Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Atac armat în SUA: 26 de morți și peste 20 de răniți

NBC News

Un tânăr înarmat cu o puşcă semi-automată a deschis focul în First Baptist Church din Sutherland Springs, Texas, ucigând 26 de persoane. Cel puțin alte 20 de persoane au fost rănite.

Șeriful Joe Tackitt a confirmat că există „numeroase victime și decese” după atacul din Sutherland Springs, o comunitate care se află la aproximativ 64 de km de San Antonio.

Oficialul poliției, Albert Gamez Jr., a confirmat pentru CBS News Sunday numărul victimelor:„Nu există prea multe detalii despre incident încă, dar ceea ce se știe cu siguranță este că sunt 27 de decedați și peste 20 de răniți. De asemenea, bărbatul care a deschis focul este mort.”

Fiica de 14 ani a pastorului bisericii, Annabelle, un copil de 5 ani și o femeie însărcinată, se numără printre persoanele ucise.

Președintele Donald Trump se află la Tokyo, însă a transmis un mesaj de solidaritate pe rețelele de socializare: „Fie ca Dumnezeu să fie cu oamenii din Sutherland Springs, Texas. FBI-ul și organele de poliție sunt la fața locului. Eu monitorizez situația din Japonia", a scris președintele pe Twitter.

Bărbatul suspectat a fost identificat ca Devin Patrick Kelley, de 26 de ani, din New Braunfels, Texas. Kelley a servit în Forțele Aeriene din SUA în perioada 2010-2014 dar presa locală relatează că acesta a fost eliberat fără onoruri și condamnat de o curte marțială în mai 2014.

Potrivit autorităților, bărbatul a ucis 26 de persoane bărbatul a intrat în biserică în jurul orei 11:30 și a deschis focul, înainte ca un localnic să îl împuște. Kelley a scăpat din mână arma semiautomată și a fugit cu mașina. La scurt timp, a făcut accident și a fost găsit mort în mașină, alături de un întreg arsenal de arme. Nu este clar deocamdată dacă Kelley a murit din cauza împușcăturii, dacă s-a sinucis sau dacă accidentul i-a fost fatal.

Reporterul KSAT Max Massey, care se află la fața locului, a spus că aproximativ 50 de persoane participă la slujbele de duminică a bisericii First Baptist Church. Serviciul începe la ora 11 AM. 

„Rugăciunile noastre se ridică pentru toși cei afectați în acest atac”, a declarat membrul guverului Texas Greg Abbott duminică după-amiază. „Mulțumim organelor de justiție care au intervenit cât s-a puptut de repede”.

Potrivit lui Massey, oamenii s-au adunat în clădirea comunității Sutherland Springs, sperând să afle despre soarta membrilor familiilor lor.

Împușcăturile din biserica din Sutherland Springs a avut loc la doar câteva luni după ce un alt bărbat a ucis o femeie și a rănit alte șase persoane într-un atac similar într-o biserică din Tennessee la sfârșitul lunii septembrie.

Etichete: sua, trump, atac, atac armat, texas

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!