Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Noutatile Alfa Omega TV

 • Mai 2018 - Lună specială Înțelegerea Vremurilor la AOTV

  Mai 2018 - Lună specială Înțelegerea Vremurilor la AOTV

 • Alfa Omega in obiectiv - 19 aprilie 2018 - editie speciala din Ierusalim cu Chris Mitchell

  Alfa Omega in obiectiv - 19 aprilie 2018 - editie speciala din Ierusalim cu Chris Mitchell

 • Alfa Omega in obiectiv - 12 aprilie 2018

  Alfa Omega in obiectiv - 12 aprilie 2018

 • Alfa Omega in obiectiv - 5 aprilie 2018

  Alfa Omega in obiectiv - 5 aprilie 2018

 • Un interviu cu Mihaela Nita, redactor Alfa Omega TV, despre campania Pro-Familie si Pro-Viata

  Un interviu cu Mihaela Nita, redactor Alfa Omega TV, despre campania Pro-Familie si Pro-Viata

 • Alfa Omega in obiectiv - interviu cu Alina Avram despre Cartea Cartilor - 29 martie 2018

  Alfa Omega in obiectiv - interviu cu Alina Avram despre Cartea Cartilor - 29 martie 2018

 • Mai 2018 - Lună specială Înțelegerea Vremurilor la AOTV
 • Alfa Omega in obiectiv - 19 aprilie 2018 - editie speciala din Ierusalim cu Chris Mitchell
 • Alfa Omega in obiectiv - 12 aprilie 2018
 • Alfa Omega in obiectiv - 5 aprilie 2018
 • Un interviu cu Mihaela Nita, redactor Alfa Omega TV, despre campania Pro-Familie si Pro-Viata
 • Alfa Omega in obiectiv - interviu cu Alina Avram despre Cartea Cartilor - 29 martie 2018

Recomandari TV

 • FILM: Iertat - marti, 24 aprilie 2018, ora 22, difuzat pe canalul Alfa Omega TV

  FILM: Iertat - marti, 24 aprilie 2018, ora 22, difuzat pe canalul Alfa Omega TV

  Detalii...

 • FILM: Valoarea unui om - luni, 23 aprilie 2018, ora 22, pe Alfa Omega TV

  FILM: Valoarea unui om - luni, 23 aprilie 2018, ora 22, pe Alfa Omega TV

  Detalii...

 • FILM: Jimmy - sambata, 21 aprilie, ora 22 pe Alfa Omega TV

  FILM: Jimmy - sambata, 21 aprilie, ora 22 pe Alfa Omega TV

  Detalii...

 • FILM: El trimite ploaia - vineri, 20 aprilie 2018, ora 22 pe Alfa Omega TV

  FILM: El trimite ploaia - vineri, 20 aprilie 2018, ora 22 pe Alfa Omega TV

  Detalii...

 • Inregistrarea emisiunii în direct - Crezi în supranatural? - 19 aprilie 2018

  Inregistrarea emisiunii în direct - Crezi în supranatural? - 19 aprilie 2018

  Detalii...

 • FILM: Harul lui Newton - vineri, 13 aprilie 2018, ora 22

  FILM: Harul lui Newton - vineri, 13 aprilie 2018, ora 22

  Detalii...

Iosif Ton - De ce nu crede Europa in minuni

Anul 1750 este punctul tragic al Europei. Atunci a început mișcarea numită “Iluminism”. Legile stabilite de Newton după care se desfășoara toată natura au fost atunci îmbrățișate de toți. Știința a dovedit că totul se desfășoara pe bază de legi “cauză-efect” și nimeni din afară nu poate interveni, pentru că dacă și-ar baga degetul ar opri cursul naturii și asta s-ar numi “miracol”, “minune”. Dar minuni nu se întâmplă, sunt imposibile....

Și atunci a fost un filosof așa-zis creștin, David Hume, care a scris o carte intitulată “Miracles”, aică “Minuni”. Minuni nu se întâmplă pentru că tot sistemul e închis în legile cauza-efect. Vede cineva vreo minune? Să vină cineva să ne spune că a văzut o minune! Minuni nu se întâmplă și nimeni nu poate mărturisi că se întâmplă vreo minune. Și acestă carte a lui David Hume a făcut lumea creștină din Europa să înghețe, cutremurată de frică. Minuni nu se mai întâmplă sau minuni nu se întâmplă și nici nu s-au întâmplat.

Iluminismul a dat naștere la noua epocă numită “epoca modernă” sau “modernismul”. Modern înseamnă că am fost iluminat de știință. Știința mi-a iluminat mintea și nu mai pot crede basmele cu minuni. Dar ce  este de făcut de vreme ce toată Biblia este plină de minuni? O serie de teologi mari au spus: “Cum să facem să ne scăpăm de minunile din Bibile? Doar suntem moderni! Noi nu mai putem crede în minuni!”. Unul dintre ei a avut o idee diabolică și a spus: “Domnilor, cele cinci cărți ale lui Moise, în care sunt atâtea minuni, nu au fost scrise de Moise, ci au fost scrise cu vreo opt sute de ani mai târziu și tot timpul s-a transmis oral iar  când se transmite ceva oral se tot adaugă minuni. Deci minunile din cărțile lui Moise sunt creația transmisiei orale. Cartea lui Daniel, care are atâtea profeții despre Imperiul Persan, Grec, Roman, nu a fost scrisă de Daniel în anul 530, ci a fost scrisă de cineva prin anul 150 după ce au fost toate imperiile acelea și cel care a scris-o, ca să îi dea autoritate, i-a  atribuit-o lui Daniel. Evangheliile nu au fost scrise de Matei, Marcu, Luca, Ioan. Evangheliile au fost scrise după anul 80, după ce au murit apostolii, după ce cincizeci de ani totul s-a transmis oral și oral tot se adaugă minuni. Minunile sunt creația bisericii. Ele sunt doar atribuite celor care au trăit cu Isus, dar au fost scrise de alții.”. Asta se numește “teologia liberală”. Teologia liberală neagă minunile din Bibile. 

Mințile europenilor s-au închis față de minuni și încă de la grădiniță îi învățăm că știința a dovedit că nu exsistă decât ce vedem. Creierul nostru a fost afectat. Heidi Baker este o femeie care face minuni grozave în Mozambic. Ea a  făcut doctorat în teologie la Londra, chiar la Oxford. Este unul dintre cele mai strălucite capete în creștinism. IQ-ul ei este extraodinar. Și ea a spus așa: “Creierele europenilor au suferit “brain damage”, adică o deteriorare a creierului astfel încât să nu mai putem crede în minuni.” Paralel cu teologia liberală a rămas, mai slăbuț, și teologia evanghelică, dar nici evanghelicii europeni nu au scăpat de deteriorarea creierului și ei au zis: “Noi credem în toată Biblia. Noi credem că minunile din Biblie s-au întâmplat. Dar imediat după moartea apostolilor Domnul Isus nu mai dat la nimeni   putere pentru minuni. Minunile au încetat. Minuni nu se mai întâmplă astăzi, doar suntem moderni!”.

Teologii liberali neagă și minunile din Biblie iar teologii evanghelici neagă numai minunile de la apostoli încoace, dar și ei afirmă că: “suntem moderni și nu mai putem crede în asta”. Și vreau să vă spun că primii dascăli pe care i-am avut eu asta m-au învățat. Noi credem toată Scriptura, noi credem tot ce s-a întâmplat în Scriptură dar noi suntem moderni, noi credem că lucrurile  nu se mai întâmplă astăzi.

Teologi evanghelici buni zic că ei cred toată Scriptura dar nu pot crede că lucruri rele se mai întâmplă azi. Și noi am suferit “brain damage”. Între timp a mai apărut și Charles Darwin în 1859 cu  “Originea Speciilor” care spunea: “Domnilor, totul s-a format prin evoluție, de la simplu la complex. Totul e numai evoluție și omul e format prin evoluție. Dintr-odată toate mințile universităților au zis:”Acum putem explica lumea. Avem mecanismul prin care putem explica cum s-a format lumea. Nu mai avem nevoie de Dumnezeu.” Și mințile universităților au fost închise.

Și ce s-a întâmplat? Teologii germani, care îi formau pe noii pastori, i-au învățat că minuni nu se mai întâmplă iar ei s-au dus în biserici și de la amvon ziceau că unele lucruri nu s-au întâmplat așa  cum zice Bibila până ce au rupt-o pe toată. Pastorii liberali au golit bisericile și în multe locuri cele mai frumoase bisercii ale Europei sunt muzee, sunt bune doar de vizite din partea turiștilor. Teologia liberală a golit bisericile. Teologia lui Darwin, teoria evoluției,  a ateizat universitățile și în felul acesta “brain danage-ul”, creierele nimicite din Europa s-au generalizat. Deci Europa s-a păgânizat. Ceea ce este ciudat este faptul că Evanghelia s-a dus în lumea a treia și acolo oamenii trăiesc sub influența duhurilor rele. Ei știu că duhurile astea sunt o realitate iar oamenii aceștia nu au “brain damage”, ei au început să creadă Biblia sută la sută și să creadă că dacă Domnul Isus spune: “Vă dau putere să vindecați bolile și să eliberați oamenii de duhuri rele!” ei s-au apucat de lucru și în special în ultimii treizeci sau patruzeci de ani s-a ridicat în toată lumea a treia.

E foarte interesant că a început în America Latină, unde au început să se pocăiască băștinașii, acolo era o spoială latinească: spanioli, portughezi, dar marea masă erau locanlicii păgâni, cu duhuri rele. Prin anul 1980 s-a ridicat în Argentina unul care striga în gura mare: “Satano, s-a terminat cu tine!” și făcea niște evanghelizări extraordinare. Când predica el Evanghelia oamenii cădeau pe jos, țipând și urlând și el avea o echipă care îi luau și îi duceau într-un cort alăturat unde îi curăța de demoni. Toată lumea a treia începe să fie populată de creștini fără “brain damage” și din acestă cauză acolo se fac toate minunile acestea, nu pentru că ei sunt mai înapoiați, ci pentru că ei nu au “brain damage”. Bieții europeni care se cred înaintați, modernizați!

Eu am trăit multe minuni dar nu am crezut că epoca modernă se va sfârși. Nu știu dacă știți dar epoca modernă s-a sfârșit pe la 1980 și de atunci încoace este o rușine să mai zici că ești modern, ești postmodern. S-a prăbușit încrederea în știință în special prin descoperirile din fizica cuantică, care spulberă imaginea creată de modernism, pentru că în fizica cuantică totul se întâmplă altfel decât în lumea pe care o vedem noi și primii care au intrat în lumea aceea ori au devenit creștini, ori s-au dus la panteism, dar oricum au renunțat la ateism. În 2001 premiul Templeton, care este mai mare decât premiul Nobel, a fost acordat unui fizician din fizica cuantică care a spus că: “fizica newtoniană mi-a închis mintea să nu mai cred în Dumnezeu, fizica cuantică mi-a deschis mintea să înțeleg din nou cum lucrează Dumnezeu în lume.”

Se întâmplă o revoluție și în Europa. Noi nu mai credem în demoni, în duhuri rele, pentru că suntem moderni dar a venit Harry Potter și Harry Potter este o lume de demoni și toată generația tânără crede că Harry Potter le spune adevărul. Însă a dat Dumnezeu ca alături de ei să vină și Tolkien și C.S. Lewis cu “Stăpânul Inelelor” și “Narnia”. Aveți grijă de copiii voștrii, feriți-i ca de dracu' de Harry Potter!Pentru că Harry Potter e dracu' și aveți grijă și cultivați-le mințile prin C.S. Lewis și prin  Tolkien, pentru că diavolul dă năvală pentru mințile noii generații, aflate în postmodernism, prin Harry Potter. Uitați-vă că în paralel a venit C.S. Lewis și Tolkien!

Vă spun toate acestea pentru că mă uit la lumea a treia și văd cum Domnul Isus cucerește națiune după națiune. Cine ar fi crezut în urmă cu cincizeci de ani, când în China nu era țipenie de creștin, că în cincizeci de ani vor fi acolo peste o sută de milioane de creștini. Și ceea ce este și mai ciudat este faptul că în lumea musulmană se întâmplă astăzi o revoluție extraodinară. Știți că cele mai multe convertiri se întâmplă astăzi în Iran? Iranul este locul unde pătrunde creștinismul astăzi pentru că Domnul Isus li se arată în vis. Am cunoscut pe cineva care a lucrat în Iran și care mi-a spus: “Acum au venit mai mulți de acolo și împreună documentăm acest fenomen nou. Domnul Isus a pornit să cucerească lumea musulmană arătându-li-se direct”. Unii îmi spun că lumea merge din rău în mai rău, dar nu e așa pentru că lumea merge din bine în mai bine pentru că Domnul Isus a întors lumea a treia, care nu are “brain damage”.

Iar  acum eu, care sunt pasionat pentru Domnul Isus, știind că El este la cârmă și că El nu a abandonat Europa, Îl întreb: ”Doamne Isuse, cum vom recucerii Europa? Și dacă cumva vrei să ne folosești pe noi, românii, ce este de făcut?”. ”Păi reparați-vă creierele și reparați creierele celorlalți!”. Cum? La Rusalii, Omul Isus din Nazaret, pe care Dumnezeu L-a adeverit prin semnele și minunile pe care le făcea. Înțlegeți cuvântul “L-a adeverit”? Dumnezeu striga în gura mare prin semnele și minunile pe care le făcea prin Isus pentru că Domnul Isus spune în Ioan 14:11 “Minunile pe care le fac Eu nu de la Mine le fac, Tatăl le face prin Mine și credeți-Mă, credeți măcar pentru lucrurile care vedeți că le fac!”. Mințile oamenilor se deschideau când vedeau semnele Lui.

Ioan ne spune că atunci când a venit Domnul Isus noi am văzut slava Lui.  Unde am văzut-o? La Cana Galileei, când El a poruncit: “Luați apă, puneți-o în vasele alea și apoi dați nunului!”, iar ei au zis: “Vin ca ăsta nu am mai băut!”.  Așa și-a arătat Domnul Isus slava. Acolo unde s-a transformat apa în vin s-a manifestat slava lui Dumnezeu și oriunde Dumnezeu face o minune se arată slava Lui iar oamenii nu văd numai minunea ci Îl văd pe Dumnezeu. Dumnezeu a întors lumea în ultimii patruzeci de ani tot mai mult spre învățăturile Domnului Isus. Aici este revoluția modernă!

Haideți să facem un exercițiu de imaginație! În primul rând dacă mergem la Domnul Isus vedem că primul lucru pe care L-a făcut a fost ca să deschidă o școală, iar eu ca și dascăl mă duc în timp până la școala Domnului Isus și îl rog pe portar să îmi dea voie ca să Îi iau un interviu directorului școlii. Iar directorul a zis: “Cum să nu!?”. “Uite Doamne, eu vin din secolul douăzeci și eu știu că orice școală produce ceva: ingineri, medici, mecanici. Spune-mi, te rog, ce produce școala dumneata?”. “Bună întrebare! Asta  este întrebarea cheie pe care o așteptam Eu! Școala Mea îi produce lui Tata oameni care seamană cu Tata. Voi să fiți desăvârșiți cum Tata e desăvârșit! Voi să fiți buni așa cum și Tata e bun! Voi să fiți miloși  așa cum și Tata e milos! Singurul lucru pe care îl fac Eu în școala asta este să îi formez lui Tata oameni care seamănă cu Tata.” Iar noi zicem “Imposibil! Nu Îl credem pe Isus!”. Prima revoluție pe care o așteptăm astăzi în Europa e ca oamenii să creadă  în Școala lui Isus și că Domnul Isus realmente produce acest fel de oameni. “Să se facă pe pământ cum se face în ceruri”. Iar apoi ”Adevărat, adevărat îți spun că cine crede în Mine va face și el lucrările pe care le-am făcut Eu, ba încă altele și mai mari.”. În lumea a treia se întâmplă exact așa.

Dacă  nu mă credeți citiți cartea “Miracles”, cu aceași nume ca și cea a lui David Hume. Cartea începe discutând careta lui David Hume. “Miracles” are două volume în care documentează minunile întâmplate în ultimii treizeci de ani și cercetătorul vorbește despre milioane de de minuni care pot fi documentate și are două capitole cu atestări medicale ale minunilor. Vă adau această bibliografie și vreau să vă spun că aici în București era un profesor de teologie care mi-a spus: “Frate Iosif, eu nu cred în minuni!” până i-am trimis cartea asta iar după ce a citit-o a zis: “Frate Țon, de acum această carte va fi baza predării mele la școală.”

Nu-i adevărat că minuni nu se mai întâmplă! Minuni se întâmplă dar noi nici măcar nu vrem să auzim de ele în Europa. Eu cred că Domnul Isus vrea să recucerească Europa! Cum o va recuceri? Reparând creierele! Și cum le va repara? Le va repara ridcând o generație întreagă, pentru că nu e destul unul sau doi. trebuie o generație de oameni care fac minunile pe care le făcea Domnul Isus. Să te duci să vezi niște ochi morți și să vezi cum ochii ăia încep să capete viață și, la un moment dat, acel orb care nu a văzut niciodată, începe să vadă și nu s-a întâmplat așa doar cu unul ci cu zeci și zeci surdomuții dintr-o dată aud și vorbesc, organe care au fost tăiate cresc la loc.

Să fie oare chiar așa? Se întâmplă în alte părți și noi zicem că până nu vedem la noi nu credem. Mie mi-a spus un pastor român: “Până nu îl văd pe ăla umblând eu nu cred!” Pastor! El nu crede! Iar acum omul ăla care a fost complet paralizat stă pe picioare și începe să umble, dar pastorul încă nu crede. Știți de ce? Pentru că zice: “Aaa... este doar unul! O să cred atunci când îi văd pe toți!” Creierele noastre sunt așa de blocate încât efectiv noi nu putem crede și Domnul Isus vrea să cucerească Europa deschizând, reparând creierele iar singurul mod în care pot fi reparate este apariția unei armate de oameni care fac tot ce facea Domnul Isus, ba încă lucruri și mai mari. Eu Îl cred pe Domnul Isus sută la sută și vă anunț că în generația asta se va ridica armata asta de vindecători. Cine face vindecări este vindecător dar noi nu credem în slujba asta. Eu cred că Domnul Isus acum se întoarce din nou spre Europa și zice: “Satano, să nu crezi că îți las ție Europa! Eu o iau înapoi! Și o iau înapoi prin oameni care Mă cred sută la sută! Și pentru că Mă cred astfel, ei vor face tot ce am făcut Eu, ba lucruri și mai mari!”.

Romani 3: 23 spune: “Toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu.”. Când omul a păcătuit Dumnezeu a plecat și slava a plecat. Omul a pierdut prezența lui Dumnezeu, unirea cu Dumnezeu  și slava lui Dumnezeu.  1Tesaloniceni 2: 12 spune:”Să vă putrați într-un chip vrednic de Dumnezeu, care vă cheamă la Împărația Sa, la puterea și la slava Sa.” Când Dumnezeu ne cheamă înapoi din împărația diavolului El ne cheamă la Împărația Lui și la slava Lui. În 2Tesaloniceni 2:14 se spune: “Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătați slava Domnului nostru Isus Hristos.” Să căpătați slava Domnului nostru Isus Hristos! În Ioan capitolul 17: 22,  Domnul Isus Îi raportează Tatălui :”Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu....”. În Marcu 9:1 spune: “Adevărat, adevărat vă spun că unii dintre cei care stau aici nu vor muri până vor vedea Împărația lui Dumnezeu  venind cu putere.”

Șase zile mai târziu s-a împlinit acest lucru. Domnul Isus a luat pe Petru, pe Ioan și pe Iacov, i-a dus pe un munte înalt și acolo s-a schimbat la față înaintea lor, hainele I s-au făcut atunci foarte albe, de o albeață care nici un înălbitor de pe pământ nu o poate da. Li s-au arătat împreună  Moise și Ilie care stăteau de vorbă cu Isus.  Pentru câteva clipe, Domnul Isus li S-a arătat în slava Lui dumnezeiască. S-a metamorfozat înaintea lor. Petru spune în 2 Petru că ei au văzut slava Lui pe muntele cel sfânt.  Acele experiențe sunt pentru noi toți, ele nu sunt unicate, ele sunt modelul!

În Romani 12 spune cam așa: “Vă îndemn dar fraților să aduceți trupurile voastre ca un cadou lui Dumnezeu și să vă metamorfozați prin înoirea minții voastre, prin repararea creierelor voastre.” Cum?  2 Corinteni 3:18 spune: “Noi toți, cu fața descoperită, ca într-o oglindă, privim slava Domnului Isus și suntem schimbați în același chip cu al Lui (cuvântul folosit este “metamorfozați” în același chip cu al Lui din treaptă de slavă, în treaptă de slavă, prin Duhul Domnului.”  Metamorfozarea prin slavă este atunci când slava lui  Dumnezeu coboară peste noi. Slava lui Dumnezeu a coborât când Moise a făcut cortul. Slava Lui a umplut cortul! S-a mai întâmplat asta atunci când Solomon a clădit templul, slava lui Dumnezeu a coborât acolo și apoi tragedia cea mare a fost cea pe care o descrie Ezechiel în capitolul 10: “Am văzut cum slava lui Dumnezeu s-a ridicat din templu și a plecat și nu s-a mai întors”, până când  Domnul Isus s-a întrupat și noi am văzut slava Lui, o slavă ca slava Aceluia care a fost născut din Tatăl. Slava lui Dumnezeu s-a întors când s-a întrupat Fiul lui Dumnezeu și slava lui Dumnezeu s-a manifestat pe muntele Schimbării la Față.

Ce este slava lui Dumnezeu? “Cerurile spun slava lui Dumnezeu” se spune în Psalmul 19:1. Tot ce este frumos în Univers e o manifestare a slavei lui Dumnezeu. Slava lui Dumnezeu este manifestarea de Sine a lui Dumnezeu și când noi ne dăruim total Lui ne metamorfozăm. Când ni se transformă felul de a gândi exact cum gândea Domnul Isus, punând mintea Lui în mintea noastră, prin toată învățătura Domnului Isus, ne metamorfozăm mintea și în măsura în care Îl admirăm pe Domnul Isus și ne îndrăgostim de frumusețea Lui și suntem în extaz, în adorație, El se imprimă în noi, slava Lui coboară peste noi. Slava lui Dumnezeu este însăși ființa lui Dumnezeu. Când noi ne umplem de învățătura Domnului Isus, când noi învățăm să-L adorăm, când noi învățăm ca totul în noi să fie Domnul Isus și Duhul Sfânt, suntem plini de de slava lui Dumnezeu.

Sunt trei lucruri, trei faze. Pima fază este când vezi slava lui Dumnezeu în creație. Al doilea este când înțelegi slava lui Dumnezeu în Domnul Isus, când o înțelegi în persoana Domnului Isus. Pavel spune în 2 Corinteni 4:6 că slujba noastră este să îi facem pe oameni să ajungă la cunoașterea  slavei lui Dumnezeu în persoana lui Isus. Adevărata Evanghelie este să îi facem pe oameni să vadă slava lui Dumnezeu în persoana Domnului Isus. Îndrăgostiți de Domnul Isus și îndrăgostiți de învățătura Domnului Isus. Să fim plini de Domnul Isus pentru că suntem plini de Cuvântul Domnului Isus și nu poți să te umpli de Domnul Isus dacă nu te umpli de Cuvântul Lui. Și apoi e a treia fază, când Dumnezeu decide să deschidă cerul și să coboare slava Lui direct peste cineva.

În propria mea viață am văzut o singură dată fenomenul acesta, când s-a făcut trezirea spirituală la Oradea prin Liviu Olah, cam prin 1974 – 1976, timp de doi ani. M-am dus să văd! Venea Liviu într-un mod obișnuit, începea să vorbească și după câteva minute am simțit ca un vuiet: “vuumm!”. Lui Liviu i s-a schimbat vocea, nu mai vorbea cu vocea lui normală, efectiv vorbea altcineva și din clipa aia toată lumea începea să plângă în prezența lui Dumnezeu. Liviu a hotărât să plece în America iar un an mai târziu Domnul m-a convins să dau curs chemării bisericii să merg eu acolo, dar nu eram încă pregătit. A trebuit să merg printr-o nouă cernere la Securitate când a trebuit să decid să mă duc înainte știind că mă omoară, că mi-a promis că mă omoară și cu ajutorul scumpei mele soții și al Fratelui Cure, am decis să mor, efectiv să accept să mor mergând înainte predicând și i-am spus acelui ofițer de Securitate: “Domnule, voi merge înainte să predic știind că mă veți ucide, dar nu am altceva, eu Îl ascult pe Dumnezeu.”

În duminica următoare, la apelul pe care l-am făcut, s-au predat Domnului douăzeci și  șapte de persoane și după aia, timp de patru ani tot timpul cerul a fost deschis. Liviu a botezat în doi ani 650 de persoane, iar în patru ani noi am mai botezat încă 850 sub cerul deschis. Cineva mi-a spus după Revoluție: “Când veneam acolo și dacă nu era nimeni în sală simțeam prezența lui Dumnezeu, dar când era sala plină cobora slava lui Dumnezeu.” Apoi a plecat, undeva prin anii '80 slava a plecat. Patru ani de zile am lucrat acolo sub cerul deschis și sub slava lui Dumnezeu coborând peste noi. Este un fenomen pe care nu îl poți descrie, doar îl trăiești dacă Dumnezeu îți dă harul să îl trăiești. De atunci eu am tânjit să mai trăiesc o dată fenomenul când se deschide cerul și coboară slava și tu lucrezi sub norul de slavă a lui Dumnezeu. Eu cred că Dumnezeu vrea să cucerească Europa pentru Împărăția Lui și nu o poate cuceri decât atunci când se deschide cerul și coboară slava. Unde? Nu obosesc să spun din nou că asta se întâmplă atunci când ne întoarcem sută la sută spre Domnul Isus, când învățătura Domnului Isus devine gândirea noastră. Petru 4:1 spune: “Înarmați-vă cu același fel de gândire ca a lui Isus.”, Înarmați-vă punând învățătura Domnului Isus în mintea voastră până când toată mintea voastră gândește ca El. Să-L crezi sută la sută. Atunci slava lui Dumnezeu coboară peste tine, peste familia ta, peste biserica ta, peste orașul tău, peste țara ta, peste Europa.

Eu asta aștept! Aștept acești oameni îndrăgostiți de Domnul Isus, nebuni pentru Cristos, adică atât de îndrăgostiți de El încât nu mai știu decât pe Isus și învățătura lui Isus, pentru că El nu vine fără învățătura Lui. Școala Domnului Isus, în care Domnul Isus îi face lui Tata copii care seamănă cu Tata. Țineți cont că Dumnezeu nu și-a abandonat planul de aș face oameni după chipul și asemănarea Lui. El nu a renunțat la planul ăsta și dacă noi Îl credem pe Domnul Isus în primul rând aici, Îl credem la punctul acesta, că în școala Lui El vrea să ne facă după chipul Lui și noi acceptăm să ne lăsăm formați de El, atunci El face pasul următor. Trei ani de zile i-a dus pe ucenici cu Sine și citim că peste tot El predica Evanghelia Împărației, elibera oamenii de duhuri rele și vindeca bolile și după trei ani de zile le-a spus: “Acum voi mustiți de învățătura Mea, de trei ani Mă auziți repetând-o în fiecare sat, în fiecare oraș.” Eu cred că ei ziceau: “Domnule, sunt până peste cap, nu mai știu decât învățătura Lui.”. “Așa-i! Asta am vrut! Acum vă dau autoritate să mergeți voi să predicați Evanghelia Împărației, adică tot ce M-ați auzit pe Mine predicând acum predicați voi! Și sigur că o știți că de trei ani mă tot auziți și asta înseamnă că a intrat în toată mintea voastră. Predicați Evanghelia Împărației, eliberați oamenii de demoni și vindecați toate bolile!”.

Domnul Isus își caută oameni care acceptă să mustească de învățătura Lui și după ce te-ai umplut de învățătura Lui ți-ai metamorfozat ființa prin înoirea minții, punând în ea Cuvântul Lui, El zice: “Acum îți dau putere să vindeci bolnavii și să eliberezi oamenii de duhuri rele.” Asta este schema Domnului Isus și cu oamenii aceștia El va schimba România! Vreau să știți că am scris cartea “O țara ideală” care vorbește numai despre asta. Cartea urmeză să fie publicată la întâi martie 2014  la o editură seculară de la Iași. O țară în care Cuvântul Domnului Isus locuiește deplin devine o țară ideală. Totul  începe de la profețiile lui Isaia. Oamenii nu vor mai face războaie, își vor face din săbii seceri și nu se va mai face nici un rău pe pământ “pentru că toți oamenii Mă vor cunoaște “, zice Domnul, iar când Îl cunoști pe Dumnezeu  nu mai faci rău. Eu am decis să-L cred sută la sută și trec prin toată învățătura lui Isaia și apoi a Domnului Isus și stabilesc acolo că dacă noi creiem într-o biserică Îmăpăția lui Dumnezeu și trăim acolo toți după învățătura Domnului Isus, am creiat cultura Împărăției lui Dumnezeu. O explic pe larg. S-ar putea ca unii care citesc cartea să zică că Țon a înebunit, lucrurile astea nu există, nu se întâmplă. Mi-am luat riscul ăsta, pentru că mi-am luat riscul să-L cred pe Domnul Isus sută la sută. 

Dacă Domnul Isus este Dumnezeu întrupat, dacă Domnul Isus este Cel despre care Dumnezeu îmi spune să ascult, atunci dacă eu nu Îl cred, nu Îl cred pe Dumnezeu și dacă Domnul Isus nu este adevărat cinci la sută atunci nimic nu  este adevărat. El este adevărat numai dacă este adevărat sută la sută. Eu am ajuns la punctul acesta unde Îl cred în felul acesta. Singurul lucru pe care vreau să vi-l transmit acum este pasiunea pentru Domnul Isus, El este Dumnezeu care a venit la mine și El este omul model prin care Dumnezeu a arătat ce vrea să facă  prin noi toți. El este modelul meu ca om umplut de Duhul lui Dumnezeu și folosit de Dumnezeu și adeverit de Dumnezeu prin semnele și minunile pe care le-a făcut!

Isus, Isus, Isus... și numai Isus! Isus, învățătutra lui Isus și modelul lui Isus! “Pentru că Eu v-am lăsat o pildă, să călcați pe urmele Mele! Și cine Mă crede va face și el tot ce am făcut Eu!”, iar Ioan zice: “Cum este El în lumea aceasta așa suntem și noi.” și noi trebuie să demonstrăm că Isus este adevărat, că Isus are dreptate, că Isus este același astăzi ca acum 2.000 de ani. Dar acest lucru pot face doar aceia care sunt îndrăgostiți de El, Îl cred pe El, s-au lăsat modelați de învățătura Lui, s-au lăsat umpluți de El și de Duhul Sfânt și care crezându-L se apucă să facă tot ce a făcut El. Așa i-a învățat pe apostoli și apoi I-a spus lui Tata: “Le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu și cum M-ai trimis Tu pe Mine așa I-am trimis și Eu pe ei în lume, să facă tot ce am făcut Eu pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis, pentru ca Europa să creadă că Tu M-ai trimis, pentru ca Bucureștiul să creadă că Tu M-ai trimis!”. Cum poate să creadă Europa, România și Bucureștiul dacă noi nu demonstrăm realitatea Lui? Asta este provocarea!

Cu atât mai mult acum Dumnezeu vrea să facă un nou început în Europa și eu cred că începe în România. Am văzut la Toflea și le-am spus celor de acolo: “Voi sunteți modelul pentru etnia rromă, pentru 10 milioane de rromi din Europa, care sunt problemele Europei. Modelul sunteți voi!” Și astăzi spun asta românilor! Toată Europa se teme de voi! “Să facem cumva să nu deschidem Europa pentru români!”. Mâine, când România va fi umplută de slava lui Dumnezeu românii nu vor mai fi spaima Europei, ci vor fi modelul Europei. Spun toate acestea pentru că am decis să Îl cred pe Domnul Isus sută la sută! Numai așa Îl cinstesc cu adevărat! Numai așa Îi dau glorie sută la sută! Singurul lucru cu care ar trebui să mă laud este ceea ce a făcut Hristos prin mine, fie prin predica mea, fie prin semnele și minunile pe care El le face prin mine așa cum spune în Romani 15:18!

A Lui să fie slava! Amin!

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Cele mai noi video-uri

Din cauza antisemitismului in crestere, tot mai multi evrei din Europa, Africa si America se intorc in...

Categorie: Israel si Orientul Mijlociu
Vizualizari: 3

De ce este atat de important ca evreii sa se intoarca in Israel? Care este legatura dintre intoarcerea lor in Tara...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 2

Editorial - Intelegerea vremurilor; LUNA MAI - INTELEGEREA VREMURILOR - Luna tematica la Alfa Omega TV; BISERICA SI...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

InTouch 1817 - Este Isus Hristos Dumnezeu? - Charles Stanley. Mai multe mesaje cu Charles Stanley (InTouch):...

Categorie: In Touch Charles Stanley
Vizualizari: 70

In ediţia din aceasta saptamana la Alfa Omega in obiectiv: Interviu cu Chris Mitchell (reporter la CBN) despre...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Din sumarul editiei: In urma uraganelor care au lovit Puerto Rico, se naste o miscare de trezire spirituala; Un nou...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 516

Razvan Stavila slujeste la Biserica Punctul Zero din Brasov. El provine dintr-o familie de ortodocsi si marturiseste...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 20

Alin si Gabriela Savu: Povestea familiei Savu din Ceica, jud.Bihor, despre cum s-au intors la Dumnezeu si cum viata...

Categorie: Intrebari esentiale
Vizualizari: 104

Invitat: Marius Radu (presedinte, Asociatia Dianoia - Institutul de terapie familiala si practica sistemica,...

Categorie: Realitati si perspective
Vizualizari: 43

Sa-L ascultam pe El si sa asteptam momentul ales de El este o parte vitala a vietii de crestin. El doreste sa-ti dea...

Categorie: In Touch Charles Stanley
Vizualizari: 130

Multi stiu ca uraganul Maria, o furtuna de categoria 4, a devastat o mare parte din Puerto Rico cand a lovit insula in...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 13

Oamenii din intreaga lume privesc ingroziti un nou atac chimic asupra populatiei civile din Siria. Crestinii sunt pe...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 22

Multi crestini din Egipt sarbatoresc realegerea recenta a presedintelui el-Sisi. Am vorbit cu Michael Youssef de la...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 12

Un fost musulman a fondat prima biserica pe care o comunitate din estul Europei a vazut-o in ultimii 700 de ani. Urim...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 3

Autoritatile din provincia Hunan au doborat cruci de pe biserici, dupa ce au afirmat ca bisericile au fost construite...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Antisemitismul este in crestere in Europa Occidentala si continua sa creasca. Alan Hoffmann de la Agentia Evreiasca a...

Categorie: Stiri crestine
Vizualizari: 0

Acest film prezinta drama unei fetite, Clancy Miller, care hotaraste sa fuga de acasa doar pentru cateva zile, sperand...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 0

Exista viata dupa furtuna. Perspectiva unui tanar este provocata atunci cand afla ca tatal sau instrainat moare. Acum...

Categorie: Clipuri tematice
Vizualizari: 1
Resurse pentru suflet
 • Plinatatea lui Dumnezeu - darul lui Dumnezeu pentru tine

  Plinatatea lui Dumnezeu - darul lui Dumnezeu pentru tine

  A-ţi lua moştenirea divină

  Tânărul băiat cu haine zdrenţoase nu avea nici o idee că era fiul unui nobil. El a trăit ca orfan şi a suferit respingere din toate părţile. Drumul către maturitate a fost o luptă amară. Dar acum, printr-o întâmplare, află că este moştenitorul celui mai bogat, bun şi darnic om din împărăţie! Anii în care inima lui a fost zdrobită au dispărut într-o clipă. Tânărul şi-a petrecut restul vieţii bucurându-se de bunăstarea şi poziţia sa; purta cele mai fine haine, călărea caii cei mai scumpi şi era gazda unor mari petreceri. A crescut şi a fost la fel de generos şi bun ca tatăl său.

  Această poveste de la zdrenţe la bogăţii a avut un sfârşit plăcut. Dar să presupunem pentru un moment că acest copil nu ar fi primit niciodată bogăţia care a fost de drept a lui. Imaginaţi-vă un tribunal nedrept care a ascuns adevărul până când nefericitul moştenitor a îmbătrânit şi a murit în sărăcie.

  Mai departe...

 • Găsește puterea prin care vei fi mereu biruitor - de Joyce Meyer

  Găsește puterea prin care vei fi mereu biruitor - de Joyce Meyer

  După ce am devenit creștină, mulți ani la rând nu experimentasem nicio biruință în viața mea de zi cu zi. Eram într-o stare jalnică deoarece sufletul meu mai purta încă răni din trecut, care mă făceau să mă simt nesigură, mânioasă, suspicioasă în ce-i privește pe cei din jur și mi-era foarte greu să mă înțeleg cu ei. Deși Îl iubeam pe Dumnezeu și mergeam la biserică în fiecare săptămână, nu aveam nicio idee că aveam la dispoziție puterea de a birui orice durere a trecutului și orice luptă pe care o dădeam zilnic. Orice lucru cu care mă confruntam, mă biruia.

  Mai departe...

 • Domnul este pastorul meu- de Joyce Meyer

  Domnul este pastorul meu- de Joyce Meyer

  Ați auzit vreodată un copil afirmând cu mândrie: Acesta este tatăl meu!? Sigur copilul a accentuat cuvântul meu. Copiii au modul lor unic de a face o astfel de afirmație. Copilul crede despre tatăl său că este cel mai mare, cel mai puternic și cel mai deștept dintre toți tații.

  Cred că acesta este modul în care s-a exprimat și David în Psalmul 23 când a spus: Domnul este Păstorul MEU... Cred că proclama legătura Sa personală cu Dumnezeu. Cu siguranță David știa că vorbea despre Dumnezeul cerului și pământului, despre Conducătorul universului, Dumnezeului atotputernic; dar în acel moment cred că se gândea: Este al meu. Era ceva personal.

  Mai departe...

 • RSP - Despre agenda LGBT, ideologia de gen si cum influenteaza ele pilonii societatii

  RSP - Despre agenda LGBT, ideologia de gen si cum influenteaza ele pilonii societatii

  Aceasta asociere a lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor sau transexualilor, este o strangere impreuna cu scopul de a impune aceasta agenda in intreaga socetate, in intentia de a-i aduce pe oameni la nivelul lor. Misionarii crestini nu sunt asa de zelosi ca reprezentantii agendei LGBT. 90% dintre reprezentantii acestia nu se vor casatori niciodata. Relatiile lor sunt multiple si ei nu cauta casatoria. Ei vor sa tarasca in jos si sa denigreze familia.

  Mai departe...

 • Speranta in timp de trauma

  Speranta in timp de trauma

  DUREREA DUPĂ MOARTEA CUIVA APROPIAT  

  Dustin Scholle, un elev al liceului Marengo Community, din Littleton, a scris: Voi întrebați: De ce copiii intră într-o școală și deschid focul asupra colegilor lor? Pentru că trebuie să simtă dragostea înainte să poată da dragoste. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, dar nu mai poate fi oprit. Se poate totuși opri în alte locuri. Vreau să scriu acest poem doar pentru voi.   

  Mai departe...

 • Ucenicie 10 - Darurile Duhului Sfânt

  Ucenicie 10 - Darurile Duhului Sfânt

  CAPITOLUL 1: DARURILE DUHULUI SFÂNT

  Puține subiecte din Noul Testament sunt la fel de importante cum sunt darurile Duhului Sfânt. Pavel, în capitolul 12 din 1 Corinteni, prezintă Biserica Domnului Isus Hristos ca trup (1 Corinteni 12 : 27). El arată că membrii acestui Trup sunt credincioșii care manifestă diferite daruri, chiar la fel cum părțile trupului uman au diferite funcții și scopuri. Toți acești membri, lucrând împreună în armonie, devin Trupul mistic al lui Hristos pe Pământ. În lumina acestor lucruri, fără darurile Duhului Sfânt, Biserica este ceva diferit de ceea ce Dumnezeu a intenționat. În loc să fie un organism supranatural, Biserica este doar o altă organizație umană.

  Mai departe...

 • Legatura dintre cinstirea parintilor si sanatate

  Legatura dintre cinstirea parintilor si sanatate

  Ce legătura are cinstirea părinților cu sănătatea fizică? Biblia ne spune „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, pentru ca să ți se lungească zilele...” „Să ți se lungească zilele” înseamnă longevitate, iar longevitatea înseamnă sănătate. Respectul față de părinți, indiferent de religia lor sau de conduita lor morală, este important. Porunca a cincea nu s-a anulat, ci este reluată și în Noul Testament (Efeseni 6:2).

  Înjurarea părinților, vorbirea batjocoritoare la adresa lor afectează sănătatea. Există o legătură între respectul față de înaintașii tăi și sănătatea, longevitatea ta. Disprețul are efect de bumerang asupra sănătății tale.

  Mai departe...

 • Adevarata incredere- de Joyce Meyer

  Adevarata incredere- de Joyce Meyer

  Ai nevoie de mai multă încredere? Lumea vorbește foarte mult despre faptul că avem nevoie de mai multă încredere în noi înșine, dar Dumnezeu ne spune în Cuvânt că încrederea în propriile puteri e un mod periculos de a trăi. În schimb, trebuie să ne punem încrederea în El. Ca și creștini născuți din nou avem totul în noi- prin Hristos- tot ce ne trebuie pentru a putea face ceea ce trebuie să facem.

  Mai departe...

Vezi toate articolele si categoriile din Viata Spirituala »

Cele mai noi produse

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!