Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Trump: e timpul sa recunoastem oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului

Trump a facut istorie mutand ambasada Statelor Unite la Ierusalim si recunoscand Ierusalimul drept capitala Israelului. Lideri din intreaga lume au adoptat o atitudine critica si au declarat ca aceasta decizie va afecta starea de pace insa, pentru milioane de crestini si evrei, aceasta decizie ar fi trebuit luata mai demult.

Prin recunoasterea Ierusalimului drept capitala Israelului si mutarea ambasadei acolo, presedintele Donald Trump si-a asigurat un loc in istorie si a demonstrat inca un motiv pentru care americanii nu au ales conform traditiilor.

Donald Trump: Nu ne putem rezolva problemele prin presupunerile gresite din trecut si prin aplicarea strategiilor gresite din trecut.

El spune ca recunoaste ca Israelul e capitala Ierusalimului de mai multe decenii. Mai spune ca va elabora o noua strategie pentru stabilirea pacii si a afirmat ca SUA vor sustine solutia care implica existenta a doua state daca cele doua parti sunt de acord.

Donald Trump: Mai presus de toate, dorim pacea. E dorinta interioara a fiecarei persoane din lume.

Benjamin Netanyahu: E o zi de o importanta istorica. Ierusalimul a fost capitala poporului evreu timp de 3.000 de ani. E capitala Israelului de aproape 70 de ani. Ii multumesc presedintelui Trump pentru decizia istorica prin care a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului. Poporul evreu si statul evreu vor fi mereu multumitori.

Mahmoud Abbas: Decizia lui Trump nu va schimba statutul Ierusalimului si nu va da nicio autoritate Israelului in acest sens, pentru ca Ierusalimul este un oras Palestinian, arab islamic si arab crestin si capitala eterna a Palestinei.

Liderii evanghelici si-au exprimat imediat entuziasmul. Fostul guvernator al statului Arkansas Mike Huckabee spune ca Donald Trump a indraznit sa faca ce nu au indraznit predecesorii sai. Astfel, el a dat doua mari exemple: sa iti tii promisiunile si cum sa te comporti cu prietenii tai. Episcopul Harry Jackson a spus: „Acest eveniment a marcat inceputul unui nou sezon cu privire la politica SUA in Orientul Mijlociu. Administratia precedenta a permis persecutia, terorismul si folosirea de clisee pentru poporul israelian.” Presedintele Trump a cerut ca Ierusalimul sa isi mentina statutul de loc sfant.

Donald Trump: Ierusalimul este si trebuie sa ramana locul unde evreii sa se roage la Zidul Plangerii, crestinii sa mearga pe calea crucii lui Isus si unde musulmanii sa se inchine in Moscheea Al-Aqsa.

Stiri crestine - Mapamond crestin 700 - 17 decembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!