Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Billy Graham a luptat si pentru drepturile civile

L-ati auzit pe Billy Graham, in 1973, cand a sfidat rasismul in Johannesburg, Africa de Sud, pe vremea Apartheidului. A avut un mesaj profund. Putini stiu ca Billy Graham a avut un rol decisiv in miscarea pentru drepturile civile. Charlene Aaron vine cu detalii.

Era anul 1953. In America exista multa tensiune rasiala si incertitudine. Reverendul Billy Graham facea o munca de pionierat, cand a facut ceva de neconceput. A organizat o cruciada in Chattanooga, Tennessee unde mii de barbati, femei si copii de toate rasele au stat impreuna si s-au inchinat Domnului.

El a dus lupta impotriva segregatiei pe strazi. Graham a predicat la Madison Square Garden in fata a mii de oameni in fiecare seara, dar foarte putini afro-americani au venit. Un coleg i-a sugerat sa ii ceara ajutor reverendului Howard Jones. Jones i-a sugerat lui Graham sa predice pe strazile din New York. Si exact asta a facut.

„El a spus ca a decis ca nu se va mai adresa unei audiente separate. M-a intrebat ce ii sugerez sa faca. I-am spus sa se duca la afro-americani. M-a intrebat la ce ma refer si i-am spus sa mearga in Harlem.” a spus pastorul Howard Jones.

Graham a predicat in Biserica Metodista Salem, in fata unei audiente de mii de oameni. Saptamana urmatoare s-a dus in Brooklyn. Incet, dar sigur la cruciadele din New York au venit si afro-americanii. Cantareata cunoscuta Ethel Waters a participat la eveniment si si-a predat viata lui Hrisos. Graham l-a invitat prietenul sau Martin Luther King Jr.ca sa participe la unul din evenimente.

Martin Luther King, Jr. A spus: „Iti multumim pentru aceasta seara, pentru faptele marete care s-au facut in acest oras, prin intermediul predicii dinamice a acestui mare evanghelist. Te rugam, Doamne, sa il binecuvantezi si in continuare. Da-i putere si autoritate. In timp ce il ascultam in aceasta seara, deschide inima si sufletul nostru influentei divine.”

Graham a fost criticat de albi si de afro-americani deopotriva. Insa acest fapt nu l-a oprit.

Unii au sustinut ca domnului Graham nu i-a pasat de comunitatea afro-americana, ca nu a vorbit destul de mult despre drepturile civile.

Exact asa a facut. A organizat cruciade incepand cu Arkansas pana la Alabama.

Bill Clinton a spus: „Diverse cartiere din statul meu au fost la un pas de izbucnirea unor acte de violenta. Cu toate astea, zeci de mii de crestini albi si afro-americani au stat impreuna intr-un stadion de fotbal. Cand a chemat oamenii la sfarsitul mesajului, mii de oameni au coborat, s-au tinut de mana, plangand. Acesta a fost inceputul sfarsitului vremurilor de odinioara din sud, in statul meu natal. Nu voi uita niciodata acel moment.”

S-a dus chiar si in Africa de Sud unde a predicat unei audiente integrate in 1973.

Billy Graham a colaborat cu presedintii Eisenhower, Kennedy, Johnson si Nixon si i-a indemnat sa asigure egalitate tuturor cetatenilor.

In cele din urma, mostenirea lui Graham este plina cu mesajul dragostei si a unitatii.

Billy a dovedit faptul ca in Hristos nu exista est si vest, nord sau sud, ci doar dragoste.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 711 - 4 martie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x
spr adoptie premiera live 2018 03 darurile spirituale footer live