Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Presedintele el-Sisi al Egiptului invita liderii evanghelici la o intalnire

Se incarca video...
Adaugat la :  9.11.2017
Vizualizari :  8
+ Add To

In premiera, o delegatie de lideri evanghelici din SUA au venit in vizita

la presedintele Egiptului, el-Sisi. Dupa cum relateaza Chris Mitchell din Cairo, unii cred ca acesta e un punct insemnat in cadrul relatiilor evanghelicilor cu cea mai mare natiune din lumea araba. Intalnirea dintre cele doua parti a intrecut toate asteptarile.

„Foarte rar am fost la o intalnire de o ora care sa dureze trei ore. Discutia a fost clara, sincera, fara ambiguitati, de parca ne-am fi stiut de o viata.”

„Cred ca acest lucru initiaza o relatie istorica dintre un lider musulman arab si miscarea evanghelica.”

Autorul si expertul in Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg, a gazduit intalnirea. El e de parere ca el-Sisi e tipul de lider de care SUA are nevoie in lupta impotriva terorismului islamic: „Eu sunt autor de fictiune si va spun ca, daca presedintele Abdel Fattah el-Sisi n-ar fi existat, el trebuia inventat. Ca americani, cand ne alegem aliatii, cautam oameni care isi doresc o alianta strategica puternica cu SUA, deoarece avem dusmani comuni.”

In timpul intalnirii, el-Sisi a pus accentul pe lupta contra terorismului islamic si protejarea libertatii religioase.

„Ca fost membru al Congresului american, va spun ca presedintele el-Sisi e un om ales. Atat la nivel politic, cat si militar, putem fi foarte recunoscatori ca el e presedintele Egiptului. Apoi, in calitate de credincioasa, sunt mandra sa pot colabora cu presedintele el-Sisi, fiindca el vrea sa se asigure ca eu, in calitate de crestin, pot sa-mi practic credinta in Egipt fara sa fiu tulburata.”

Delegatia s-a intalnit si cu doi lideri musulmani cu influenta, muftiul Egiptului si doamna Anwar Sadat, vaduva fostului presedinte al Egiptului, care a facut istorie, facand pace cu Israelul, o pace care dureaza de zeci de ani.

„E important ca un asemenea grup minunat sa viziteze Egiptul si sa inteleaga ca egiptenii sunt pentru pace. Dorim sa dezvoltam tara si facem tot ce putem mai bine. Dorim sa construim mai multe spitale, scoli, tot ce e nevoie pentru a ridica nivelul de trai al poporului.”

Egiptul e un tinut bogat in istorie biblica. Moise a fost salvat din fluviul Nil. A fost tinutul lui Iosif, al israelitilor si al Exodului. Isus Insusi S-a refugiat aici. Dupa Israel, Egiptul e cel mai des pomenit in Scriptura.

Iata de ce liderii evanghelici cred ca Domnul are o chemare speciala pentru Egipt.

„Crestinii iubesc Egiptul fiindca in Scriptura scrie ca Domnul iubeste mult Egiptul. Nu e vorba doar de o dragoste in general. Exista pasaje si profetii specifice despre iubirea lui Dumnezeu. Isaia 19 numeste Egiptul „poporul Meu”.”

Unii sunt de parere ca intalnirea e un vant al schimbarii in Orientul Mijlociu.

„Calatorind prin lumea araba, vad o noua deschidere, cooperare si cred ca evenimentele teribile din ultimii ani au adus o trezire si nu doar la o idee despre pace, ci si necesitatea ei si a unei libertati in care sa nu mai existe temeri.”

Delegatia s-a intalnit si cu liderii evanghelici din Egipt si ambele grupuri si-au impartasit inimile.

„Suntem aici pentru a fi alaturi de voi. Ca si crestini arabi, ne simtim onorati de vizita voastra.”

„E o intalnire fantastica, in care am impartasit sperantele, visurile, provocarile, ravna pentru Evanghelie, felul cum vedem viitorul si cum putem construi impreuna o coalitie pentru imparatia lui Dumnezeu. Intalnirea a avut si un caracter profetic si a adus inspiratie.”

Dr. Andrea Zaki e presedintele comunitatii evanghelice din Egipt.

„Suntem o biserica in crestere, avem incredere in Dumnezeu si lucram impreuna pentru imparatia lui Dumnezeu. Sustinem stabilitatea, coexistenta, respectul pentru semeni. Cladim imparatia lui Dumnezeu, invitand oamenii sa vina la Isus, dar creand, de asemenea, un climat de coexistenta si pace.”

Dr. Michael Youssef e de parere ca e esential sa ne rugam pentru biserica din Egipt: „Am venit sa le spunem ca nu sunt singuri, ca le suntem alaturi si ne rugam pentru ei. Biserica la care merg se roaga in fiecare duminica si miercuri pentru cei persecutati, nu doar o data pe an. Ne rugam in mod constant si ii sustinem asa cum stim mai bine.”

„Si el-Sisi are nevoie de rugaciune. El ne-a cerut sa ne rugam pentru el. A rugat comunitatea crestina sa se roage pentru el si pentru Egipt, fiindca se afla intr-o batalie.”

Delegatia doreste sa cladeasca o relatie cu presedintele Egiptului si Rosenberg spune ca vizita a fost o oportunitate istorica:„A fost unul dintre rarele momente din istorie in care Dumnezeu le permite ucenicilor lui Hristos sa cladeasca relatii cu liderii lumii, fiind ambasadori ai lui Hristos.Despre aceasta vorbea si apostolul Pavel, ca noi suntem ambasadori ai imparatiei lui Hristos.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 204 - 11 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Urmariti documentarul ADOPTIA: Sansa destinelor frante blocate in sistem. Ce sanse mai sunt astazi pentru copiii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Din sumarul editiei: O fosta agenta CIA vorbeste despre modul in care Dumnezeu a ajutat-o in timpul misiunilor;...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 6

Joy Behar, prezentatoarea emisiunii „The View” si-a cerut scuze in public pentru ca l-a luat in deradere pe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

George Thomas: Presedintele Trump si-a restructurat Cabinetul. L-a concediat pe secretatul de stat Rex Tillerson si...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 8

Asa cum stiti, Coreea de Nord este unul dintre regimurile cele mai opresive din lume pentru crestini. Reporterul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Jay era un musulman radical care voia sa ucida crestini si evrei, asta pana cand L-a intalnit pe Isus. Desi nu a comis...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 9

Acum trei ani, 21 de copti au fost decapitati de teroristii Statului Islamic pe tarmul Libiei. Comunitatea copta din...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

O femeie din Occident care si-a dedicat viata slujind saracilor a fost premiata in aceasta saptamana. Maggie Gobran...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Intr-un oras cunoscut pentru intunericul spiritual de acolo, acum exista un hotel unde calatorii se pot caza si care e...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 9

Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu pentru oameni si fiecare popor are nevoie sa-l inteleaga in limba materna. Alianta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0
x
spr adoptie premiera live