Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
MEDIACENTER - Accesati nelimitat resursele Alfa Omega TV! Peste 7000 de clipuri video va stau la dispozitie, accesibile oricand de pe calculatorul, tableta sau telefonul dumneavoastra. Stiri, conferinte, predici, emisiuni, muzica, divertisment si alte programe va asteapta pe mediacenter-ul online AOTV.

Un centru biblic construieste un centru unic pentru instruirea tinerilor in Israel

Se incarca video...
Adaugat la :  7.09.2017
Vizualizari :  32
+ Add To

Un centru biblic pentru pregatirea tinerilor lideri israelieni

Un parteneriat intre evrei si crestini construieste un centru de instruire unic, in inima Israelului biblic. Dupa cum relateaza Chris Mitchell de la Ariel, unii vad acest lucru ca fiind parte a implinirii profetiei biblice.

Tiroliana poate fi foarte distractiva, si e chiar mai bine cand distractia are un scop. E un loc nemaipomenit ! Se petrec multe lucruri importante care te pregatesc sa poti face lucruri de care nu credeai ca esti in stare.

Acesta e scopul organizatiei National Leadership Training Center. Strategia lor consta in utilizarea provocarilor fizice, a lucrului in echipa si a Bibliei in insusirea principiilor de conducere.

In fiecare zi, vin la noi tineri din tot Israelul. Le povestim despre David, Moise, despre felul cum au condus ei si ca pot visa sa fie ca si ei. Le spunem cum sa-L puna in inima lor pe Dumnezeu si le citim versete din Biblie. Iata cateva din lucrurile pe care le facem aici.

Ideea a venit dupa ce copiii din Ariel au vizitat o cabana crestina din SUA, numita JH Ranch. Directoarea, Heather Johnston si sotul ei, Bruce, au propus ideea unui program de pregatire similar pentru tinerii israelieni fostului primar din Ariel. Ron Nachman a venit el insusi la JH Ranch, in 7 iulie 2007, si, pe cand era acolo, am dat mana si am cazut de acord sa construim impreuna un loc pentru pregatirea liderilor in Israel.

Johnston vede acest lucru ca parte a implinirii profetiei.

Ezechiel a prevazut ca orasele vor fi reconstruite si evreii se vor aduna pe muntii Iudeii si ai Samariei. El a spus in Ezechiel 36:26: ... voi scoate din trupul vostru inima de piatra si va voi da o inima de carne. Noi credem ca acesta e urmatorul pas. Credem ca Dumnezeu incepe o miscare in tara lor, ceva ce va continua.

Sustinut de Ministerul Educatiei din Israel, programul se concentreaza pe personajele biblice pentru a ajuta la predarea lectiilor.

De exemplu, acest obstacol se numeste Goliat. Participantii stau pe o platforma de 45 cm aflat in varful unui stalp de 10 m si trebuie sa faca un salt de doi metri in sus pentru a se prinde de un trapez. Stalpul il reprezinta pe Goliat, uriasul care intimideaza, care inainta si batjocorea Israelul, si care a facut armata Israelului sa inghete. Si noi avem Goliatii nostri in viata, acesti uriasi, aceste situatii sau relatii pe care trebuie sa le depasim si in acelasi timp ne incredem in Dumnezeu. Daca cineva se intampla sa nu prinda trapezul, se afla in cadere libera, dar partea buna e ca Cel ce tine franghia jos e chiar Dumnezeu. Acea persoana e in pozitia lui Dumnezeu care te va prinde mereu. Acum inteleg de ce se numeste saltul credintei.

Dupa ce mai bine de zece ani s-a aflat in constructie, centrul atrage oameni din tot Israelul. Oamenii isi povestesc unul altuia, intre prieteni, si asa recrutam noi tinerii sa vina aici. Johnston descrie rezultatul ca fiind un parteneriat remarcabil intre crestini si evrei.

Ma face sa ma simt parte a desfasurarii istoriei biblice. Dumnezeu spune, in Isaia 49:22: ... voi face neamurilor un semn cu mana si-Mi voi inalta steagul spre popoare; ele vor aduce inapoi pe fiii tai in bratele lor si vor aduce pe fiicele tale pe umeri. Cu alte cuvinte, daca El doreste sa reconstruiasca natiunea, o va face in mod relational.

Parcul a avut deja un impact pozitiv in legatura dintre generatii si in perspectiva despre lume.

Aici, atat copiii, cat si parintii sunt schimbati. Adolescentii incep sa vorbeasca cu parintii lor, arabii cu evreii, oamenii religiosi si cei seculari, iar inima mea e plina de speranta ca vom avea un Israel mai bun si o lume mai buna.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 195 - 9 septembrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Adauga comentariul tau!


Te-ar mai putea interesa

Saptamana 5: 26 martie - 1 aprilie - Rugaciune pentru tara, sistemele societatii romanesti (40 zile de pocainta, post...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

In editia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: Interviu cu Gavril Moldovan (presedinte fondator, PIM...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Evanghelistul american Billy Graham a trecut la cele vesnice dupa ce l-a slujit pe Dumnezeu timp de peste sase...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 77

Copiii sunt o binecuvantare de la Dumnezeu. Viata este un miracol si un dar pe care il primim de la Dumnezeu. Plecand...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Dasa isi va aminti mereu momentul cand avioanele rusesti au lansat rachete spre casa ei din Ucraina. Am auzit un...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 18

Israel la 70 de ani! Sa vedem cum a devenit lumina neamurilor! In doar cateva saptamani, Israelul va sarbatori 70 de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Politia israeliana a detonat o bomba politica si penala cand a recomandat doua capete de acuzare impotriva premierului...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 8

Israelul si Iranul au facut un pas inapoi dupa cel mai important conflict cu Siria si Iranul din ultimii ani, dar...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Dupa incident, Departamentul de Stat al SUA a declarat ca ambitiile Iranului de a-si raspandi puterea si dominatia pun...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1

Decizia presedintelui Trump de a declara Ierusalimul drept capitala a Israelului a trimis unde de soc in procesul de...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 1
x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!