Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Un supravietuitor al Holocaustului implineste 100 de ani

Cu cat ne indepartam in timp de Holocaust, raman tot mai putini supravietuitori. Iata insa povestea lui Elias Feinzilberg, la aniversarea sa de 100 de ani. E si un exemplu a ceea ce puteti gasi pe platformele noastre social-mediatice.

Supravietuitorul Elias Feinzilberg a implinit 100 de ani pe 22 octombrie 2017.

„Ma numesc Elias Feinzilberg si m-am nascut in Polonia, la Lodz, pe 22 octombrie 1917.”

E singurul evreu care a fost in noua lagare de concentrare naziste. A supravietuit tuturor, inclusiv celui din Auschwitz-Birkenau. A scapat chiar dintr-un mars al mortii care a durat doua saptamani, mancand zapada.

„Am fost salvat. Dumnezeu m-a ajutat. El ma ajuta si mereu Ii cer ajutorul.”

Intreaga lui familie suferea de foame in ghetou, asa ca a mers sa munceasca pentru nazisti, care i-au promis ca vor avea grija de familia sa, pe care insa n-a mai revazut-o niciodata. El era cel mai mare dintre sapte frati. „Eram doi frati si cinci surori. Nazistii mi-au ucis toata familia si am ramas singur.”

Elias a muncit in lagarele de concentrare si s-a rugat sa ramana in viata, hranindu-se zilnic numai cu un bol cu supa si o felie de paine.

„Armata americana ne-a eliberat pe 1 mai 1945.”

Intr-o tabara americana, s-a oferit voluntar la bucatarie, ajutand la hranirea altor 12.000 de supravietuitori. Acolo a intalnit-o pe viitoarea lui sotie si s-au mutat in Guatemala, unde au locuit 22 de ani. In 1969, au emigrat in Israel.

„Sunt foarte fericit ca am facut un lucru in viata: mi-am adus familia in Israel. Iubesc foarte mult Israelul. Aici, fiecare piatra e a mea.”

Elias are doi fii, o fiica, sapte nepoti si 18 stranepoti. Elias Feinzilberg e o sursa de inspiratie. Are acel zambet pe chipul sau, iar felul cum se bucura de viata e contagios.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 203 - 4 noiembrie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: israel, holocaust

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!