Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Crima care a scos la iveală un cancer ascuns în Franța: antisemitismul

Photo source: RFI

Fracenzii au ieșit pe străzile din Paris și au cerut încetarea atacurilor antisemite. Protestul a venit în contextul creșterii numărului de crime și agresiuni împotriva evreilor din întreaga țară.

Mii de oameni au cântat împreună imnul național francez, „The Marseillaise”, arătând lumii că Franța este unită împotriva rasismului.

Politicienii, creștinii, evreii și musulmanii s-au adunat în toată țara imediat după înmormântarea femeii de 85 de ani, Mireille Knoll. Spraviețuitoare al Holocaustului, Knoll a fost înjunghiată de 11 ori într-un atac antisemit. Corpul ei a fost găsit după ce ucigașul a dat foc apartamentului încercând să ascundă crima.

„Protestul a început ca un memorial în onoarea doamnei Knoll iar mai apoi a devenit un marș împotriva antisemitismului, deoarece femeia este cea de-a unsprezecea victimă a urii antisemite”, a explicat Robert Ejnes, director executiv al Consiliului Institutelor Evreiești din Franța.

Vecinul musulman de 29 de ani a femeii și un bărbat fără adăpost au fost acuzați de omor.

În timpul protestului a avut loc un alt act de antisemitism la Paris - de această dată, în apropiere de Uniunea franceză a studenților evrei din Sorbona. Pe un perete al clădirii au fost scris următoarele cuvinte: „Moarte pentru Israel” și „Palestina va câștiga”.

Saha Ghozlan, președintele uniunii studențești evreiești, a fost supărat deoarece unii studenți evrei au fost vizați în timpul comemorării doamnei Knoll. „Acest lucru mă enervează foarte tare și cer guvernului, poliției, justiției și universităților să condamne ferm aceste acte rasiste” a spus Ghozlan.

Oficialii francezi au promis că vor face tot posibilul să prevină acest tip de atacuri. Din păcate, o parte din cei 500.000 de evrei care locuiau în Franța au părăsit deja țara, temându-se pentru viața lor.

Sursă: CBN News

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!