Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Sarbatoarea Corturilor a avut loc in Israel

Antisemitismul din lume e in crestere. Desi sunt multi contra Israelului, un grup de oameni e preocupat sa-si arate solidaritatea. Mii de crestini au venit in acest an la Ierusalim pentru a celebra Sarbatoarea biblica a Corturilor si pentru a sustine Israelul.

„Au venit de la marginile pamantului pentru aceasta sarbatoare de sase zile. In cartea profetului Zaharia, in capitolul 14:16, el vede o vreme in viitor cand toate natiunile vor veni sa celebreze Sucot in Ierusalim, sa se inchine lui Dumnezeu aici, iar noi anticipam acest lucru.” a spus David Parsons, vicepresedintele ICEJ.

Peste 5 000 de oameni din 100 de natiuni au venit in aceasta seara ca sa sustina Israelul si sa celebreze Sarbatoarea biblica a Corturilor.

Prin fidelitatea lui Dumnezeu, a fost infiintata, acum 40 de ani, aceasta adunare unica a Trupului lui Hristos” a adaugat Patersons.

Ambasada Internationala a Crestinilor din Ierusalim a sponsorizat evenimentul.

Organizatia a fost infiintata in 1980, dupa ce 13 tari si-au mutat ambasadele la Tel Aviv, protestand cand Israel a declarat Ierusalimul drept capitala sa eterna. Victoria Israelului in Razboiul de Sase Zile din 1967 a facut posibil acest lucru, prin reunificarea Ierusalimului, deci anul acesta e unul special.

„Acest an de jubileu marcheaza 50 de ani de la reunificarea Ierusalimului sub suveranitate evreiasca.”

Peste jumatate din cei veniti sunt aici pentru prima data:

„Suntem 26 de oameni din Insulele Cook si am venit sa celebram Sarbatoarea Corturilor. Urmeaza sa fim inregistrati si noi ca natiune la ICEJ.” a spus Paul Lynch.

„Domnul mi-a spus sa vin ca reprezentant pentru Samoa si sunt aici impreuna cu alti 20 de oameni. Suntem bucurosi sa venim de la capatul lumii.” a declarat Cruise Westerlang.

I-am intrebat ce-i determina sa sustina Israelul atat de puternic.

„Israelul e cea mai mare dovada ca Dumnezeu e viu. Evreii se reintorc, tara infloreste...”, „Asa spune Biblia”, „Israelul face bine multor natiuni si e o binecuvantare pentru atatea locuri din lume. E timpul sa-i rasplatim.” si „Israelul e natiunea aleasa de Dumnezeu. N-ai vrea sa te pui impotriva Lui!” sunt cateva raspunsuri la aceasta intrebare.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 201 - 21 octombrie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!