Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Prizonier in Turcia

Adaugat la :  12.04.2018
Vizualizari :  2
+ Add To

Turcia a tinut dupa gratii un pastor american mai bine de 500 de zile. O acuzatie l-ar putea condamna pe Andrew Brunson la inchisoare pe viata. Ne rugam sa fie eliberat. Corespondentul din Orientul Mijlociu, Chris Mitchell, vine cu detalii.

Dosarul acuzatiei cuprinde 62 de pagini si il acuza pe Andrew Brunson de spionaj militar, pretinzand ca ar apartine unui grup terorist inarmat. Procurorii vor sa-i dea 35 de ani de inchisoare pastorului de 50 de ani.

Pe scurt, Turcia socoteste convertirea ca fiind terorism. Nu au nicio dovada ca pastorul Brunson ar fi comis vreun delict. Faptul ca el e crestin si pastor, pentru ei inseamna terorism. Acestea sunt faptele comise.

Centrul American pentru Lege si Justitie il reprezinta in instanta pe Brunson ,care a slujit ca pastor in Turcia fara niciun incident timp de 23 de ani.

Dupa lovitura de stat esuata in 2016, presedintele turc Recep Erdoğan a inlaturat multi oponenti politici.

Pastorul Brunson a fost unul din crestinii prinsi in aceste arestari. Majoritatea pastorilor crestini au fost deportati, nu insa si pastorul Brunson.

Anul trecut Erdogan s-a oferit sa-l dea pe Bruson in schimbul liderului turc exilat, Fethullah Gulen. Se presupune ca Gulen ar fi organizat lovitura de stat. Multi il vad pe Brunson ca pe un pion in confruntarea politica cu mize mari intre SUA si Turcia. In 2016, Casa Alba a anuntat ca presedintele Donald Trump si vicepresedintele Pence au adus vorba de situatia critica a pastorului Brunson de trei ori in cadrul intalnirii avute cu presedintele Turciei.

Este o situatie fara precedent faptul ca presedintele Statelor Unite aduce in discutie aceasta problema de fiecare data cand discuta cu presedintele Turciei.

Intre timp, Brunson are de suferit intr-o inchisoare turceasca, lipsind la evenimente majore precum absolvirea scolii si, anul trecut, nunta fiicei sale. Intr-o scrisoare recenta catre sotia sa, el si-a deschis inima. „Sunt tare descurajat. Rugati-va pentru mine. Va iubesc si nu reusesc sa ma impac cu gandul ca voi imbatrani in acest loc fara sa va am alaturi.”

„Mai mult ca orice, cred ca trebuie sa ne rugam ca, in tot acest suvoi, in toata aceasta drama, el sa poata ramane tare si in credinta. Mai mult, sa ne rugam sa primeasca pacea lui Dumnezeu in fiecare zi.” a spsu un slujitor crestin anonim.

Acest slujitor crestin, a carei identitate am fost ascunsa din motive de securitate, spune ca Brunson continua sa slujeasca si in inchisoare si vorbeste despre credinta lui in Isus Hristos. El a adaugat: „Am reusit sa vorbesc cu cineva de la biserica noastra care a fost in aceeasi inchisoare cu el si a spus ca acest barbat american vorbeste incontinuu despre credinta sa.”

Aproape jumatate de milion de oameni au semnat o petitie pentru eliberarea pastorului Brunson.

Daca aceasta e o confruntare la nivel geopolitic, cazul lui Brunson trece dincolo de politica, asemenea apostolului Pavel cand era in temnita.

„Desigur, nu e vorba doar despre el ci si despre lucrarea Domnului din Turcia si a ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu. Pana la urma e la mijloc nu numai el, ci tot crestinismul. Intr-un mod similar, apostolul Pavel a slujit ca martor pentru crestinatate, el fiind un simbol al miscarii lui Isus din acea vreme, iar el a stat cu capul sus. Cred ca Andrew nu va fi cu nimic mai prejos.” a spus acelasi slujitor crestin.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 717 - 15 aprilie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Dupa o audiere care a durat 12 ore, pastorul american Andrew Brunson fost trimis, din nou, la o inchisoare din Turcia....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 39

Acum aproape 3.000 de ani, profetii evrei au scris despre modul in care Israelul va fi transformat. O carte aparuta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 90

Un misionar chinez a fost trimis la sapte ani de inchisoare, pentru ca a dus Biblii din China in Myanmar, in barci...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Aproape 2.000 de crestini Kachin sunt prinsi in junglele din Myanmar, in timp ce au loc lupte intre trupele guvernului...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 24

In Quetta, Pakistan, a avut loc un atac terorist impotriva crestinilor si a fost revendicat de Statul Islamic. Atacul...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 7

Oamenii din India se alatura protestelor din intreaga lume din cauza cresterii numarului de violuri. Un personaj...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 2

Numirea in functie al unui nou lider poate aduce schimbari privind libertatea religioasa pentru Biserica din Cuba....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Fostul membru al Congresului Frank Wolf a spus ca Biserica trebuie sa militeze impotriva persecutiei internationale a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 4

Persoana pe care urmeaza sa o cunoasteti a fost, candva, un musulman care a vrut sa Il cunoasca mai bine pe Dumnezeu....

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 11

Barbara Bush a fost mama unui presedinte american si sotia unui alt presedinte. Ea a murit saptamana trecuta, la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 18
x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!