Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Proteste în Barcelona în semn de solidaritate cu Puigdemont

Fostul președinte al Cataloniei, Carles Puigdemont, a fost arestat în Germania. Mii de oameni au ieșit să protesteze în mai multe orașe din Spania.

Carles Puigdemont, fostul președinte al guvernului regional al Cataluniei, va apărea în fața unui judecător din Germania astăzi, după ce Spania a emis un nou mandat european de arestare săptămâna trecută.

Poliţia a informat printr-un comunicat că Puigdemont a fost reţinut în apropierea autostrăzii A7 care leagă oraşul Flensburg de o regiune aflată lângă graniţa cu Danemarca. Autorităţile nu au clarificat unde este ţinut Puigdemont.

În total, Curtea Supremă de la Madrid a decis judecarea a 25 de politicieni separarişti pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului, acuzații pentru care riscă până la 30 de ani de închisoare. Cinci lideri catalani au fost arestaţi vineri, printre care se numără şi Jordi Turull, candidatul pentru funcţia de premier.  

La 27 octombrie 2017, Parlamentul Cataloniei a aprobat, prin vot secret, proclamarea independenţei regiunii faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza rezultatului de la referendum. Ulterior, Senatul Spaniei a decis să aprobe suspendarea autonomiei Cataloniei - prin aplicarea Articolului 155 din Constituţie - şi demiterea tuturor liderilor regionali, considerând că declararea independenţei a fost ilegală.

Când s-a aflat că Puigdemont a fost reținut în Germania, susținătorii lui au ieșit în stradă, în Barcelona, la apelul mișcărilor pro-independență. Manifestanţii au încercat să se îndrepte spre clădirea unde se află reprezentanța în Catalonia a guvernului central de la Madrid, dar au fost opriţi de poliție.

Duminică seara, au avut ciocniri între manifestanți și forțele de ordine, în care aproximativ 80 de oameni au fost răniți.

Creștinii evanghelici ne cheamă să ne rugăm pentru Spania, iar creștinii din regiune au fost încurajați să fie împăciuitori în această perioadă tensionată.

Sursă: Evangelical Focus

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!