Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Un polițist israelian a fost înjunghiat după anunțul făcut de Trump

Poliția israeliană a declarat că un gardian a fost înjunghiat în apropierea stației centrale de autobuz din Ierusalim.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Micky Rosenfeld, a declarat că gardianul a fost rănit grav duminică seară, iar atacatorul a fost arestat. Serviciile medicale au spus că un bărbat de 30 de ani a fost rănit grav în partea superioară a corpului.

Incidentul este primul atac de când președintele SUA a declarat că recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului. Anunțul a declanșat proteste în West Bank, în Ierusalimul de Est, în Fâșia Gaza și în lumea întreagă.

De-a lungul ultimilor doi ani palestinienii au ucis peste 50 de israelieni, doi turiși americani și un turist britanic în atacuri armate și atacuri cu arme albe. Tot în această perioadă, forțele de ordine israeliene au ucis peste 200 de palestinieni, majoritatea dintre ei atacatori.

Între timp, președintele Turciei a declarat că nu este de acord cu declarația lui Donald Trump, numind statul Israel un „stat terorist”. El a numit forțele de ordine israeliene „teroriste”, făcând referire la o fotografie cu un tânăr palestinian legat la ochi condus de mai mult de 10 soldați israelieni în Cisordania.

„Nu vom lăsa Ierusalimul pe mâinile unei țări care ucide copiii” a spus Erdogan, acuzând Israelul că nu face altceva decât să „ocupe și să jefuiască”. Erdogan a declarat că Turcia nu va lua în considerare anunțul președintelui Trump, pe care îl consideră „nul”.

Protestatarii s-au adunat în fața Ambasadei SUA pentru a respinge declarația președintelui Trump prin care a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului. După un început violent, protestele au devenit mai pașnice.

Confruntările au început din nou după-amiază, iar forțele de ordine au fost nevoite să urmărească protestatarii, să aresteze câțiva dintre ei și să arunce cu gaze lacrimogene.

Libanul găzduiește 450 000 de refugiați palestinieni, aproape 10% din populație.

Sursă: CBN News

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!