Torturat pentru Hristos, povestea lui Richard Wurmbrand

Adaugat la :  10.11.2017

Poate ca unii dintre dumneavoastra nu stiti cine a fost Richard Wurmbrand, dar poate cunoasteti lucrarea pe care a fondat-o. Misiunea „Vocea martirilor” sustine Biserica persecutata si cheama bisericile sa se roage in urmatoarele doua saptamani pentru crestinii care sufera din cauza credintei lor. Misiunea a realizat un video care ne spune povestea lui Richard Wurmbrand. Priviti.

In data de 29 februarie 1948, un pastor a fost rapit de pe strazile din Romania. El a fost disparut timp de 14 ani si a fost torturat pentru ca a refuzat sa renunte la Hristos.

In mijlocul suferintei, el a simtit puterea incredibila a dragostei lui Hristos.

Din insemnarile lui Richard Wurmbrand

RUGACIUNEA IN SINGURATATE

„Dupa ce am fost arestat, am petrecut urmatorii trei ani intr-o celula de izolare. Destul cat sa aduca pe oricine in pragul nebuniei.

Martirul Savonarola a scris: „Sunt unii oameni care cred in Dumnezeu si sunt altii care doar cred ca ei cred.”

Acum eram in situatia in care ma intrebam daca eu cred in Dumnezeu. Suntem persecutati, dar nu si abandonati. „Te rog sa nu ne abandonezi acum.”

Sotia mea, Sabina, a fost si ea arestata. Fiul meu, Mihai, a ramas orfan. Sabina a petrecut urmatoarele 18 luni intr-un lagar de munca de langa Dunare.

In acele ore intunecate, singura mea nadejde era rugaciunea. Bineinteles ca rugaciunea era interzisa in inchisoare. Desi eram batut tot ma rugam in fiecare zi. Ma rugam ca Dumnezeu sa imi dea putere sa pot indura. Bineinteles ca ma rugam si pentru familia mea. Atat de des si tare mi-au lovit picioarele, incat nu am mai putut umbla normal vreodata.

Imi pare rau pentru omul ucis de un crocodil, dar nu pot sa ii reprosez nimic crocodilului. Am inteles ca acelasi lucru se poate spune si despre tortionarii mei.

Comunismul le-a luat orice urma de umanitate. Numai dragostea lui Dumnezeu o putea restaura.

Uram pacatul, dar nu si pacatosul. Pe unii ii castigam pentru Hristos.

„Dar Eu va spun: Iubiţi pe vrajmaşii voştri şi rugaţi-va pentru cei ce va asupresc.” - Isus

Rugati-va pentru prizonieri. Si pentru cei care ii persecuta.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 695 - 12 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

sidebar tvlive
sidebar revista
facebook alfa omega tv
App mobila

Aplicația mobilă

badge google play badge appstore

Alte informații

Alfa Omega TV Production deține 2 licențe de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV și Alfa Omega TV Internațional. Alfa Omega TV editeaza, la fiecare doua luni, revista: "Alfa Omega TV Magazin".
Cod de conduită profesională

Organismul de reglementare sau de supraveghere competent este Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu sediul in Bd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti, tel: 40 (0)21 305 5350, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.