Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

acasa proviata luna proviata aotv 01-de-ce-trebuie 02-efectele 03-ce-fac 04-ce-poti-face 05-adoptia castitatea 05-marsul 06-ai-nevoie 07-resurse

Realități și perspective 40 - Cultura familiei și prețuirea darului vieții - Petru Bulica

Pe masura ce ne apropiem de final, presiunile pe familie vor fi tot mai mari. Vorbind de Romania, presiunile sunt uriase. Pe de o parte, dinamica familiei s-a schimbat foarte mult. Inainte sotia depindea mult de sot. Astazi, ea poate avea o viata independenta. Multi oameni ajung sa nu se mai casatoreasca din acest motiv sau sa divorteze foarte usor. In tot acest demers, nu exista vreo confesiune crestina care sa nu se fi alaturat.

Citeste mai departe

Marșul pentru viață 2017 - sâmbătă, 25 martie

În perioada 1–31 martie 2017, în numeroase localități din România și Republica Moldova se va desfășura Luna pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2017, organizat sâmbătă, 25 martie 2017. La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

Marșul pentru viață este la a VII-a ediție națională. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.

Citeste mai departe

Nevoia de slujire a unui copil luat in adoptie - interviu Titus Coltea

In cea mai mare parte, copiii abandonati au cu probleme majore devastatoare pe care niciun psiholog sau psihiatru nu le poate rezolva, doar  interventia supranaturala a lui Dumnezeu de a opri blestemele generationale.  Parintii adoptivi trebuie sa acorde o atentie mare asupra mostenirii spirituale pe care acesti copii le detin. Interviu cu Titus Coltea, pastor, medic.

Citeste mai departe

Petru Mengher, lider IHOP-TM - Avortul e o trauma. Ce facem noi referitor la avort?

Oare ce facem noi referitor la avort? Noi facem o actiune impotriva unor fiinte care nu se pot apara. Facem ceva impotriva vietii pe care Dumnezeu o da fiintelor acelora mici, plapande, poate dezvoltate mai ult sau mai putin si le luam viata si le luam dreptul pe care Dumnezeu l-a dat la viata.

Lucrul care ma misca este faptul ca femeile acelea care au avortat toate, toate raman cu o trauma in sufletul lor. Unora li se pare ca doar scapi de o sarcina nedorita, dar defapt este mult mai grav pentru ele, defapt au parte de niste suferinte interioare, de niste amintiri, de momente ale vietii in care isi aduc aminte de lucrul care l-au facut. De aceea suntem pto-viata, de aceea suntem oamenii care militeaza impotriva avorturilor, de aceea suntem omanii care sfatuim pe altii si ne rugam lui Dumnezeu ca El sa puna gandurile bune, ca mamele sa pastreze copii, pentru a fi o mare binecuvantare, pentru ele si pentru natiune.

Citeste mai departe

Medic Titus Coltea - Despre juramantul lui Hipocrate si medicii care fac avort

Doctorul si pastorul Titus Coltea vorbeste despre juramantul lui Hipocrate, un cod moral rostit si asumat de catre fiecare medic la absolvire, care, printre altele, spune ca medicii nu vor face avort sau nu vor da niciun leac care sa duca la uciderea copiilor. Hipocrate era un doctor pagan, dupa 2000 de ani de crestinism, mai este insa acel cod moral valabil?

Citeste mai departe

Prima răsuflare - Creați după chipul și asemănarea Lui

În 1967, doctorul Christiaan Barnard a efectuat primul transplant de inimă. Până la acea vreme, dacă cineva avea inima scoasă din piept, murea. Oamenii au fost uimiți să afle că nu numai inima unui om a fost îndepărtată, dar și că o inimă care nu bătea a fost pusă în locul ei și pornită, și că pacientul a trăit după toate acestea. Ani de efort de proiectare și testare au rezultat într-o invenție sofisticată, o mașinărie care circula sângele și funcționa și ca plămân pentru a aduce oxigen pacienților – o mașinărie plămân-inimă.

Însă, fără îndoială că în același spital, în 1967, a fost o și nouă mamă. Bebelușul ei tocmai făcuse și el această tranziție similară de supraviețuire, folosind o mașină cu mult mai sofisticată de plămân-inimă. Dar niciun reporter nu a relatat povestea lui. Deși primul eveniment, al transplantului reușit, a fost o mare realizare a ingineriei umane, al doilea, cel al nașterii, nu a fost niciodată explicat de către un proces natural.

Citeste mai departe

Perioada sarcinii - Creați după chipul și asemănarea Lui

Deși spectrul unei sarcini se aplică doar la jumătate din umanitate, și cealaltă jumătate ar trebui să găsească procesul la fel de uimitor. Însă, fără îndoială, vedeta acestui proces este bebelușul care se dezvoltă. Deși inițial era văzut ca un simplu obiect pasiv construit de către corpul mamei sale, cercetările au dovedit că nimic nu poate fi mai departe de adevăr. De la implantarea în uter până la procesul de alăptare, bebelușul și placenta sunt forța dinamică în orchestrarea propriului destin.

Citeste mai departe

Am primit un gând incredibil: „Minte! Minte, că ai făcut avort și păstrează copilul!”

În viața fiecărei femei există momente de mari intensități interioare, un fel de frământare puternică a aluatului sufletesc, timp în care plămădeală duce spre culmi nebănuite până atunci de firea ei firavă. Momentul în care sufletul și cugetul meu au primit provocarea maximă din partea vieții a fost atunci când am rămas însărcinată pentru prima oară, în 2006.

Citeste mai departe

Mărturii post-avort - Roxana

Timp de 2-3 ani, casa noastră a fost un fel de iad. Copiii erau veșnic bolnavi, noi tot timpul nervoși, ne învinovățeam unul pe celălalt, nu mai era un cămin, ci balamuc.

Avortul care m-a marcat cel mai tare a fost ultimul pe care l-am făcut, și a fost momentul de stop. Atunci vedeam lucrurile altfel decât acum, mi se părea o povară prea mare, toți ceilalți îmi spuneau: „Ești nebună, atâția copii, e normal să ’rezolvi’ problema”. Singurul care nu mi-a spus asta a fost soțul, dar nici n-a zis Nu face. Nu a spus nimic. Eu nu eram ferm convinsă să o fac, dar toată lumea îmi spunea că asta trebuie făcut. Și tot timpul îmi repetam că nu am încotro.

Citeste mai departe

Mărturii post-avort - Gabriela

Am auzit bătăile inimii. Foarte frumos... Era seară. Venisem de la servici și am cumpărat un test de la farmacie, l-am făcut, și a ieșit pozitiv. L-am sunat pe prietenul meu. În momentul acela eram amândoi de acord că vom ține copilul. După care el s-a răzgândit, nu se simțea pregătit, îl scotea din ritmul lui de viață, și să ne mai gândim, că există alte soluții. Pentru mine însă avortul nu era o soluție, ci un mare Nu.

Citeste mai departe

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

x

Proiectul evanghelistic Cartea Cărților

Din toamna 2016, ne concentrăm pe generația tânără, dezvoltând proiectul de evanghelizare pentru copii Cartea Cărților. Ajungem la mulți copii cu Evanghelia, prezentată prin desene animate, prin televiziune, prin site-ul www.carteacartilor.tv, prin resurse tipărite și prin evenimente. Să investim împreună în generația de mâine!. Urmărește reportajul!