Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Speranta pentru refugiatii sirieni din Salonic, in Grecia

In urma cu trei ani, dupa ce mase mari de refugiati si imigranti au venit in Europa, au fost ridicate garduri ca sa retina numarul mare de oameni. Mii de oameni au ajuns in Grecia, care este prima oprire in cadrul Uniunii Europene. Multi dintre ei, precum Yasin Al-Sharif un refugiat sirian in varsta de 29 de ani, asteapta aprobarea ca sa ajunga in Europa Occidentala.

Citeste mai departe

Joel Rosenberg, expert in Orientul Mijlociu - despre batalia pentru Ierusalim din 1967

In data de 5 iunie 1967, prim-ministrul Levi Eshkol a trimis o telegrama presedintelui Lyndon Johnson prin care l-a informat ca a inceput razboiul. El a scris: „…existenta si integritatea Israelului sunt in pericol …” El a mai adaugat o cerere: „…impiedicati Uniunea Sovietica sa exploateze si sa amplifice conflictul …” in „cel mai periculos moment pentru Israel”.

Citeste mai departe

30 de egipteni ucisi doar pentru ca erau crestini. SIIL revendica atacul

30 de egipteni au fost omorati pentru simplul fapt ca erau crestini. Supravietuitorii atacului au spus ca zece militanti mascati au fortat victimele sa paraseasca autobuzul unul cate unul, apoi i-au intrebat daca sunt crestini, inainte sa-i omoare. Cand fiecare iesea din autobuz, li s-a cerut sa renunte la credinta lor crestina si sa se converteasca la islam.

Citeste mai departe

Discursul despre Islam al lui Trump, din Arabia Saudita – analiza Joel Rosenberg

Inainte ca presedintele Trump sa vina in Israel, el a vizitat Arabia Saudita si a tinut un discurs memorabil in capitala Riad. George Thomas, de la CBN, a discutat cu expertul in Orientul Mijlociu, Joel Rosenberg despre impactul acelui discurs si despre turnura istorica din regiune. Cat de important a fost discursul presedintelui despre Islam, rostit in Riad, Arabia Saudita?

Citeste mai departe

Stiri crestine - Mapamond crestin 672 - 4 iunie 2017

Din sumarul editiei: Prima vizita oficiala a lui Donald Trump in strainatate; Interviu cu corespondentul CBN de la Casa Alba despre calatoria lui Trump; Discursul lui Donald Trump despre islam; Trump si-a incalcat promisiunea de a muta ambasada SUA la Ierusalim; Fostul guvernator crestin din Jakarta condamnat la inchisoare; Sesiune pentru lideri in lucrarea cu copii;

Citeste mai departe

Arheologia in Tara Sfanta - O poarta spre istorie

Intre 1948 si 1967, Ierusalimul a fost un oras divizat de mine terestre, baricade si sarma ghimpata. Deodata, dupa Razboiul de Sase Zile si ani de neglijare, portile Ierusalimului s-au deschis arheologilor care au dorit sa descopere trecutul antic al orasului. Prima sapatura a fost la Zidul Plangerii aflat in partea de vest a Muntelui Templului, efectuata de catre bunicul lui Eliat Mazar, Benjamin.

Citeste mai departe

Fostul guvernator crestin din Jakarta, Indonezia, condamnat la inchisoare

Sustinatorii furiosi si cuprinsi de amaraciune ai guvernatorului Jakartei, Basuki Tjahaja Purnama, cunoscut ca Ahok, s-au adunat in fata acestui tribunal pentru a cere eliberarea guvernatorului crestin. Pe aceasta pancarta scrie: „Libertate lui Ahok.” Ahok a fost condamnat la doi ani de inchisoare dupa ce a fost gasit vinovat de blasfemie impotriva Coranului. Acuzatia s-a bazat pe discursul campaniei de realegere cand ar fi spus ca votantii sunt inselati de oponentii sai care sustin ca musulmanii nu pot avea un lider ne-musulman conform Coranului.

Citeste mai departe

Trump decide sa nu mute ambasada SUA la Ierusalim pentru moment

60 de lideri crestini americani au trimis presedintelui o scrisoare in care il sfatuiau sa mute ambasada SUA din Tel Aviv la Ierusalim, dar purtatorul de cuvant al Casei Albe a spus semnatarilor ca, cel putin pentru moment, presedintele Trump a decis sa amane mutarea, pentru a nu complica reluarea negocierilor dintre Israel si palestinieni. Vom arunca o privire asupra situatiei, dar si a istoriei prezentei diplomatice a SUA in Tara Sfanta.

Citeste mai departe

Germania sarbatoreste 500 de ani de la Reforma Protestanta

Lumea vine la Wittenberg unde in urma cu 500 de ani un profesor de teologie morala se spune ca ar fi afisat 95 de teze pe usa unei biserici. Prin acest gest, el a schimbat lumea. Acum, Germania se afla in mijlocul unei celebrari care dureaza timp de un an. Pe vremea lui Luther, Germania nu era asa de colorata sau asa de ordonata. Germania anilor 1500 era rece, plina de noroi, mohorata si nepoliticoasa. Acesta seamana mai mult cu Wittenberg-ul de pe vremea lui Luther.

Citeste mai departe

Vizita lui Trump in Israel in mai 2017

In Israel, presedintele Trump a facut o vizita istorica. In timp ce Israelul gazduia suita, uciderea terorista a acelor copii din Marea Britanie a subliniat propriile ingrijorari ale Israelului legate de securitate. Masacrul din Manchester a schimbat peisajul unei serii de intalniri planuite cu multa grija. Totodata, a reamintit de legaturile teroriste ale palestinienilor din inima Orientului Mijlociu. La intalnirea cu presedintele Mahmud Abbas in Betleem, presedintele si-a schimbat replicile pregatite dinainte.

Citeste mai departe

Implinirea profetiei - reintoarcerea evreilor in Iudeea si Samaria (Cisiordania)

Israelul si intreaga lume se intreaba la ce fel de plan de pace se gandeste presedintele Trump. Planurile anterioare au inclus si retrocedarea terenului castigat in Razboiul de Sase Zile din 1967 in schimbul pacii. Aceasta e ceva inacceptabil pentru cei care cred ca Dumnezeu a dat aceasta tara poporului evreu ca parte a mostenirii lor divine. Ne-am dus in centrul tinutului biblic pentru a afla motivul.

Citeste mai departe

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x

Urmariti emisiunea speciala Impreuna Raspandim lumina, aflati despre modul miraculos în care Dumnezeu a susținut lucrarea Alfa Omega TV până în prezent, mărturiile și opiniile telespectatorilor români ce au primit Cuvântul lui Dumnezeu în casele lor prin intermediul AOTV.