Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Interviu cu Bob Goff, autor, scriitor si life coach

Cum ati defini dragostea si cum putem iubi mai mult?
Bob Goff: Nu cunosc definitia din dictionar insa, imi amintesc cum a fost cand fiica mea mi-a spus ca va iesi cu baieti. I-am spus ca daca un baiat ii va cere sa iasa cu el, si acesta e un sfat bun pentru telespectatori, sa il intrebe care este definitia dragostei. Daca nu stie, sa il trimita acasa sa se gandeasca si cand va afla, atunci sa ii ceara din nou sa iasa cu el. Daca nu vorbeste despre sacrificiu si angajament, atunci nu este vorba de dragoste. Poate vrea doar cina si film. Poate sa faca si asta, dar sa nu confunde cu dragostea. Fluturasii in stomac ii poti avea si de la o pizza.

Sacrificiu si angajament ar fi cuvintele potrivite pentru a descrie ce a facut Isus. Cele mai multe relatii importante pe care le-am avut s-au bazat pe sacrificiu si angajament. Daca este doar distractie, atunci si un caine Setter irlandez iti poate oferi distractie. Insa daca vrei sa iti petreci viata cu persoana respectiva, este nevoie de sacrificiu si angajament.

Ce schimbari in viata dumneavoastra au dus la o astfel de mentalitate? Fiecare erou are o poveste de inceput. Care este povestea dumneavoastra? Ati cazut intr-un vas cu dragoste radioactiva?

Bob Goff: Nu sunt un erou ci o figurina, nu-i asa? De ce ne-a creat Dumnezeu? Ca sa iubim. Stiu ca suna siropos, insa Scripturile ne spun sa iubim. Nu iti exprimi dragostea doar daca trimiti oamenilor petunii. Iti exprimi dragostea daca ii cauti pe cei infometati, pe cei insetati, pe cei bolnavi. De aceea cred ca ne-a ales Isus. Toata viata am evitat oamenii care m-au scos din sarite, pentru ca nu am vrut sa ma bata la cap. Mesajul simplu al Evangheliei este sa ne indreptam atentia spre oamenii care au nevoie de dragoste. Ei nu vor sa fie neintelesi, insa se va intampla. Ti s-a intamplat si tie. Asta nu inseamna ca esti o victima. Vei gresi. Cei care incearca sa iubeasca asa cum trebuie, adesea gresesc. Desi gresesc, merita incercarea.

In mod practic, ce faceti zilnic? Mai iesiti pe furis in gradina ca sa-i culegeti un trandafir sotiei?

Bob Goff: Inca fac asta! Nu i-am dat sotiei o margareta care sa fi avut mai mult decat trei petale. Prima data s-a mirat. Apoi a spus: „Ma iubeste, nu ma iubeste, ma iubeste!” Depinde de unde incepi. Ce-ar fi daca ai lua niste idei comune nu pentru a atrage atentia asupra ta, ci asupra persoanei iubite. Asa face Dumnezeu cu noi si asa putem proceda si noi cu altii. Nu cautati oameni care sunt usor de iubit, ci oameni care sunt mai greu de iubit. Cred ca sunt un om care iubeste, cel putin incerc sa fiu asa. Sunt de parere ca Dumnezeu iubeste dreptatea. Oamenii care fac rau copiilor sunt condamnati. Avem tribunale. Si alte tari au tribunale la care putem apela.

Citatul meu preferat pe care l-am preluat de la dumneavoastra este: „Faptul ca iubiti oamenii dificili dovedeste ca Isus in iesle nu a fost doar o decoratiune.”

Bob Goff: Da, trebuie sa iubim oamenii pe care ii intalnim. Trebuie sa intelegeti care sunt ambitiile voastre. Alegeti una! Poate vreti sa salvati viata cuiva. Ei nu trebuie sa stie asta, ci spune-I lui Isus. Daca stai intr-un colt si vorbesti despre ambitiile tale, dupa ce ajungi in cer, ti se va spune ca au auzit deja totul in CBN. Faceti in secret. Nu o faceti pentru mine. Faceti-o ca sa aveti mai multe teme despre care sa vorbiti mai tarziu.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 658 - 26 februarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: bob goff, interviu, scriitor

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!