Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Noutatile Alfa Omega TV

 • Alfa Omega in obiectiv - 9 noiembrie 2017

  Alfa Omega in obiectiv - 9 noiembrie 2017

 • Sustinerea lucrarii Alfa Omega TV - Fanel Serban, pastor, Biserica Punctul Zero, Brasov

  Sustinerea lucrarii Alfa Omega TV - Fanel Serban, pastor, Biserica Punctul Zero, Brasov

 • Sustinerea lucrarii Alfa Omega TV - Iulian Pelin, pastor, Biserica Raul Vietii, Iasi

  Sustinerea lucrarii Alfa Omega TV - Iulian Pelin, pastor, Biserica Raul Vietii, Iasi

 • Cartea Cărților - Noe și arca - episod complet din sezonul 2 pe YouTube

  Cartea Cărților - Noe și arca - episod complet din sezonul 2 pe YouTube

 • Site-ul pentru copii CarteaCartilor.TV - exploreaza lumea Bibliei cu Cristi, Oana si Memo

  Site-ul pentru copii CarteaCartilor.TV - exploreaza lumea Bibliei cu Cristi, Oana si Memo

 • Cartea Cartilor pe DVD - sezonul 1 si 2 - Aventuri prin lumea Bibliei la tine în casă!

  Cartea Cartilor pe DVD - sezonul 1 si 2 - Aventuri prin lumea Bibliei la tine în casă!

 • Alfa Omega in obiectiv - 9 noiembrie 2017
 • Sustinerea lucrarii Alfa Omega TV - Fanel Serban, pastor, Biserica Punctul Zero, Brasov
 • Sustinerea lucrarii Alfa Omega TV - Iulian Pelin, pastor, Biserica Raul Vietii, Iasi
 • Cartea Cărților - Noe și arca - episod complet din sezonul 2 pe YouTube
 • Site-ul pentru copii CarteaCartilor.TV - exploreaza lumea Bibliei cu Cristi, Oana si Memo
 • Cartea Cartilor pe DVD - sezonul 1 si 2 - Aventuri prin lumea Bibliei la tine în casă!

Recomandari TV

 • PREMIERA: 7 zile de aventura cu Dumnezeu - Brazilia - Vineri, 17 noiembrie 2017, ora 22

  PREMIERA: 7 zile de aventura cu Dumnezeu - Brazilia - Vineri, 17 noiembrie 2017, ora 22

  Detalii...

 • DOC: Istoria creștinismului - Miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 19

  DOC: Istoria creștinismului - Miercuri, 22 noiembrie 2017, ora 19

  Detalii...

 • FILM: Soda springs - Marti, 21 noiembrie 2017, ora 22

  FILM: Soda springs - Marti, 21 noiembrie 2017, ora 22

  Detalii...

 • FILM: Inimi schimbate - Luni, 20 noiembrie 2017, ora 22

  FILM: Inimi schimbate - Luni, 20 noiembrie 2017, ora 22

  Detalii...

 • DOC: Reforma a schimbat totul I - Duminica, 19 noiembrie 2017, ora 22:30

  DOC: Reforma a schimbat totul I - Duminica, 19 noiembrie 2017, ora 22:30

  Detalii...

 • FILM: Lista - Sambata, 18 noiembrie 2017, ora 22

  FILM: Lista - Sambata, 18 noiembrie 2017, ora 22

  Detalii...

Iosif Ton - De ce nu crede Europa in minuni

Anul 1750 este punctul tragic al Europei. Atunci a început mișcarea numită “Iluminism”. Legile stabilite de Newton după care se desfășoara toată natura au fost atunci îmbrățișate de toți. Știința a dovedit că totul se desfășoara pe bază de legi “cauză-efect” și nimeni din afară nu poate interveni, pentru că dacă și-ar baga degetul ar opri cursul naturii și asta s-ar numi “miracol”, “minune”. Dar minuni nu se întâmplă, sunt imposibile....

Și atunci a fost un filosof așa-zis creștin, David Hume, care a scris o carte intitulată “Miracles”, aică “Minuni”. Minuni nu se întâmplă pentru că tot sistemul e închis în legile cauza-efect. Vede cineva vreo minune? Să vină cineva să ne spune că a văzut o minune! Minuni nu se întâmplă și nimeni nu poate mărturisi că se întâmplă vreo minune. Și acestă carte a lui David Hume a făcut lumea creștină din Europa să înghețe, cutremurată de frică. Minuni nu se mai întâmplă sau minuni nu se întâmplă și nici nu s-au întâmplat.

Iluminismul a dat naștere la noua epocă numită “epoca modernă” sau “modernismul”. Modern înseamnă că am fost iluminat de știință. Știința mi-a iluminat mintea și nu mai pot crede basmele cu minuni. Dar ce  este de făcut de vreme ce toată Biblia este plină de minuni? O serie de teologi mari au spus: “Cum să facem să ne scăpăm de minunile din Bibile? Doar suntem moderni! Noi nu mai putem crede în minuni!”. Unul dintre ei a avut o idee diabolică și a spus: “Domnilor, cele cinci cărți ale lui Moise, în care sunt atâtea minuni, nu au fost scrise de Moise, ci au fost scrise cu vreo opt sute de ani mai târziu și tot timpul s-a transmis oral iar  când se transmite ceva oral se tot adaugă minuni. Deci minunile din cărțile lui Moise sunt creația transmisiei orale. Cartea lui Daniel, care are atâtea profeții despre Imperiul Persan, Grec, Roman, nu a fost scrisă de Daniel în anul 530, ci a fost scrisă de cineva prin anul 150 după ce au fost toate imperiile acelea și cel care a scris-o, ca să îi dea autoritate, i-a  atribuit-o lui Daniel. Evangheliile nu au fost scrise de Matei, Marcu, Luca, Ioan. Evangheliile au fost scrise după anul 80, după ce au murit apostolii, după ce cincizeci de ani totul s-a transmis oral și oral tot se adaugă minuni. Minunile sunt creația bisericii. Ele sunt doar atribuite celor care au trăit cu Isus, dar au fost scrise de alții.”. Asta se numește “teologia liberală”. Teologia liberală neagă minunile din Bibile. 

Mințile europenilor s-au închis față de minuni și încă de la grădiniță îi învățăm că știința a dovedit că nu exsistă decât ce vedem. Creierul nostru a fost afectat. Heidi Baker este o femeie care face minuni grozave în Mozambic. Ea a  făcut doctorat în teologie la Londra, chiar la Oxford. Este unul dintre cele mai strălucite capete în creștinism. IQ-ul ei este extraodinar. Și ea a spus așa: “Creierele europenilor au suferit “brain damage”, adică o deteriorare a creierului astfel încât să nu mai putem crede în minuni.” Paralel cu teologia liberală a rămas, mai slăbuț, și teologia evanghelică, dar nici evanghelicii europeni nu au scăpat de deteriorarea creierului și ei au zis: “Noi credem în toată Biblia. Noi credem că minunile din Biblie s-au întâmplat. Dar imediat după moartea apostolilor Domnul Isus nu mai dat la nimeni   putere pentru minuni. Minunile au încetat. Minuni nu se mai întâmplă astăzi, doar suntem moderni!”.

Teologii liberali neagă și minunile din Biblie iar teologii evanghelici neagă numai minunile de la apostoli încoace, dar și ei afirmă că: “suntem moderni și nu mai putem crede în asta”. Și vreau să vă spun că primii dascăli pe care i-am avut eu asta m-au învățat. Noi credem toată Scriptura, noi credem tot ce s-a întâmplat în Scriptură dar noi suntem moderni, noi credem că lucrurile  nu se mai întâmplă astăzi.

Teologi evanghelici buni zic că ei cred toată Scriptura dar nu pot crede că lucruri rele se mai întâmplă azi. Și noi am suferit “brain damage”. Între timp a mai apărut și Charles Darwin în 1859 cu  “Originea Speciilor” care spunea: “Domnilor, totul s-a format prin evoluție, de la simplu la complex. Totul e numai evoluție și omul e format prin evoluție. Dintr-odată toate mințile universităților au zis:”Acum putem explica lumea. Avem mecanismul prin care putem explica cum s-a format lumea. Nu mai avem nevoie de Dumnezeu.” Și mințile universităților au fost închise.

Și ce s-a întâmplat? Teologii germani, care îi formau pe noii pastori, i-au învățat că minuni nu se mai întâmplă iar ei s-au dus în biserici și de la amvon ziceau că unele lucruri nu s-au întâmplat așa  cum zice Bibila până ce au rupt-o pe toată. Pastorii liberali au golit bisericile și în multe locuri cele mai frumoase bisercii ale Europei sunt muzee, sunt bune doar de vizite din partea turiștilor. Teologia liberală a golit bisericile. Teologia lui Darwin, teoria evoluției,  a ateizat universitățile și în felul acesta “brain danage-ul”, creierele nimicite din Europa s-au generalizat. Deci Europa s-a păgânizat. Ceea ce este ciudat este faptul că Evanghelia s-a dus în lumea a treia și acolo oamenii trăiesc sub influența duhurilor rele. Ei știu că duhurile astea sunt o realitate iar oamenii aceștia nu au “brain damage”, ei au început să creadă Biblia sută la sută și să creadă că dacă Domnul Isus spune: “Vă dau putere să vindecați bolile și să eliberați oamenii de duhuri rele!” ei s-au apucat de lucru și în special în ultimii treizeci sau patruzeci de ani s-a ridicat în toată lumea a treia.

E foarte interesant că a început în America Latină, unde au început să se pocăiască băștinașii, acolo era o spoială latinească: spanioli, portughezi, dar marea masă erau locanlicii păgâni, cu duhuri rele. Prin anul 1980 s-a ridicat în Argentina unul care striga în gura mare: “Satano, s-a terminat cu tine!” și făcea niște evanghelizări extraordinare. Când predica el Evanghelia oamenii cădeau pe jos, țipând și urlând și el avea o echipă care îi luau și îi duceau într-un cort alăturat unde îi curăța de demoni. Toată lumea a treia începe să fie populată de creștini fără “brain damage” și din acestă cauză acolo se fac toate minunile acestea, nu pentru că ei sunt mai înapoiați, ci pentru că ei nu au “brain damage”. Bieții europeni care se cred înaintați, modernizați!

Eu am trăit multe minuni dar nu am crezut că epoca modernă se va sfârși. Nu știu dacă știți dar epoca modernă s-a sfârșit pe la 1980 și de atunci încoace este o rușine să mai zici că ești modern, ești postmodern. S-a prăbușit încrederea în știință în special prin descoperirile din fizica cuantică, care spulberă imaginea creată de modernism, pentru că în fizica cuantică totul se întâmplă altfel decât în lumea pe care o vedem noi și primii care au intrat în lumea aceea ori au devenit creștini, ori s-au dus la panteism, dar oricum au renunțat la ateism. În 2001 premiul Templeton, care este mai mare decât premiul Nobel, a fost acordat unui fizician din fizica cuantică care a spus că: “fizica newtoniană mi-a închis mintea să nu mai cred în Dumnezeu, fizica cuantică mi-a deschis mintea să înțeleg din nou cum lucrează Dumnezeu în lume.”

Se întâmplă o revoluție și în Europa. Noi nu mai credem în demoni, în duhuri rele, pentru că suntem moderni dar a venit Harry Potter și Harry Potter este o lume de demoni și toată generația tânără crede că Harry Potter le spune adevărul. Însă a dat Dumnezeu ca alături de ei să vină și Tolkien și C.S. Lewis cu “Stăpânul Inelelor” și “Narnia”. Aveți grijă de copiii voștrii, feriți-i ca de dracu' de Harry Potter!Pentru că Harry Potter e dracu' și aveți grijă și cultivați-le mințile prin C.S. Lewis și prin  Tolkien, pentru că diavolul dă năvală pentru mințile noii generații, aflate în postmodernism, prin Harry Potter. Uitați-vă că în paralel a venit C.S. Lewis și Tolkien!

Vă spun toate acestea pentru că mă uit la lumea a treia și văd cum Domnul Isus cucerește națiune după națiune. Cine ar fi crezut în urmă cu cincizeci de ani, când în China nu era țipenie de creștin, că în cincizeci de ani vor fi acolo peste o sută de milioane de creștini. Și ceea ce este și mai ciudat este faptul că în lumea musulmană se întâmplă astăzi o revoluție extraodinară. Știți că cele mai multe convertiri se întâmplă astăzi în Iran? Iranul este locul unde pătrunde creștinismul astăzi pentru că Domnul Isus li se arată în vis. Am cunoscut pe cineva care a lucrat în Iran și care mi-a spus: “Acum au venit mai mulți de acolo și împreună documentăm acest fenomen nou. Domnul Isus a pornit să cucerească lumea musulmană arătându-li-se direct”. Unii îmi spun că lumea merge din rău în mai rău, dar nu e așa pentru că lumea merge din bine în mai bine pentru că Domnul Isus a întors lumea a treia, care nu are “brain damage”.

Iar  acum eu, care sunt pasionat pentru Domnul Isus, știind că El este la cârmă și că El nu a abandonat Europa, Îl întreb: ”Doamne Isuse, cum vom recucerii Europa? Și dacă cumva vrei să ne folosești pe noi, românii, ce este de făcut?”. ”Păi reparați-vă creierele și reparați creierele celorlalți!”. Cum? La Rusalii, Omul Isus din Nazaret, pe care Dumnezeu L-a adeverit prin semnele și minunile pe care le făcea. Înțlegeți cuvântul “L-a adeverit”? Dumnezeu striga în gura mare prin semnele și minunile pe care le făcea prin Isus pentru că Domnul Isus spune în Ioan 14:11 “Minunile pe care le fac Eu nu de la Mine le fac, Tatăl le face prin Mine și credeți-Mă, credeți măcar pentru lucrurile care vedeți că le fac!”. Mințile oamenilor se deschideau când vedeau semnele Lui.

Ioan ne spune că atunci când a venit Domnul Isus noi am văzut slava Lui.  Unde am văzut-o? La Cana Galileei, când El a poruncit: “Luați apă, puneți-o în vasele alea și apoi dați nunului!”, iar ei au zis: “Vin ca ăsta nu am mai băut!”.  Așa și-a arătat Domnul Isus slava. Acolo unde s-a transformat apa în vin s-a manifestat slava lui Dumnezeu și oriunde Dumnezeu face o minune se arată slava Lui iar oamenii nu văd numai minunea ci Îl văd pe Dumnezeu. Dumnezeu a întors lumea în ultimii patruzeci de ani tot mai mult spre învățăturile Domnului Isus. Aici este revoluția modernă!

Haideți să facem un exercițiu de imaginație! În primul rând dacă mergem la Domnul Isus vedem că primul lucru pe care L-a făcut a fost ca să deschidă o școală, iar eu ca și dascăl mă duc în timp până la școala Domnului Isus și îl rog pe portar să îmi dea voie ca să Îi iau un interviu directorului școlii. Iar directorul a zis: “Cum să nu!?”. “Uite Doamne, eu vin din secolul douăzeci și eu știu că orice școală produce ceva: ingineri, medici, mecanici. Spune-mi, te rog, ce produce școala dumneata?”. “Bună întrebare! Asta  este întrebarea cheie pe care o așteptam Eu! Școala Mea îi produce lui Tata oameni care seamană cu Tata. Voi să fiți desăvârșiți cum Tata e desăvârșit! Voi să fiți buni așa cum și Tata e bun! Voi să fiți miloși  așa cum și Tata e milos! Singurul lucru pe care îl fac Eu în școala asta este să îi formez lui Tata oameni care seamănă cu Tata.” Iar noi zicem “Imposibil! Nu Îl credem pe Isus!”. Prima revoluție pe care o așteptăm astăzi în Europa e ca oamenii să creadă  în Școala lui Isus și că Domnul Isus realmente produce acest fel de oameni. “Să se facă pe pământ cum se face în ceruri”. Iar apoi ”Adevărat, adevărat îți spun că cine crede în Mine va face și el lucrările pe care le-am făcut Eu, ba încă altele și mai mari.”. În lumea a treia se întâmplă exact așa.

Dacă  nu mă credeți citiți cartea “Miracles”, cu aceași nume ca și cea a lui David Hume. Cartea începe discutând careta lui David Hume. “Miracles” are două volume în care documentează minunile întâmplate în ultimii treizeci de ani și cercetătorul vorbește despre milioane de de minuni care pot fi documentate și are două capitole cu atestări medicale ale minunilor. Vă adau această bibliografie și vreau să vă spun că aici în București era un profesor de teologie care mi-a spus: “Frate Iosif, eu nu cred în minuni!” până i-am trimis cartea asta iar după ce a citit-o a zis: “Frate Țon, de acum această carte va fi baza predării mele la școală.”

Nu-i adevărat că minuni nu se mai întâmplă! Minuni se întâmplă dar noi nici măcar nu vrem să auzim de ele în Europa. Eu cred că Domnul Isus vrea să recucerească Europa! Cum o va recuceri? Reparând creierele! Și cum le va repara? Le va repara ridcând o generație întreagă, pentru că nu e destul unul sau doi. trebuie o generație de oameni care fac minunile pe care le făcea Domnul Isus. Să te duci să vezi niște ochi morți și să vezi cum ochii ăia încep să capete viață și, la un moment dat, acel orb care nu a văzut niciodată, începe să vadă și nu s-a întâmplat așa doar cu unul ci cu zeci și zeci surdomuții dintr-o dată aud și vorbesc, organe care au fost tăiate cresc la loc.

Să fie oare chiar așa? Se întâmplă în alte părți și noi zicem că până nu vedem la noi nu credem. Mie mi-a spus un pastor român: “Până nu îl văd pe ăla umblând eu nu cred!” Pastor! El nu crede! Iar acum omul ăla care a fost complet paralizat stă pe picioare și începe să umble, dar pastorul încă nu crede. Știți de ce? Pentru că zice: “Aaa... este doar unul! O să cred atunci când îi văd pe toți!” Creierele noastre sunt așa de blocate încât efectiv noi nu putem crede și Domnul Isus vrea să cucerească Europa deschizând, reparând creierele iar singurul mod în care pot fi reparate este apariția unei armate de oameni care fac tot ce facea Domnul Isus, ba încă lucruri și mai mari. Eu Îl cred pe Domnul Isus sută la sută și vă anunț că în generația asta se va ridica armata asta de vindecători. Cine face vindecări este vindecător dar noi nu credem în slujba asta. Eu cred că Domnul Isus acum se întoarce din nou spre Europa și zice: “Satano, să nu crezi că îți las ție Europa! Eu o iau înapoi! Și o iau înapoi prin oameni care Mă cred sută la sută! Și pentru că Mă cred astfel, ei vor face tot ce am făcut Eu, ba lucruri și mai mari!”.

Romani 3: 23 spune: “Toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.”. Când omul a păcătuit Dumnezeu a plecat și slava a plecat. Omul a pierdut prezența lui Dumnezeu, unirea cu Dumnezeu  și slava lui Dumnezeu.  1Tesaloniceni 2: 12 spune:”Să vă putrați într-un chip vrednic de Dumnezeu, care vă cheamă la Împărația Sa, la puterea și la slava Sa.” Când Dumnezeu ne cheamă înapoi din împărația diavolului El ne cheamă la Împărația Lui și la slava Lui. În 2Tesaloniceni 2:14 se spune: “Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătați slava Domnului nostru Isus Hristos.” Să căpătați slava Domnului nostru Isus Hristos! În Ioan capitolul 17: 22,  Domnul Isus Îi raportează Tatălui :”Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu....”. În Marcu 9:1 spune: “Adevărat, adevărat vă spun că unii dintre cei care stau aici nu vor muri până vor vedea Împărația lui Dumnezeu  venind cu putere.”

Șase zile mai târziu s-a împlinit acest lucru. Domnul Isus a luat pe Petru, pe Ioan și pe Iacov, i-a dus pe un munte înalt și acolo s-a schimbat la față înaintea lor, hainele I s-au făcut atunci foarte albe, de o albeață care nici un înălbitor de pe pământ nu o poate da. Li s-au arătat împreună  Moise și Ilie care stăteau de vorbă cu Isus.  Pentru câteva clipe, Domnul Isus li S-a arătat în slava Lui dumnezeiască. S-a metamorfozat înaintea lor. Petru spune în 2 Petru că ei au văzut slava Lui pe muntele cel sfânt.  Acele experiențe sunt pentru noi toți, ele nu sunt unicate, ele sunt modelul!

În Romani 12 spune cam așa: “Vă îndemn dar fraților să aduceți trupurile voastre ca un cadou lui Dumnezeu și să vă metamorfozați prin înoirea minții voastre, prin repararea creierelor voastre.” Cum?  2 Corinteni 3:18 spune: “Noi toți, cu fața descoperită, ca într-o oglindă, privim slava Domnului Isus și suntem schimbați în același chip cu al Lui (cuvântul folosit este “metamorfozați” în același chip cu al Lui din treaptă de slavă, în treaptă de slavă, prin Duhul Domnului.”  Metamorfozarea prin slavă este atunci când slava lui  Dumnezeu coboară peste noi. Slava lui Dumnezeu a coborât când Moise a făcut cortul. Slava Lui a umplut cortul! S-a mai întâmplat asta atunci când Solomon a clădit templul, slava lui Dumnezeu a coborât acolo și apoi tragedia cea mare a fost cea pe care o descrie Ezechiel în capitolul 10: “Am văzut cum slava lui Dumnezeu s-a ridicat din templu și a plecat și nu s-a mai întors”, până când  Domnul Isus s-a întrupat și noi am văzut slava Lui, o slavă ca slava Aceluia care a fost născut din Tatăl. Slava lui Dumnezeu s-a întors când s-a întrupat Fiul lui Dumnezeu și slava lui Dumnezeu s-a manifestat pe muntele Schimbării la Față.

Ce este slava lui Dumnezeu? “Cerurile spun slava lui Dumnezeu” se spune în Psalmul 19:1. Tot ce este frumos în Univers e o manifestare a slavei lui Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu este manifestarea de Sine a lui Dumnezeu și când noi ne dăruim total Lui ne metamorfozăm. Când ni se transformă felul de a gândi exact cum gândea Domnul Isus, punând mintea Lui în mintea noastră, prin toată învățătura Domnului Isus, ne metamorfozăm mintea și în măsura în care Îl admirăm pe Domnul Isus și ne îndrăgostim de frumusețea Lui și suntem în extaz, în adorație, El se imprimă în noi, slava Lui coboară peste noi. Slava lui Dumnezeu este însăși ființa lui Dumnezeu. Când noi ne umplem de învățătura Domnului Isus, când noi învățăm să-L adorăm, când noi învățăm ca totul în noi să fie Domnul Isus și Duhul Sfânt, suntem plini de de slava lui Dumnezeu.

Sunt trei lucruri, trei faze. Pima fază este când vezi slava lui Dumnezeu în creație. Al doilea este când înțelegi slava lui Dumnezeu în Domnul Isus, când o înțelegi în persoana Domnului Isus. Pavel spune în 2 Corinteni 4:6 că slujba noastră este să îi facem pe oameni să ajungă la cunoașterea  slavei lui Dumnezeu în persoana lui Isus. Adevărata Evanghelie este să îi facem pe oameni să vadă slava lui Dumnezeu în persoana Domnului Isus. Îndrăgostiți de Domnul Isus și îndrăgostiți de învățătura Domnului Isus. Să fim plini de Domnul Isus pentru că suntem plini de Cuvântul Domnului Isus și nu poți să te umpli de Domnul Isus dacă nu te umpli de Cuvântul Lui. Și apoi e a treia fază, când Dumnezeu decide să deschidă cerul și să coboare slava Lui direct peste cineva.

În propria mea viață am văzut o singură dată fenomenul acesta, când s-a făcut trezirea spirituală la Oradea prin Liviu Olah, cam prin 1974 – 1976, timp de doi ani. M-am dus să văd! Venea Liviu într-un mod obișnuit, începea să vorbească și după câteva minute am simțit ca un vuiet: “vuumm!”. Lui Liviu i s-a schimbat vocea, nu mai vorbea cu vocea lui normală, efectiv vorbea altcineva și din clipa aia toată lumea începea să plângă în prezența lui Dumnezeu. Liviu a hotărât să plece în America iar un an mai târziu Domnul m-a convins să dau curs chemării bisericii să merg eu acolo, dar nu eram încă pregătit. A trebuit să merg printr-o nouă cernere la Securitate când a trebuit să decid să mă duc înainte știind că mă omoară, că mi-a promis că mă omoară și cu ajutorul scumpei mele soții și al Fratelui Cure, am decis să mor, efectiv să accept să mor mergând înainte predicând și i-am spus acelui ofițer de Securitate: “Domnule, voi merge înainte să predic știind că mă veți ucide, dar nu am altceva, eu Îl ascult pe Dumnezeu.”

În duminica următoare, la apelul pe care l-am făcut, s-au predat Domnului douăzeci și  șapte de persoane și după aia, timp de patru ani tot timpul cerul a fost deschis. Liviu a botezat în doi ani 650 de persoane, iar în patru ani noi am mai botezat încă 850 sub cerul deschis. Cineva mi-a spus după Revoluție: “Când veneam acolo și dacă nu era nimeni în sală simțeam prezența lui Dumnezeu, dar când era sala plină cobora slava lui Dumnezeu.” Apoi a plecat, undeva prin anii '80 slava a plecat. Patru ani de zile am lucrat acolo sub cerul deschis și sub slava lui Dumnezeu coborând peste noi. Este un fenomen pe care nu îl poți descrie, doar îl trăiești dacă Dumnezeu îți dă harul să îl trăiești. De atunci eu am tânjit să mai trăiesc o dată fenomenul când se deschide cerul și coboară slava și tu lucrezi sub norul de slavă a lui Dumnezeu. Eu cred că Dumnezeu vrea să cucerească Europa pentru Împărăția Lui și nu o poate cuceri decât atunci când se deschide cerul și coboară slava. Unde? Nu obosesc să spun din nou că asta se întâmplă atunci când ne întoarcem sută la sută spre Domnul Isus, când învățătura Domnului Isus devine gândirea noastră. Petru 4:1 spune: “Înarmați-vă cu același fel de gândire ca a lui Isus.”, Înarmați-vă punând învățătura Domnului Isus în mintea voastră până când toată mintea voastră gândește ca El. Să-L crezi sută la sută. Atunci slava lui Dumnezeu coboară peste tine, peste familia ta, peste biserica ta, peste orașul tău, peste țara ta, peste Europa.

Eu asta aștept! Aștept acești oameni îndrăgostiți de Domnul Isus, nebuni pentru Cristos, adică atât de îndrăgostiți de El încât nu mai știu decât pe Isus și învățătura lui Isus, pentru că El nu vine fără învățătura Lui. Școala Domnului Isus, în care Domnul Isus îi face lui Tata copii care seamănă cu Tata. Țineți cont că Dumnezeu nu și-a abandonat planul de aș face oameni după chipul și asemănarea Lui. El nu a renunțat la planul ăsta și dacă noi Îl credem pe Domnul Isus în primul rând aici, Îl credem la punctul acesta, că în școala Lui El vrea să ne facă după chipul Lui și noi acceptăm să ne lăsăm formați de El, atunci El face pasul următor. Trei ani de zile i-a dus pe ucenici cu Sine și citim că peste tot El predica Evanghelia Împărației, elibera oamenii de duhuri rele și vindeca bolile și după trei ani de zile le-a spus: “Acum voi mustiți de învățătura Mea, de trei ani Mă auziți repetând-o în fiecare sat, în fiecare oraș.” Eu cred că ei ziceau: “Domnule, sunt până peste cap, nu mai știu decât învățătura Lui.”. “Așa-i! Asta am vrut! Acum vă dau autoritate să mergeți voi să predicați Evanghelia Împărației, adică tot ce M-ați auzit pe Mine predicând acum predicați voi! Și sigur că o știți că de trei ani mă tot auziți și asta înseamnă că a intrat în toată mintea voastră. Predicați Evanghelia Împărației, eliberați oamenii de demoni și vindecați toate bolile!”.

Domnul Isus își caută oameni care acceptă să mustească de învățătura Lui și după ce te-ai umplut de învățătura Lui ți-ai metamorfozat ființa prin înoirea minții, punând în ea Cuvântul Lui, El zice: “Acum îți dau putere să vindeci bolnavii și să eliberezi oamenii de duhuri rele.” Asta este schema Domnului Isus și cu oamenii aceștia El va schimba România! Vreau să știți că am scris cartea “O țara ideală” care vorbește numai despre asta. Cartea urmeză să fie publicată la întâi martie 2014  la o editură seculară de la Iași. O țară în care Cuvântul Domnului Isus locuiește deplin devine o țară ideală. Totul  începe de la profețiile lui Isaia. Oamenii nu vor mai face războaie, își vor face din săbii seceri și nu se va mai face nici un rău pe pământ “pentru că toți oamenii Mă vor cunoaște “, zice Domnul, iar când Îl cunoști pe Dumnezeu  nu mai faci rău. Eu am decis să-L cred sută la sută și trec prin toată învățătura lui Isaia și apoi a Domnului Isus și stabilesc acolo că dacă noi creiem într-o biserică Îmăpăția lui Dumnezeu și trăim acolo toți după învățătura Domnului Isus, am creiat cultura Împărăției lui Dumnezeu. O explic pe larg. S-ar putea ca unii care citesc cartea să zică că Țon a înebunit, lucrurile astea nu există, nu se întâmplă. Mi-am luat riscul ăsta, pentru că mi-am luat riscul să-L cred pe Domnul Isus sută la sută. 

Dacă Domnul Isus este Dumnezeu întrupat, dacă Domnul Isus este Cel despre care Dumnezeu îmi spune să ascult, atunci dacă eu nu Îl cred, nu Îl cred pe Dumnezeu și dacă Domnul Isus nu este adevărat cinci la sută atunci nimic nu  este adevărat. El este adevărat numai dacă este adevărat sută la sută. Eu am ajuns la punctul acesta unde Îl cred în felul acesta. Singurul lucru pe care vreau să vi-l transmit acum este pasiunea pentru Domnul Isus, El este Dumnezeu care a venit la mine și El este omul model prin care Dumnezeu a arătat ce vrea să facă  prin noi toți. El este modelul meu ca om umplut de Duhul lui Dumnezeu și folosit de Dumnezeu și adeverit de Dumnezeu prin semnele și minunile pe care le-a făcut!

Isus, Isus, Isus... și numai Isus! Isus, învățătutra lui Isus și modelul lui Isus! “Pentru că Eu v-am lăsat o pildă, să călcați pe urmele Mele! Și cine Mă crede va face și el tot ce am făcut Eu!”, iar Ioan zice: “Cum este El în lumea aceasta așa suntem și noi.” și noi trebuie să demonstrăm că Isus este adevărat, că Isus are dreptate, că Isus este același astăzi ca acum 2.000 de ani. Dar acest lucru pot face doar aceia care sunt îndrăgostiți de El, Îl cred pe El, s-au lăsat modelați de învățătura Lui, s-au lăsat umpluți de El și de Duhul Sfânt și care crezându-L se apucă să facă tot ce a făcut El. Așa i-a învățat pe apostoli și apoi I-a spus lui Tata: “Le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu și cum M-ai trimis Tu pe Mine așa I-am trimis și Eu pe ei în lume, să facă tot ce am făcut Eu pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis, pentru ca Europa să creadă că Tu M-ai trimis, pentru ca Bucureștiul să creadă că Tu M-ai trimis!”. Cum poate să creadă Europa, România și Bucureștiul dacă noi nu demonstrăm realitatea Lui? Asta este provocarea!

Cu atât mai mult acum Dumnezeu vrea să facă un nou început în Europa și eu cred că începe în România. Am văzut la Toflea și le-am spus celor de acolo: “Voi sunteți modelul pentru etnia rromă, pentru 10 milioane de rromi din Europa, care sunt problemele Europei. Modelul sunteți voi!” Și astăzi spun asta românilor! Toată Europa se teme de voi! “Să facem cumva să nu deschidem Europa pentru români!”. Mâine, când România va fi umplută de slava lui Dumnezeu românii nu vor mai fi spaima Europei, ci vor fi modelul Europei. Spun toate acestea pentru că am decis să Îl cred pe Domnul Isus sută la sută! Numai așa Îl cinstesc cu adevărat! Numai așa Îi dau glorie sută la sută! Singurul lucru cu care ar trebui să mă laud este ceea ce a făcut Hristos prin mine, fie prin predica mea, fie prin semnele și minunile pe care El le face prin mine așa cum spune în Romani 15:18!

A Lui să fie slava! Amin!

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.
Doneaza - sustine Alfa Omega TV

Cele mai noi video-uri

InTouch 1747 - Multumiti Domnului in fiecare zi - Charles Stanley. Mai multe mesaje cu Charles Stanley (InTouch):...

Categorie: In Touch Charles Stanley
Vizualizari: 70

InTouch 1748 - Cum sa ramaneti tineri si utili toata viata - Charles Stanley. Mai multe mesaje cu Charles Stanley...

Categorie: In Touch Charles Stanley
Vizualizari: 18

Sotul meu este prins in pacatul pornografiei. Simt ca nu-l mai pot iubi! Ce sa fac? Raspunde pastorul Ilie Popa. Daca...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 4

Din pacate, abuzurile fizice sunt deseori prezente in societatea noastra si chiar in familiile crestine. Multe femei...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 0

Din pacate aceasta problema este deseori intalnita in societatea noastra, chiar si in mediile crestine. Intrebarea...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 1

Realitati si perspective 63 - Integritate in sfera publica - rugaciune in Parlament - noiembrie 2017 mai multe resurse...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 2

Calea Adevarul si Viata 593 - Puterea Cuvantului rostit - Razvan Mihailescu (pastor, Bucuresti), Florin Dan (Asociatia...

Categorie: Calea Adevarul si Viata - Talk-Show
Vizualizari: 3

Aceasta emisiune il are ca invitat pe Fanel Serban, care este pastor la biserica „Punctul Zero” din Brasov. Semnele...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 9

Uganda este o tara situata in inima continentului african, deviza statului fiind: „Pentru Dumnezeu si tara mea”. 80%...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Extras din emisiunea Realitati si perspective 63 - Integritate in sfera publica, difuzata pe 11 noiembrie 2017 pe...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 1601

Rodica Chereches este deputat in Parlamentul Romaniei si, de asemenea, este cea care a organizat in acest an...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 5

Titus Corlatean este senator in Parlamentul Romaniei. Cu ocazia evenimentului „Mic dejun cu rugaciune”, el a luat...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 4

Cu ocazia evenimentului „Mic dejun cu rugaciune” care a avut loc in Parlamentul Romaniei, Robert Sighiartau (deputat)...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 5

Mihai Neamtu a vorbit la evenimentul „Mic dejun cu rugaciune” despre modelul de lider din Biblie: David. Extras din...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 2

La evenimentul „Mic dejun cu rugaciune” nu au participat doar oameni politici ci si pastori. Unul dintre acestia a...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 5

Extras din emisiunea Realitati si perspective 63 - Integritate in sfera publica, difuzata pe 11 noiembrie 2017 pe...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 3

La Capitoliu, Casa Reprezentantilor a avut audieri pe tema provocarilor si a oportunitatilor care ar implica mutarea...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 36

Desi e departe de Orientul Mijlociu, ideea unei Coree de Nord nucleare, dar si alianta sa cu Iranul produc ingrijorare...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 76
Resurse pentru suflet
 • Ești ceea ce vorbești - de Joyce Meyer

  Ești ceea ce vorbești - de Joyce Meyer

  Pentru cei mai mulți dintre noi, începutul unui nou an este un timp oportun pentru a ne reevalua viețile și a ne stabili obiective noi pentru a progresa. Fie că luăm sau nu anumite hotărâri, noi toți atacăm anumite probleme din viețile noastre, în care dorim să vedem o anumită schimbare. Este însă un aspect al vieții noastre căruia trebuie să-i dăm mereu importanță, și anume – gura, ceea ce rostim.

  Mai departe...

 • Ilie Popa - Ce sa fac daca sufar de depresie?

  Ilie Popa - Ce sa fac daca sufar de depresie?

  Sunt in depresie... Ce sa fac? Pastorul Ilie Popa raspunde oferindu-ne o perspectiva biblica.

  Mai departe...

 • Joyce Meyer - Poti avea adevarata bucurie!

  Joyce Meyer - Poti avea adevarata bucurie!

  Ştii că în calitate de copil al lui Dumnezeu te poţi apropia de El cu îndrăzneală și Îi poți cere lucruri bune pe care El dorește să ți le dea? Evrei 4:16 ne spune: „Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.”

  Cred că sunt oameni care nu primesc lucrurile pe care Dumnezeu vrea să le dea din simplul motiv că ei nu le cer de la El. Isus a spus în Ioan 16:24: „Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu (fiindcă eu dețin totul): cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră (încântarea, plăcerea) să fie deplină.”

  Mulți oameni pur și simplu nu cer, iar dacă fac asta, atunci o fac prin rugăciuni și cereri lipsite de putere și credință. La întâlnirile mele au fost oameni care au venit în față pentru rugăciune și m-au întrebat dacă e în regulă să ceară două lucruri. Nesiguranța lor mă întrista, pentru că Isus ne spune clar în Cuvântul Său să cerem, chiar în mod repetat, pentru ca bucuria noastră să fie deplină...

  Mai departe...

 • Anotimpul pregatirii- de Joyce Meyer

  Anotimpul pregatirii- de Joyce Meyer

  Iarna este un anotimp, un sezon liniștit. Este perioada în care copacii rămân fără frunze și iarba, plantele și florile se ofilesc. Dar iarna este și un anotimp, un sezon al pregătirii- rădăcinile și seva copacilor comunică cu solul și temperatura se schimbă pregătindu-se pentru creșterea care urmează să aibă loc primăvara. Tot la fel, și noi trecem anotimpuri, sezoane ale pregătirii spirituale. Acestea sunt sezoanele în care Dumnezeu tace, în care visurile noastre par să fie imposibile. Deși nu simțim și nu vedem nimic semnificativ întâmplându-se, asta nu înseamnă că nu se întâmplă nimic. În interiorul nostru se schimbă multe ca să putem fi pregătiți pentru a face față viitorului pe care Dumnezeu îl are pentru noi.

  Mai departe...

 • Sprijin in furtuna- de Joyce Meyer

  Sprijin in furtuna- de Joyce Meyer

  La un moment dat în viață, fiecare dintre noi am experimentat o pierdere. Poate că acesta este locul în care te afli chiar acum. Poate ți-ai pierdut slujba, o relație, sau poate pe cineva sau ceva ce iubești.

  Dacă este așa, vreau să te încurajez cu Matei 5:4 (Biblia Amplificată). Isus spune: „Binecuvântați și extrem de fericiți... sunt cei care plâng, căci vor fi mângâiați!”

  Obișnuiam să cred că e ceva ciudat. Mă întrebam cum poți să fii binecuvântat dacă plângi. Apoi, Dumnezeu m-a ajutat să înțeleg că momentele noastre de durere sunt momente potrivite să primim și să experimentăm mângâierea Sa supernaturală.

  Mai departe...

 • Sfaturi pentru parinti pentru protejarea copiilor de pornografie - Dr. Remus Runcan

  Sfaturi pentru parinti pentru protejarea copiilor de pornografie - Dr. Remus Runcan

  Parintii ar trebui sa stie ca pornografia este accesibila acum tuturor generatiilor. De aceea, cei mai vulnerabili sunt proprii lor copii. Ca si parinte, ai datoria sa vorbesti cu copilul tau, sa-i explici care este pericolul pornografiei. Asta ar trebui sa faci cand copilul are varsta de sapte ani, cand incepe sa priceapa, trebuie sa-i explici ce inseamna pornografia.

  Mai departe...

 • Cum sa Il marturisesti pe Hristos

  Cum sa Il marturisesti pe Hristos

  A mărturisi înseamnă a spune şi altora despre iertarea, dragostea, eliberarea, împuternicirea, viaţa roditoare şi slujirea etc, pe care le-ai găsit în Hristos. Ultimele îndemnuri ale lui Isus către ucenicii Săi, înainte de a se înălţa la Tatăl, au fost cu privire la mărturie. Le-a poruncit să-şi facă ucenici în lumea întreagă, să-i boteze şi să-i înveţe şi le-a promis că vor fi martori ai Lui plini de putere, când vor primi Duhul Sfânt. Domnul va confirma mărturia ta, la fel cum a făcut-o pentru apostoli, prin semne şi minuni (Marcu 16:20; Matei 28:19-20).

  Mai departe...

 • Autoritatea spirituala - in cazul slujirii, unde începe autoritatea ta ca și consilier si unde are autoritate omul?

  Autoritatea spirituala - in cazul slujirii, unde începe autoritatea ta ca și consilier si unde are autoritate omul?

  Una dintre întrebările pe care le pot avea aceia care se ocupă de luptă spirituală și mijlocesc poate pentru membrii din familia lor sau legat de alți oameni cărora le slujesc poate să fie când au dreptul să intervină în rugăciune, când pot să o facă, când nu, dacă au autoritate spirituală, unde începe autoritatea ta ca și consilier, de unde începe și unde se termină autoritatea pe care o are omul.

  Mai departe...

Vezi toate articolele si categoriile din Viata Spirituala »

CREȘTINUL ȘI SOCIETATEA

 • Calea Adevarul si Viata 461 - De la persecutie la relevanta - Ioan Repede - pastor, biserica Sfanta Treime, Bistrita Nasaud

  Calea Adevarul si Viata 461 - De la persecutie la relevanta - Ioan Repede - pastor, biserica Sfanta Treime, Bistrita Nasaud

  În această emisiune pastorul Ioan Repede vorbește despre începuturile bisericii Sfânta Treime din Bistrița și modul în care Dumnezeu a susținut-o împotriva persecuțiilor din vremea comunistă. Deși începuturile au fost provocatoare, astăzi, biserica se bucură de ceea ce Dumnezeu face în mijlocul ei.

  Mai departe...

 • Lucian Oniga, lider, Peniel - Provocarile cu privire la cresterea si educarea copiilor

  Lucian Oniga, lider, Peniel - Provocarile cu privire la cresterea si educarea copiilor

  Lucian Oniga, lider, Peniel - Provocarile cu privire la cresterea si educarea copiilor. Rolul principal al educarii copiilor revine familiei. Pentru a contribui la promovarea valorilor crestine, parintii trebuie sa investeasca in primul rand in proprii copii.

  Mai departe...

 • Crăciun - dezvăluiri: Adevăratele origini ale tradițiilor de Crăciun

  Crăciun - dezvăluiri: Adevăratele origini ale tradițiilor de Crăciun

  Ce știm despre tradițiile Crăciunului? V-ați întrebat vreodată de ce decorăm bradul de Crăciun? De ce atârnăm crenguțe de vâsc? Și de ce îi învățăm pe copiii noștri să creadă în Moș Crăciun? În ce urmează, veți afla originea adevărată a Crăciunului. S-ar putea să fiți uimiți după ce veți afla sursa tradițiilor voastre preferate de sărbătoare.

  Mai departe...

 • Reforma religiei creștine 1517 - Gânduri la a 500-a aniversare - de Iosif Țon

  Reforma religiei creștine 1517 - Gânduri la a 500-a aniversare - de Iosif Țon

  A fost inceputul celei mai mari eliberari a gandirii umane si prin aceasta a fost inceputul infloririi potentialului imens al capacitatii de creatie al omului care, la randul ei, a dus la un mare progres in tarile din Europa care au efectuat aceasta reforma.

  Mai departe...

 • 3-5 Familia - un proiect Divin

  3-5 Familia - un proiect Divin

  de Cusman Cionca (pastor biserica Metanoia, Timișoara)

  Familia este proiectul exclusiv a lui Dumnezeu. Încă de la început citim în Scriptură că Domnul Dumnezeu a văzut singurătatea bărbatului și, ca atare, a făcut o femeie pe care a adus-o la el, și astfel Domnul a constituit prima familie. Toată Scriptura mărturisește pe tot parcursul ei că Domnul a apărat și a consolidat familia. Astfel, știind izvoarele familiei, trebuie să știm că diavolul urăște de moarte tot ce a creat Domnul curat și frumos! Diavolul dorește distrugerea acestei instituții sfinte și de-a lungul secolelor el a făcut tot posibilul să discrediteze și să distrugă familia. Dar parcă niciodată familia n-a fost așa de asediată și compromisă ca acum, la începutul acestui mileniu. 

  Ce este de făcut? Doresc să aștern câteva acțiuni care ar trebui făcute pentru ca familia să reziste acestui asediu: 

  1. Trebuie să privim cu mai multă atenție în Scriptură și să vedem începuturile ei; nu avem voie să stabilim noi acum conceptele despre familie, ele au fost stabilite! Cu cât suntem mai aproape de conceptul divin, cu atât viața de familie va cunoaște o împlinire mai mare. Ioan Gură de Aur spunea că “familia este singura rămășiță a Edenului pierdut”. Deci, trebuie să aprofundăm învățătura Scripturii despre familie prin consiliere, seminarii și conferințe pentru relațiile dintre soți și, de asemenea, pentru relațiile dintre părinți și copii și toate relațiile inter-familiale. 
  2. Familia trebuie susținută în rugăciune. Nu există rugăciune fără scriptură și scriptură fără rugăciune. Domnul Isus și apostolii au împletit tot timpul cercetarea Scripturilor cu rugăciunea. Prin rugăciune primim putere de la Duhul Sfânt să trăim o viață de dedicare și altruistă. Nici un soț nu trăiește pentru el însuși ci pentru celălalt - acest adevăr nu poate fi realizat decât prin puterea lui Dumnezeu.
  3. Familia are nevoie de o Biserică locală unde să crească și să se consolideze spiritual. Biblia spune “cine se însoțește cu înțelepții devine înțelept...” O biserică ancorată în adevărurile lui Dumnezeu va ajuta o familie să se ancoreze corect.

  Pentru toate acestea și nu numai, familia are nevoie de ajutor! Parafrazez “dacă nu acum - când, dacă nu noi - cine”; este vremea potrivită și este timpul nostru! 

  Familia are nevoie de ajutor!!!

  Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

  Mai departe...

 • RSP - UE si discriminarea - libertatea de constiinta mai are viitor in Europa?

  RSP - UE si discriminarea - libertatea de constiinta mai are viitor in Europa?

  #RSP - UE si discriminarea - libertatea de constiinta mai are viitor in Europa? Invitat: Leo van Doesburg, director Afaceri Europene la European Christian Political Movement (ECPM). Material extras din emisiunea Realitati si perspective 9 - Valori crestine in politica europeana - difuzat sambata, 21 mai 2016 pe Alfa Omega TV.

  Mai departe...

 • Bazele crestinismului - de Gabi Giulusan

  Bazele crestinismului - de Gabi Giulusan

  Un curs de baza pentru viata crestina

  Imaginează-ți că stai în fața unei uși masive de lemn. Ai ajuns acolo pentru că cineva apropiat ție te-a luat de mână, te-a condus pe un culoar și te-a pus să te oprești în fața acestei uși. Dincolo de ea, îți spune respectiva persoană, este o lume diferită de cea pe care o știi deja.

  Guvernată de legi diferite, nu prea seamănă cu a ta. Dacă ar fi să te gândești la un film S.F. sau o carte fantastică dintre lecturile obligatorii de la școală, acolo ar fi locul acestei lumi scufundată în aventură. Întâmplări miraculoase, oameni înzestrați cu puteri supranaturale, mereu în luptă cu întunericul, chemați sub conducerea Creatorului întregului Univers, Stăpânul absolut a tot ceea ce există, Cel plin de har și adevăr, toate acestea cuprinse într-o viață nouă.

  Cam așa arată primele zile „creștine” pentru mulți dintre noi. Poate am crescut în familii de credincioși, oameni care merg la biserică, citesc Biblia și se roagă. Părinții, frații, prietenii noștri sunt oameni cu o relație vie cu Dumnezeu, dar când noi înșine facem primii pași în viața trăită cu Dumnezeu, aproape tot ceea ce ne înconjoară pare nou, diferit. Ciudat chiar... Ți se pare familiar acest scenariu?

  Probabil primul lucru pe care trebuie să îl învățăm este că viața creștină nu este atât de mult o religie cât este o relație. Noi nu doar slujim lui Dumnezeu, nu doar ne temem de El și încercăm să-L îmbunăm ca și cum el ar fi un stăpân rău, necunoscător de milă. Pentru creștin, viața este comuniune cu Dumnezeu, o întrepătrundere a inimilor în supunerea voinței noastre față de a Lui, în împlinirea cu bucurie a mandatului de a lumina și săra lumea frântă care nu-L cunoaște. Pentru creștin, a trăi înseamnă Dumnezeu și Împărăția Lui.

  Mai departe...

 • RSP - Biserica din Romania trebuie sa lupte pentru familie - Viorel Iuga

  RSP - Biserica din Romania trebuie sa lupte pentru familie - Viorel Iuga

  Noi ca si crestini slabim foarte mult din interior. Cel mai mare drept al omului este dreptul de a fi om asa cum a fost creat si lasat de Dumnezeu. Daca noi, majoritarii, nu ne facem datoria, ajungem sa vorbim despre drepturile altora, reale sau imaginare, induse. Vorbim despre drepturile celor putini, uitand de drepturile celor multi, atunci cand face referire la homosexuali. In aceasta problema nu se lucreaza atat de mult pe logica, cat pe sentimente. Crestinii sunt foarte naivi. Slaba lor reactie, aproape zero, la abordari ale agendei LGBT lasa de dorit.

  Mai departe...

 • Mărturia vindecării unei familii în urma infidelității

  Mărturia vindecării unei familii în urma infidelității

  Ce faci când relația cu soțul tău se răcește și afli apoi că are pe altcineva? Aflați de la Daniel și Rodica Negrean cum și-au reconstruit căsnicia care acum e mai solidă ca niciodată. Cum a reusit familia Negrean sa depaseasca situatia conflictului in momentul infidelitatii sotului, el fiind pe punctul de a-si parasi familia si a divorta. Postul si rugaciunea sotiei a schimbat radical decizia sotului ei de a pleca, iar Dumnezeu a vindecat relatia lor.

  Mai departe...

 • Freedom Sunday - 18 Octombrie 2015 - Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane

  Freedom Sunday - 18 Octombrie 2015 - Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane

  Mulți creștini sunt într-o criză sau se îndreaptă spre una. Cultura în care trăim se schimbă și nu în directia pe care vrem să o vedem. E un trend anti-creștin care capătă din ce în ce mai mult momentum și tot ceea ce spun creștinii e din ce în ce mai greu de înțeles în spațiul public. E atât de greu de înțeles pentru oamenii crescuți într-o mentalitate naturalistă, încât nu mai este nici măcar ascultat. Iar în creștinul individual apare un conflict interior în care el însuși pune la îndoială dacă ceea ce spune este un mesaj convingător. Dar criza poate fi un lucru bun, pentru că pune lucrurile într-o nouă perspectivă și ne poate scoate dintr-o monotonie care ne ține captivi unui obicei ineficient.

  Mai departe...

Acceseaza sectiunea Crestinul si societatea »

Cele mai noi produse