Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Scoala Domino Servite Voiteg

Se incarca video...
Adaugat la :  24.11.2017
Vizualizari :  13
+ Add To

O alternativa la scolile publice sunt unitatile de invatamant crestine, care au ca baza promovarea valorilor morale centrate pe Scriptura.

Scoala Gimnaziala „Domino Servite” din comuna Voiteg, judetul Timis, a fost infiintata de Misiunea crestina KwaSizabantu in 2009, iar in anul scolar 2017-2018 invata 44 de copii, incepand de la gradinita pana la clasa a VII-a.

Nu vrem sa fim altfel, dar ce ne dorim este ca cei mici sa invete acest slogan: Copiii – sfinti Domnului. Ii invatam de exemplu foarte clar, indiferent ca sunt pocaiti sau nepocaiti (avem foarte multi copii nepocaiti), ca daca ei stiu ca au raspuns necuviincios mamei, ii sfatuim sa mearga acasa sa isi ceara iertare. A declarat Johann Koller, presedinte, Fundatia Kwasizabantu, Romania.

O zi de scoala la Domino Servite incepe intotdeauna la ora opt cu un scurt devotional. Avem cincisprezece minute de cantec, ne rugam si le spunem o poveste cu morala.,Altele termina si mai tarziu. Inainte de pauza mare ne rugam pentru mancare, la fel si la finalul zilei. Inainte sa plece copiii acasa, ii recompensam. Fiecare clasa are cate un sistem de recompense. Folosim metode interactive si ii implicam pe ei foarte mult. Acest lucru il face deoarece sunt putini copii la clase. A declarat Lidia Veciunca, director, Scoala Gimnaziala „Domino Servite”, Voiteg.

Echipa de cadre didactice este una tanara, devotata si competenta.

Vin copii din Timisoara, Resita, Lugoj, Targoviste si din mai multe locuri. Acesti copii au un lucru in comun. Am observat ca ajuta foarte mult daca cadrele pedagogice ale scolii sunt unite. A spus Johann Koller, presedinte, Fundatia Kwasizabantu, Romania.

Da, ei isi aleg un centru sau un loc de joaca (constructii, puzzle, joc de masa, bucatarie, joc de rol unde se deghizeaza si ii invatam sa se exprime liber), dar avem si activitati de educare a limbajului, activitati matematice, muzica, sport si desen. A spus Andreea Rosca, educatoare

Un lucru foarte important pe care l-am vazut la Raisa a fost faptul ca noi acasa inca nu ne rugam la masa, deoarece ea inca nu vorbeste asa corect si am considerat ca e prea devreme. Are putin peste varsta de doi ani. Odata, cand ne-am pus la masa de pranz, ea si-a incrucisat mainile si a zis: „Mama, ne rugam!” Si cum a stalcit ea cuvintele, a spus o rugaciune inainte de masa. A fost o lectie si pentru noi parintii, bineinteles, dar am tinut acest obicei pe care l-a invatat aici la gradinita.

Avem vreo patru activitati. O activitate este „Clinic”, aceea in care facem curatenie prin scoala, „Baking”, unde facem prajituri, „Eco” sau „ecologic” unde mergem afara si strangem gunoaiele si „Deco”. Acolo facem decoratiuni. A spus Grace Wallington, elev.

Vine iarna si avem nevoie de caldura. Scoala e de tip „container de vapor” si nu e izolata. Am avea nevoie si de o masina cu sapte locuri. Facem cu ei activitati practice gospodaresti, printre care si gatit. Avem o bucatarioara destul de modesta, puteti sa o vizitati aici. Am vrea sa amenajam o bucatarie propriu-zisa cu echipamente si cu tot ce trebuie pentru a fi dotata. Cladirea este destul de veche, in jur de optsprezece ani. Inainte a fost un grajdi de berbecuti. Acoperisul are nevoie de reparatii. Cand ploua, deseori ne ploua in case. Acoperisul scolii ar trebui schimbat. A declarat Lidia Veciunca, director, Scoala Gimnaziala „Domino Servite”, Voiteg.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 697 - 26 noiembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiriri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O fosta agenta CIA s-a infiltrat in organizatia Statului Islamic si a condus o misiune de evacuare uimitoare. A scris...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 5

Oamenii din intreaga lume au celebrat realizarile femeilor de Ziua Internationala a Femeii. O organizatie a indemnat...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Administratia Trumpa declarat ca va muta ambasada Statelor Unite din Tel Aviv la Ierusalim in luna mai pentru ca...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 32

Dupa ce a fost ales presedinte, Trump a declarat stirilor CBN ca are nevoie de Dumnezeu mai mult ca oricand. Un membru...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 70

In incheierea acestei editii, un localnic din Carolina de Nord a scris o petitie prin care cere o zi nationala de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 61

Emanuel si Dana Ardelean slujesc impreuna in lucrarea pro-viata. Ei sunt casatoriti de 19 ani, au doi copii – Marcus...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 24

Oamenii au nevoie de Biblie, sa o citeasca si sa o implineasca, astfel incat vietile lor sa fie schimbate. Crestinii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Iranul reprezinta o amenintare crescanda pentru Israel si acesta a fost un subiect-cheie din cadrul intalnirii...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 19

Netanyahu a fost unul dintre vorbitorii de la conferinta AIPAC din acest an si a pomenit despre pericolele ce pandesc...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 28

Revenind la conferinta AIPAC, Netanyahu a atras atentia asupra dezvoltarii agresive imperiale a Iranului, care...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 47
x
popup luna proviata mobile