Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Meditație - în memoria creștinilor ce au suferit pentru credința lor

Astăzi, în multe țări, frații și surorile noastre sunt persecutați la un nivel nemaiîntâlnit până acum. De fapt, numărul creștinilor din întreaga lume care au parte de ostilități, persecuție și chiar moarte e mai mare decât în oricare alt moment din istorie.

Aceasta, sigur, nu e prima dată când creștinii au parte de opoziție și persecuție. Încă din zilele lui Saul din Tars, cu determinarea sa de a nimici numele lui Hristos, creștinii au fost încarcerați și uciși de tirani și fanatici de toate felurile.

Persecuția creștinilor nu mai e limitată la o singură națiune sau o singură zonă a lumii. Astăzi, credința creștină e atacată în aproape orice colț al lumii. Astăzi, forțe demonice puternice care se opun cu tărie lui Hristos și Bisericii Sale traversează granițe naționale și culturale, Îl văd pe Isus Hristos și pe urmașii Lui ca dușmani ai lor și se luptă pentru supremație la nivel mondial.

Pe lângă bisericile distruse, rebelii au atacat școlile creștine. Această școală creștină adăpostea 240 de studenți, majoritatea fiind musulmani. În timp ce devastau clasele, iată ce mesaje au lăsat pe tablă. Cel de sus spune: "Nu există alt dumnezeu decât Allah, iar Mahomed e profetul lui !"

E adevărat, Cuvântul lui Dumnezeu nu poate fi redus la tăcere. Chiar în mijlocul persecuției celei mai feroce, Dumnezeu rămâne suveran, și El încă lucrează, deseori în moduri ascunse și neobișnuite. El ne poate lua durerea și suferința și poate să le transforme în ceva bun.

Să nu uităm niciodată că avem responsabilitatea de a ne face auziți în apărarea fraților și surorilor noastre care sunt persecutați. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i proteja și a-i ajuta. Bisericile noastre trebuie să le audă strigătul !

Când oamenii se roagă, lanțurile cad. Când oamenii se roagă, porți care erau închise, blocate, se deschid. Când oamenii se roagă, alți oameni au parte de eliberare. Să nu uităm, așadar, niciodată, că avem responsabilitatea să ne ridicăm vocea pentru frații noștri care suferă persecuții. Trebuie să facem tot ce putem pentru a-i apăra și a-i ajuta pe cei care sunt victime.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 179 - 20 mai 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Doneaza - sustine Alfa Omega TV