Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

acasa proviata saptamana proviata aotv 01-de-ce-trebuie 02-efectele 03-ce-fac 04-ce-poti-face 05-adoptia castitatea 05-marsul 06-ai-nevoie 07-resurse

Saptamana PRO-VIATA la Alfa Omega TV - 21-27 martie 2016

Sărăcia, avorturile, lipsa unei educații și excluderea lui Dumnezeu contribuie toate la declinul demografic și spiritual al României. Creștinii sunt chemați să fie lumină în întuneric, care nu condamnă, ci propun soluții în vreme de criză.

Documentarele, filmele și mărturiile difuzate pe canalul Alfa Omega TV în săptămâna PRO-VIAȚĂ (21-27 martie), vor readuce la lumină valoarea vieții copilului nenăscut și vă vor ajuta să susțineți viața în toate etapele ei.

Accesați secțiunea pro-viață de pe site-ul nostru și descoperiți resurse care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine faptul că viața umană începe înainte de naștere. Urmăriți-ne și pe Facebook, zilnic vom dezbate subiecte pro-viață de actualitate și vă vom oferi resursele necesare pentru a deveni susținători ai vieții. Susține și tu viața, alături de Alfa Omega TV!

2016 banner saptamana pro viataDE CE SĂ FIM PRO-VIAȚĂ?

Ne îngrozim când auzim de războaie, dar ignorăm faptul că de-a lungul timpului avortul a curmat mai multe vieţi decât toate războaiele la un loc. El a devenit războiul cuantificat şi acerb purtat pe câmpul de luptă al trupurilor noastre, împotriva celor mai inocente și fragile fiinţe omeneşti.

Miliarde de copii avortați la nivel global, milioane de talente frânte prematur. România se menține în fruntea țărilor cu cele mai multe avorturi din lume. Conform Institutului Naţional de Statistică, anul 2013 a fost pentru România cel mai greu an de după cel de-Al Doilea Război Mondial în ceea ce priveşte natalitatea. În primele 11 luni ale anului 2014, populația țării noastre a scăzut cu 48 000 de persoane deoarece nașterile au fost mult mai puține decât decesele. Pe fondul unei astfel de frământări la toate nivelele, Alfa Omega TV este chemată să fie o lumină în întuneric care nu condamnă, ci oferă soluții într-o vreme de criză.

pro-viata calmDocumentarele, filmele și mărturiile difuzate pe canalul Alfa Omega TV în săptămâna 21-27 martie 2016, nu vor face decât să readucă la lumină valoarea vieții copilului nenăscut și să vă ajute să susțineți viața în toate etapele ei. Vezi recomandarile noastre TV aici.

Dacă există vreo îndoială cu privire la apariția vieții umane, aceste cazuri pun în relief importanța păstrării vieții.

„Un predicator și soția sa trăiesc într-o sărăcie lucie împreună cu cei 14 copii. Mama află că este însărcinată cu cel de-al 15-lea copil. Ați recomanda acestei femei să facă avort? Dacă da, tocmai l-ați ucis pe John Wesley, unul dintre cei mai mari evangheliști ai secolului 19.”

„Tenorul vorbește despre mama sa, care, însărcinată fiind, a ajuns la spital în urma unei crize de apendicită. Dupa tratament, medicii au sfătuit-o să facă avort, deoarece copilul urma să se nască cu o deficiență. Tânăra mămică a refuzat categoric și astfel, ea l-a născut pe Andrea Bocelli.”

„O femeie la vârsta de 30 de ani se chinuie să-și crească copiii. Află că este însărcinată cu al patrulea și vrea să facă avort. Medicul nu a fost de acord și astfel s-a născut Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai buni jucători de fotbal din lume la momentul actual.”

PRO-VIAȚĂ - O sinteză despre problema avortului și abandonului

proviata header sintezaDeși 98% din români se declară creștini, și absolut toate confesiunile creștine definesc avortul ca fiind păcat, un studiu din 2007 a constatat că 50% din românce au făcut cel puțin un avort în viață. Țara noastră este în fruntea Europei și ocupă un îngrozitor loc 2 în lume la numărul de avorturi pe cap de locuitor. Ca și creștini, nu suntem chemați să judecăm femeile ce fac avort, ci să acționăm pentru prevenirea păcatului și pentru restaurarea societății prin dragoste. Un articol-sinteză despre problema avortului și a abandonului, și despre răspunsul creștinilor la aceste lucruri.

Citeste mai departe

Recomandări TV - Saptamana Pro-Viata 2016

FILM: Un văl de lacrimi - Vineri, 18 martie 2016, ora 22

Femeile din India trăiesc o adevărată dramă, fiind marginalizate, lăsate să moară de foame, bătute sau chiar ucise din cauza mentalității acelei societăți. Însă unele organizații încearcă să le arate acelor oameni că Dumnezeu le iubește și pe femei, și că toți ar trebui să prețuim viața.

FILM: Ceainicul - Sambata, 19 martie 2016, ora 22

Ceainicul este un film care ilustreaza modul in care pacatul ne distruge atunci cand ne jucam cu el. Asemeni unui ceainic care odata spart nu mai poate poate fi refacut la loc, asa nici trupurile noastre degradate de pacat. Daca nu respectam principiile lui Dumnezeu cu privire la cum sa ne traim viata, imoralitatea ne poate marca ireversibil cursul vietii.

FILM: În brațele mele - Duminica, 20 martie 2016, ora 22:30

Peste 20% dintre sarcinile din Statele Unite se sfarsesc printr-un avort. Foarte putin se vorbeste insa despre efectul pe care il are avortul asupra femeilor. Prin propriile cuvinte, cateva dintre femeile care au trecut printr-un avort, vorbesc curajoase despre remuscarile si luptele interioare cu care se confrunta in urma avortului. Povestile lor sunt explorate de catre consilieri crestini renumiti: John Eldredge, Dr. Diane Langberg, Christopfer West si altii. Ei incearca gasesca o cale pentru iertarea si restaurarea acestor femei.

DOC: Scrisori către fiica pe care nu am cunoscut-o - Luni, 21 martie 2016, ora 19

In vara anului 1974, Anita Keagy, in varsta de 17 ani, afla ca este insarcinata si poarta copilul prietenului ei. Nascuta si crescuta intr-o familie iubitoare dar stricta, de crestini, Anita anticipeaza dezamagirea parintilor ei si considera avortul ca singura optiune. Cu toate acestea, cu multa rugaciune si curaj, naste copilul pe car eil da spre adoptie. Dupa multi ani, casatorita si cu 4 copii, Anita se simte obligata sa o caute pe fiica ei inca necunoscuta. Prin intermediul agentiei de adoptii, Anita incepe sa-i trimita fiicei ei o serie de scrisori. Insa, multi ani trec pana cand aceste scrisori le aduc impreuna pe mama si pe fiica ei, Twila, impreuna din nou.

FILM: Strigatul mut - Luni, 21 martie 2016, ora 22

Un film puternic, bazat pe fapte reale. Veti descoperi trei povesti de viata. Veti face cunosctinta cu Jordan, care e pe moarte si care a fost un cantaret la acordeon, luptandu-se toata viata cu autismul. De asemenea, il veti cunoaste pe tatal lui Jordan, un evreu care a supravietuit Holocaustului. Cea de-a treia poveste ne-o prezinta pe Rachel, o femeie de afaceri care lucreaza din greu si care tocmai a fost promovata. Straduindu-se sa urce pe scara ierarhica, Rachel se confrunta cu o criza emotionala atunci cand descopera ca este insarcinata. Fortata sa aleaga intre o cariera infloritoare si o viata de sacrificiu, lumea ei pare sa se prabuseasca. Va reusi ea sa vada fiecare viata si fiinta umana, inclusiv pe copiii inca nenascuti, in modul in care vede Dumnezeu?

FILM: Intai de toate nu face niciun rau - Luni, 21 martie 2016, ora 23

In urma unor evenimente petrecute la o scoala gimnaziala, se pune intrebarea: care e diferenta dintre un barbat care impusca un copil nenascut aflat in burta mamei sale si un doctor care face avorturi? Urmariti acest film pentru a afla un raspuns, si decideti la final

Alfa Omega TVDOC: Strigatul pamantului - marti, 22 martie 2016, ora 19

Un documentar cutremurator despre avorturi din perspectiva biblica. Legalizarea avorturilor in unele tari din Vest a avut ca rezultat un numar mai mare de copii nenascuti decat numarul victimelor celui de-al Doilea Razboi Mondial, inclusiv Holocaustul si Hiroshima.Strigatul pamantului surprinde consecintele spirituale si sociale pe care avortul le-a avut asupra Americii, Angliei si Israelului. Scopul principal al documentarului este acela de a-i incuraja pe crestini sa se roage impotriva avorturilor.

FILM: Neacceptat - Marti, 22 martie 2016, ora 22

Cand Evans, un copilas de 10 ani, intra in casa lui, viata lui Aaron si a familiei lui este transformata pentru totdeauna. Au crezut ca au multe de oferit, Aaron si sotia lui Stacy au crezut ca au multe de oferit si au ales sa isi transforme casa intr-un camin pentru copiii abandonati. Insa in momentul in care micul Evans intra in viata lor, aceasta se schimba pentru totdeauna. Evans, in varsta de 10 ani, este primul lor copil luat in plasament. Abanonat de mic si mutat dintr-o casa in alta, micutul se confrunta puternic cu sentimentul respingerii. Disparitii misterioase, reactii necontrolate si o tacere de nepatruns devin parte din rutina lor zilnica. Intreaga familie este data peste cap si acum se ridica o singura intrebare, mai exista vreo sansa de schimbare pentru ei si micul Evans?

FILM: Sortit să se nască - Miercuri, 23 martie 2016, ora 22

Povestea unui tanar care a fost avortat, dar care ajunge pe pamant pentru a-si cunoaste mama si posibila-viitoare sotie. Filmul ne spune de asemenea povestea unei tinere care doreste sa avorteze, dar care în cele din urma alege sa pastreze sarcina si sa dea copilul spre adoptie. Dupa ce si-a pierdut slujba si iubita, Natan Burr porneste in cautarea celei care i-a dat viata si apoi l-a abandonat, in urma cu 20 de ani. incurajat de intelepciunea menajerei lui si ajutat de un strain, gaseste adresa ei. Dar cand afla un secret teribil, cum va mai gasi el curaj sa o intalneasca? Un film dramatic, care va pune intr-o noua lumina semnificatia si consecintele alegerilor noastre.

ddb marturii post avortDincolo de bariere - Marturii post-avort - Joi, 24 martie 2016, ora 17:30

In aceasta emisiune Dincolo de bariere va vom prezenta marturiile a trei femei ce au facut avort in trecut. Una din aceste femei era tanara si dorind sa nu-si rateze viata din cauza unui copil, si gandindu-se la presiunea familiei, a avortat. O alta femeie marturiseste cum, desi nu dorea sa faca avort, a cedat presiunilor partenerului. A treia femeie, avand deja 2 copii, a considerat ca nu are incotro si trebuie sa intrerupa sarcina. Marturii produse de ProVita Bucuresti.

banner emisiune live 24.03 2016Emisiune în direct la Alfa Omega TV - Să nu ucizi! - Joi, 24 martie 2016, ora 19

Joi, 24 martie 2016, de la ora 21, vă invităm să urmăriți o nouă emisiune în direct pe canalul Alfa Omega TV, cu tema: „Să nu ucizi! De la avort la a ucide cu vorba”. Ii vom avea ca invitați pe pastorii: Ioan Demeter si Liviu Neagoe. Trimiteti motivele dvs de rugaciune la rugaciune{at}alfaomega.tv, 0256.284.913, ne vom ruga pentru ele in direct.

FILM: Alegerea Sarei - Vineri, 25 martie, ora 11

Sarah Collins este pe punctul de a fi promovata intr-o functie de raspundere bine remunerata atunci cand afla cu stupoare ca este insarcinata. Fiind nascuta intr-o familie crestina, pentru Sarah posibilitatea unui avort sau adoptiei sunt de neconceput pentru mama si sora ei. Insa tanara Sarah nu este casatorita partenerul ei de viata Matt Evans. Sarah se afla intr-o dilema deoarece, daca pastreaza bebelusul, trebuie sa renunte la promovare in favoarea colegului ei Thad si sa castige totodata suficient de multi bani pentru a-si putea intretine copilul, iar daca decide sa faca o intrerupere de sarcina, trebuie sa infrunte dezaprobarea mamei si a surorii sale Denise si sa isi linisteasca propria constiinta. Ce va alege Sarah?

FILM: Flori salbatice - vineri, 25 martie 2016, ora 22

Acest film este o resursa care poate sa conduca persoanele abuzate sexual spre vindecare, asigurand instruire si orientare in procesul de transformare, dar si crearea unei identitati sanatoase. De asemenea, ofera sfaturi cu privire la cum putem umbla in libertate prin renuntarea la manie, cum sa cultivam iertarea si cum sa Il recunoastem pe Dumnezeu ca Tata.

DOC: Salvat - Sambata, 26 martie 2016, ora 22

Conform Iacov 1:27, „Religia curata si nepangarita inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa ai grija de orfani si de vaduve in necazurile lor si sa te pastrezi neintinat de lume. Astazi exista peste 160 de milioane de copii fara parinti in intreaga lume. in America 144.000 de baieti si fetite traiesc in orfelinate si asteapta sa fie adoptati.Aceste statistici ar trebui sa ridice crestinilor urmatoarea intrebare: Cum ar arata Biserica daca am implini indemnul din Iacov 1:27? De ce nu se vorbeste in biserici mai mult despre adoptii? Documentarul Salvat incearca sa dea raspuns la aceste intrebari si isi doreste sa inspire crestinilor dragoste pentru cei mai vulnerabili: copiii orfani.

FILM: Viața de după avort - Duminica, 27 martie 2016, ora 22:30

Numeroase femei au fost afectate profund de trauma care a urmat avortului. Coplesite de frica, anxietate, durere si vinovatie, multe dintre acestea sufera in tacere ani intregi pana ajung sa inteleaga responsabilitatea si povara intreaga a alegerii lor. De la disperare si distrugere la eliberare, documentarul Viata de dupa avort aduce la lumina impactul pe care avortul il are asupra vietii celor care l-au experimentat.

FILM: Alegeri dificile - Duminica, 3 martie 2016, ora 22:30

Povestea unor tineri din ultimul an de liceu care au de facut niste alegeri dificile cu privire la viata lor sexuala. Daca esti adolescent, speram ca te vei gandi bine la consecintele pe care le poate avea sexul inainte de casatorie. NICIODATA nu e prea tarziu sa iei hotararea de a te pastra curat pana la casatorie, chiar daca esti deja activ sexual.

Susține viața alături de Alfa Omega TV!

2016 pro viata 2015 FB cover

http://alfaomega.tv/pro-viata

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x