O crestina din Iran risca sa fie deportata din Suedia cu riscul vietii ei

Adaugat la :  22.03.2018

Un alt crestin aflat intr-o stare disperata e Aideen Strandsson, o crestina din Iran care locuieste in Suedia! Anul trecut va prezentam povestea ei, iar acum, guvernul suedez a decis sa o deporteze inapoi in tara ei natala.

Aideen Strandsson e o persoana fara cetatenie. Nu are nici pasaport, nici cetatenie, nu poate sa lucreze si in fiecare zi traieste constienta ca ar putea fi deportata in tara sa natala, Iran, unde, crestina fiind, ar putea fi in mare pericol.

Lumea s-a infuriat cand guvernul suedez a decis sa trimita o crestina, fosta musulmana, inapoi in Iran, unde ar putea fi inchisa, violata sau chiar ucisa.

Toate acestea nu au impresionat insa deloc guvernul suedez.

„A fost un miracol pentru mine cand am vazut ca atat de multi oameni din America au sunat la ambasada suedeza si multi oameni mi-au trimis mesaje, spunandu-mi ca sunt binevenita in tarile lor.” a spus tanara.

Acum, ea se afla intr-o situatie de incertitudine juridica.

Situatiile precum cea a lui Aideen nu sunt neobisnuite in Suedia. Sunt destul de multi oameni care raman blocati in aceasta situatie.

Aideen Strandsson a venit din Iran in Suedia in 2014 cu o viza de lucru, schimbandu-si numele de familie intr-unul suedez. A parasit islamul si a devenit crestina in Iran dupa ce vazuse un videoclip cu niste musulmani care au ucis cu pietre o femeie. Apoi, L-a visat pe Isus.

Cand a venit in Suedia, a solicitat sa se boteze in mod public: „Am dorit sa fiu botezata in public, fiindca voiam sa spun ca nu ma mai tem. Sunt libera, sunt crestina si am dorit ca toata lumea sa cunoasca acest lucru.” a declarat ea.

Aceasta inseamna ca si guvernul din Iran stie de ea.

Fiindca in Iran a jucat in seriale televizate, ea ar putea deveni o tinta si mai mare. E neclar insa cand sau daca aceasta se va intampla.

Aideen isi petrece zilele ajutand la biserica sau antrenandu-se in taekwondo, tintind la centura neagra, insa oficiul pentru imigrari i-a confiscat certificatul fiindca nu e un rezident legal.

Cand credea ca a obtinut o slujba la compania Ericcson ca programator, a aflat ca guvernul suedez nu ii permite acest lucru. Firma Ericsson a facut un apel la guvern ca sa-i permita lui Aideen sa lucreze acolo, dar guvernul a respins cererea. Indata ce ai obtinut un aviz negativ, nu mai poti fi sustinut in niciun fel, nu mai ai unde sa locuiesti, unde sa lucrezi, chiar daca ai avut o slujba inainte. Ei incearca sa te forteze, prin infometare, sa vii la ei si sa-i implori sa te expulzeze.

Ea ramane in Suedia fiindca familia ei e aici si fiindca, mai spunea ea, Isus i-a spus sa nu se teama.

„Nu stiu ce mi se va intampla in viitor, dar vreau sa le multumesc oamenilor, celor de la CBN si celor care ati incercat sa ma ajutati. Domnul sa-i binecuvanteze pe toti!”

Va incurajam sa transmiteti guvernului suedez dorinta voastra legat de situatia lui Aideen Strandsson.

Pe www.cbnnews.com gasiti un link catre ambasada suedeza de la Washington sau catre oficiul suedez pentru imigrari.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 221 - 24 martie 2018 , la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.