Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Țările islamice spun că Ierusalimul de Est ar trebui să fie capitala Palestinei

57 de țări au protestat împotriva anunțului lui Trump, prin care SUA a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului.

Turcia a găzduit adunarea Organizației Cooperării Islamice la 13 decembrie ca să-și arate suportul pentru guvernul palestinian.

În total, 57 de țări islamice și-au exprimat dezacordul cu privire la anunțul lui Trump de săptămâna trecută.

Președintele turc, Erdogan, a mai spus că „Israelul este un stat de ocupație, un stat terorist”. „Musulmanii nu vor acepta nici un fel de agresiune asupra sanctuarelor islamice” a adăugat el.

Tot la acest summit, președintele Palestinei a declarat că „Ierusalimul este și va fi întotdeauna capitala Palestinei” adăugând că decizia SUA a fost „cea mai mare crimă” și o încălcare a legiilor internaționale.

Ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat că națiunile musulmane ar trebui să îndemne lumea să recunoască Ierusalimul de Est drept capitala Palestinei, așa cum a fost înainte de 1967.

Disputele diplomatice din jurul Ierusalimului reprezintă o altă barieră în lungul conflict socio-religios dintre Israel și Palestina. Atât evreii cât și musulmanii consideră orașul biblic un loc sfânt.

Sursă: Evangelical Focus

Etichete: israel, turcia, ierusalim, palestina, sua

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!