Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Un centru biblic construieste un centru unic pentru instruirea tinerilor in Israel

Se incarca video...
Adaugat la :  7.09.2017
Vizualizari :  32
+ Add To

Un centru biblic pentru pregatirea tinerilor lideri israelieni

Un parteneriat intre evrei si crestini construieste un centru de instruire unic, in inima Israelului biblic. Dupa cum relateaza Chris Mitchell de la Ariel, unii vad acest lucru ca fiind parte a implinirii profetiei biblice.

Tiroliana poate fi foarte distractiva, si e chiar mai bine cand distractia are un scop. E un loc nemaipomenit ! Se petrec multe lucruri importante care te pregatesc sa poti face lucruri de care nu credeai ca esti in stare.

Acesta e scopul organizatiei National Leadership Training Center. Strategia lor consta in utilizarea provocarilor fizice, a lucrului in echipa si a Bibliei in insusirea principiilor de conducere.

In fiecare zi, vin la noi tineri din tot Israelul. Le povestim despre David, Moise, despre felul cum au condus ei si ca pot visa sa fie ca si ei. Le spunem cum sa-L puna in inima lor pe Dumnezeu si le citim versete din Biblie. Iata cateva din lucrurile pe care le facem aici.

Ideea a venit dupa ce copiii din Ariel au vizitat o cabana crestina din SUA, numita JH Ranch. Directoarea, Heather Johnston si sotul ei, Bruce, au propus ideea unui program de pregatire similar pentru tinerii israelieni fostului primar din Ariel. Ron Nachman a venit el insusi la JH Ranch, in 7 iulie 2007, si, pe cand era acolo, am dat mana si am cazut de acord sa construim impreuna un loc pentru pregatirea liderilor in Israel.

Johnston vede acest lucru ca parte a implinirii profetiei.

Ezechiel a prevazut ca orasele vor fi reconstruite si evreii se vor aduna pe muntii Iudeii si ai Samariei. El a spus in Ezechiel 36:26: ... voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. Noi credem ca acesta e urmatorul pas. Credem ca Dumnezeu incepe o miscare in tara lor, ceva ce va continua.

Sustinut de Ministerul Educatiei din Israel, programul se concentreaza pe personajele biblice pentru a ajuta la predarea lectiilor.

De exemplu, acest obstacol se numeste Goliat. Participantii stau pe o platforma de 45 cm aflat in varful unui stalp de 10 m si trebuie sa faca un salt de doi metri in sus pentru a se prinde de un trapez. Stalpul il reprezinta pe Goliat, uriasul care intimideaza, care inainta si batjocorea Israelul, si care a facut armata Israelului sa inghete. Si noi avem Goliatii nostri in viata, acesti uriasi, aceste situatii sau relatii pe care trebuie sa le depasim si in acelasi timp ne incredem in Dumnezeu. Daca cineva se intampla sa nu prinda trapezul, se afla in cadere libera, dar partea buna e ca Cel ce tine franghia jos e chiar Dumnezeu. Acea persoana e in pozitia lui Dumnezeu care te va prinde mereu. Acum inteleg de ce se numeste saltul credintei.

Dupa ce mai bine de zece ani s-a aflat in constructie, centrul atrage oameni din tot Israelul. Oamenii isi povestesc unul altuia, intre prieteni, si asa recrutam noi tinerii sa vina aici. Johnston descrie rezultatul ca fiind un parteneriat remarcabil intre crestini si evrei.

Ma face sa ma simt parte a desfasurarii istoriei biblice. Dumnezeu spune, in Isaia 49:22: ... voi face neamurilor un semn cu mana si-Mi voi inalta steagul spre popoare; ele vor aduce inapoi pe fiii tai in bratele lor si vor aduce pe fiicele tale pe umeri. Cu alte cuvinte, daca El doreste sa reconstruiasca natiunea, o va face in mod relational.

Parcul a avut deja un impact pozitiv in legatura dintre generatii si in perspectiva despre lume.

Aici, atat copiii, cat si parintii sunt schimbati. Adolescentii incep sa vorbeasca cu parintii lor, arabii cu evreii, oamenii religiosi si cei seculari, iar inima mea e plina de speranta ca vom avea un Israel mai bun si o lume mai buna.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 195 - 9 septembrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

O alternativa la scolile publice sunt unitatile de invatamant crestine, care au ca baza promovarea valorilor morale...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

John Jessup: Sunt cu David Brody, corespondentul-sef al stirilor CBN. David, au existat niste controverse cu privire...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 15

Fondatorii Muzeului Bibliei colectioneaza de multa vreme artefacte biblice. Steve si Jackie Green au scris o carte...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

John Jessup: Langa mine se afla Jenna Browder (Gena Braudar) de la CBN. Jenna , te-am vazut in cadrul interviului. Cu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Comisia pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor a adoptat in unanimitate legea regionala „Taylor Force...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 15

„Platit sa ucida e doar una dintre problemele cu care se confrunta Israelul. Pentru a discuta mai multe pe aceasta...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 20

In Washington DC s-a deschis un nou punct de atractie, cu radacini in Orientul Mijlociu. Dupa aproape trei ani de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 41

Creatorii Muzeului Bibliei includ si tara Bibliei, pentru a le oferi vizitatorilor o experienta cat mai completa. Dupa...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 29

In ultimul reportaj din aceasta saptamana, vom vedea cum tehnologia de varf aduce la viata cea mai faimoasa Carte a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Pe mine ma cheama Darius, am trei ani si urmaresc „Cartea Cartilor”. Ma numesc Remus, am sapte ani si personajul meu...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13