Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Sarbatoarea Corturilor a avut loc in Israel

Antisemitismul din lume e in crestere. Desi sunt multi contra Israelului, un grup de oameni e preocupat sa-si arate solidaritatea. Mii de crestini au venit in acest an la Ierusalim pentru a celebra Sarbatoarea biblica a Corturilor si pentru a sustine Israelul.

„Au venit de la marginile pamantului pentru aceasta sarbatoare de sase zile. In cartea profetului Zaharia, in capitolul 14:16, el vede o vreme in viitor cand toate natiunile vor veni sa celebreze Sucot in Ierusalim, sa se inchine lui Dumnezeu aici, iar noi anticipam acest lucru.” a spus David Parsons, vicepresedintele ICEJ.

Peste 5 000 de oameni din 100 de natiuni au venit in aceasta seara ca sa sustina Israelul si sa celebreze Sarbatoarea biblica a Corturilor.

Prin fidelitatea lui Dumnezeu, a fost infiintata, acum 40 de ani, aceasta adunare unica a Trupului lui Hristos” a adaugat Patersons.

Ambasada Internationala a Crestinilor din Ierusalim a sponsorizat evenimentul.

Organizatia a fost infiintata in 1980, dupa ce 13 tari si-au mutat ambasadele la Tel Aviv, protestand cand Israel a declarat Ierusalimul drept capitala sa eterna. Victoria Israelului in Razboiul de Sase Zile din 1967 a facut posibil acest lucru, prin reunificarea Ierusalimului, deci anul acesta e unul special.

„Acest an de jubileu marcheaza 50 de ani de la reunificarea Ierusalimului sub suveranitate evreiasca.”

Peste jumatate din cei veniti sunt aici pentru prima data:

„Suntem 26 de oameni din Insulele Cook si am venit sa celebram Sarbatoarea Corturilor. Urmeaza sa fim inregistrati si noi ca natiune la ICEJ.” a spus Paul Lynch.

„Domnul mi-a spus sa vin ca reprezentant pentru Samoa si sunt aici impreuna cu alti 20 de oameni. Suntem bucurosi sa venim de la capatul lumii.” a declarat Cruise Westerlang.

I-am intrebat ce-i determina sa sustina Israelul atat de puternic.

„Israelul e cea mai mare dovada ca Dumnezeu e viu. Evreii se reintorc, tara infloreste...”, „Asa spune Biblia”, „Israelul face bine multor natiuni si e o binecuvantare pentru atatea locuri din lume. E timpul sa-i rasplatim.” si „Israelul e natiunea aleasa de Dumnezeu. N-ai vrea sa te pui impotriva Lui!” sunt cateva raspunsuri la aceasta intrebare.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 201 - 21 octombrie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Doneaza - sustine Alfa Omega TV