Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Interviu cu Kristin Wright, Open Doors - despre persecutia religioasa in lume

Kristin Wright lucreaza la organizatia Open Doors, o lucrare care sprijina Biserica persecutata. Am vorbit cu ea recent despre persecutia religioasa in una dintre tarile cele mai periculoase tari de pe planeta si despre persoana desemnata de administratia Trump sa promoveze libertatea religioasa in lume.

Asa cum stii, presedintele Trump l-a numit pe Sam Brownback, fostul guvernator al statului Kansas in pozitia de ambasador al libertatii religioase in lume. Kristin, de ce este asta o veste buna?

Kristin Wright: M-am bucurat cand am auzit aceasta veste pentru ca avem nevoie de cineva care sa promoveze libertatea religioasa in lume. Numirea fostului guvernator al statului Kansas, Sam Brownback, demonstreaza faptul ca acestei administratii ii pasa de persecutia crestinilor, a altor minoritati, asa de mult incat a numit pe cineva in aceasta functie importanta. El raporteaza direct secretarului de stat, la departamentul de stat al SUA. Aceasta persoana ar putea aduce schimbari importante. Guvernatorul Sam Brownback, pe vremea cand a fost in Senat a acumulat experienta in acest domeniu, deoarece s-a ocupat de problema Bisericii persecuate. Asta este o incurajare pentru noi.

Nu si-a ascuns niciodata credinta crestina.

Kristin Wright: Asa este. El a promovat libertatea religioasa a crestinilor si a tuturor celor care s-au confruntat cu persecutia. Asta este o incurajare pentru noi si nadajduim ca va fi un mare promotor al libertatii religioase in lume.

Sa vorbim despre un alt subiect. Coreea de Nord apare la stiri, asa cum stii. Coreea de Nord provoaca lumea cu testele balistice. Ce ne poti spune despre Biserica din Coreea de Nord?

Kristin Wright: Aceasta este o intrebare foarte buna. In prezent, Coreea de Nord apare de la stiri. Ani de-a randul organizatia Open Doors USA a publicat o lista cu locurile cele mai periculoase din lume pentru crestini. De ani de zile, Coreea de Nord este pe primul loc dintr-un motiv anume. Crestinii din Coreea de Nord pot fi omorati, pot fi trimisi in lagare de munca, intregi familii pot ajunge la inchisoare pe viata. Este un loc foarte periculos pentru crestini. Open Doors cheama oamenii la rugaciune pentru Biserica persecutata din Coreea de Nord.

Ne rugam cu totii pentru Coreea de Nord.

Kristin Wright: Este o trezire la realitate a Bisericii in acea situatie.

Kristin Wright de la Open Doors USA, multumim pentru ceea ce faci. Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine si echipa ta.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 685 - 3 septembrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!