Aici, in Sala Independentei, in mai 1948, David Ben Gurion a declarat formarea statului Israel. Pentru prima data, dupa aproape 2 000 de ani, poporul evreu era din nou o natiune.

Aici a luat nastere Israelul. Cand vin aici, oamenii sunt uimiti de acest loc. Majoritatea vizitatorilor, cand ajung aici, se mira ca asta e tot, ca doar asta avem.

Ben Gurion si echipa sa au cautat un loc retras pentru a declara Israelul ca stat. Sala Independentei, una dintre primele cladiri din Tel Aviv, era o galerie de arta la acea vreme.

In timpul renovarii din 1978 s-a luat decizia sa i se redea cladirii aspectul initial, cel din momentul declaratiei. Vizitand Israelul vei descoperi ca lui Dumnezeu Ii place sa infaptuiasca cele mai mari miracole in locurile cele mai umile, locul acesta fiind unul dintre ele.

Potrivit lui Isaac Dror, ghidul de la Sala Independentei, infiintarea Israelului a zguduit lumea si a devenit refugiul poporului evreu.

Foarte multi oameni s-au rugat in fiecare zi pentru aceasta. Cand spuneau din nou si din nou La anul, in Ierusalim la asta se refereau. Cand Israelul si-a declarat independenta, oamenii au inceput sa danseze pe strazi. Celebrarea insa a fost de scurta durata, fiindca in ziua urmatoare, armatele arabe au invadat statul nou format.

Cand vine vorba despre Razboiul de Independenta, nu avem prea multe raspunsuri. Ne e foarte greu sa explicam ce s-a intamplat acolo. Numiti-l miracol, spuneti-I cum doriti, dar noi suntem aici.

Anual, 130 000 de oameni viziteaza aceasta mica sala pentru a auzi despre miracolul Israelului, inclusiv turisti, precum acest grup din Massachusetts.

Nu ma asteptam sa fie atat de emotionant. Israelul a existat mereu, dar eu nu am apreciat destul acest lucru, iar acum simt de parca as fi fost si eu aici in acea zi.

De cealalta parte a strazii se gaseste acest monument, cu un verset din Ieremia. Te voi aseza din nou, si vei fi asezata din nou, fecioara lui Israel !

Inconjurat de zgarie-nori si de o noua generatie care viziteaza sala, acesta marturiseste loialitatea lui Dumnezeu in a-Si implini promisiunea de a zidi si a recladi statul si poporul evreu.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 177 - 6 mai 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.