Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Implicarea organizațiilor creștine în urma inundațiilor din Peru

Tineri crestini de la Biserica Biblica Emanuel au vizitat una dintre zonele afectate de langa Lima. Oamenii din Terrazas del Valle si Chosica au primit ajutoarele de care aveau mare nevoie. Orasul lor a fost inundat cand un rau din apropiere a iesit din matca si a inundat strazile si a lasat, astfel, multe familii fara adapost, mancare si apa.

César Carazas: Tara a fost lovita de dezastre si a afectat multi oameni. Noi identificam familii in orase ca acesta unde oamenii au pierdut totul din cauza inundatiilor.

Incepand cu luna ianuarie, temperatura apei a fost mai calda, iar vantul a batut puternic. El Niño a adus ploi torentiale si alunecari de teren, mai ales pe coasta de nord din Peru. Conform guvernului, pana acum au murit cel putin 75 de oameni. Peste 99.000 de oameni au fost afectati. Acesti sateni si-au exprimat recunostinta pentru ajutorul primit la timp de la crestinii tineri.

Localnica: Sunt foarte multumitoare pentru acest ajutor. Avem nevoie de ajutor mai mult ca niciodata. Ne este foame, sete. Oamenii nu au apa, mancare. Suntem neputinciosi. Imi pare rau pentru copii, caci ei sufera cel mai mult.

Corespondentul nostru din Peru, Rossana Zapata de la El Mundo Cristiano, Christian World News a fost de fata cand localnicii de langa Lima au primit ajutoarele.

Rossana Zapata: Ei au adus nu numai ajutoare materiale, ci si spirituale.

Zapata ne-a spus ca in Peru, crestinii au lansat un apel la rugaciune pe plan mondial pe retelele de socializare care se numeste #PrayForPeru. Aceasta voluntara s-a rugat pe loc.

Luz Marina: Ne rugam cu ei. Multi dintre ei L-au acceptat pe Isus si aceasta e o mare satisfactie pentru noi. Stim ca putem sa ii ajutam. Suntem mainile si picioarele lui Isus. Sunt binecuvantate picioarele celor care aduc veşti bune nevoiasilor.

Adrián Cercaros: Au fost afectate multe familii. Suntem foarte recunoscatori pentru prezenta voastra. Ii multumim lui Dumnezeu pentru provizii si pentru sustinerea spirituala care ne ajuta sa mergem mai departe.

CBN a dus ajutoare impreuna cu crestinii din Peru si cu altii in zonele afectate. Impreuna cu Comandamentul Comun din Peru si a departamentului de solutii pentru afaceri impotriva saraciei, echipa noastra de ajutoare umanitare a dus medicamente, apa si insecticide. Impreuna cu bisericile din orasul capitala Lima, am asigurat mancare, haine, paturi, si apa potabila pentru victimele inundatiilor in orasele Chimbote si Trujillo. Meteorologii au anuntat ploi torentiale pana la sfarsitul lunii aprilie. CBN organizeaza mai multe echipe pentru a ajuta in zilele care urmeaza.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 664 - 9 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: inundatii, ajutorare, ajutor umanitar, peru

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!