Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

#RSP - Italia afectata de cutremur - raspunsul crestinilor

Cutremurul din Italia - Mobilizarea organizatiilor crestine; Povestea Emanuelei si a sotului ei; Implicarea romanilor in ajutorarea victimelor. Toate organizatiile nationale si internationale din Italia impreuna cu bisericile de acolo, s-au pus de acord impreuna, pentru a ajuta spiritual si material zonele afectate de cutremur. Suprafata afectata este mare, nu este doar o localitate, sunt mai multe.

S-a semnat un fel de acord la nivel national intre toate organizatiile crestine evanghelice si bisericile din Italia. Este vorba despre Acordul de la Borbona. Borbona este o localitate langa Amatrice. In inceputul acestui acord este un text din Biblie din cartea Maleahi, capitolul 3 :16. Acordul s-a semnat doar cu conditia ca tot ce se va face va fi spre gloria lui Dumnezeu, nu spre gloria oamenilor. Biserica Penticostala Romana este inclusa in staff-ul care va coordona toate lucrurile care vor avea loc pe teren in zona afectata de seism. S-a pregatit un staff de lucru la nivel national si fiecare organizatie si biserica va avea deja oameni care vor fi trimisi la fata locului.

Povestea Emanuelei si a sotului ei

Amandoi au stat 6 ore jumate sub daramaturi. Seismul a fost la 4 km profunzime, localitatea Amatrice fiind chiar in centru. La acea ora (03:40 dimineata) oamenii dormeau. In timp ce ei doi dormeau, patul in timpul cutremurului s-a rasturnat si a cazut peste ei, iar ei au ramas sub pat. Apoi au cazut daramaturile, inclusiv tavanul. Ei nu stiau ce se intampla, doar se rugau. Emanuela a marturisit ca nu i-a fost frica nici macar o secunda.

Implicarea romanilor in ajutorarea victimelor

Romanii s-au implicat in ajutorare cu materiale, masini. Partea logistica au spus ca o asigura ei gratis, nu au nevoie de nimic. Ofereau camioane si alte automobile pentru orice fel de transport era nevoie. Ziarele locale au scris despre romani ca acestia au spart usile pentru a scoate locatarii din zona afectata de la Amatrice. Prezenta romanilor in zona a facut o schimbare chiar si in mentalitatea italienilor.

Italia afectata de cutremur - 290 morti (10 cetateni din Romania), in mare parte copii; 380 raniti; 12 disparuti.

Extras din emisiunea Realitati si perspective 23 - Cutremurul din Italia; Legatura Turcia-Rusia si Orientul Mijlociu, avandu-l ca invitat pe Marius Birgean, pastor si analist, si cu contributii de la Daniel Firiza, din Italia - difuzata sambata 1 septembrie 2016, ora 21, pe canalul Alfa Omega TV. Urmariti si alte emisiuni Realitati si perspective aici: http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

Doneaza - sustine Alfa Omega TV