Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Cladirea unei foste biserici a fost transformata intr-o opera de arta

O fosta biserica din Washington D.C. a fost transformata intr-o opera de arta. Ben Kennedy de la CBN ne va arata biserica colorata din capitala SUA.

Este o cladire care nu poate fi trecuta cu vederea.

O poti vedea de pe autostrada pe care circula zilnic aproximativ 175.000 de masini.

Sunt sanse mari ca soferii sa observe aceasta biserica transformata intr-o opera de arta, o nestemata ascunsa in centul orasului Washington D.C..

Cladirea a primit o noua viata, insa s-au pastrat trasaturile unei biserici. Acum este un centru comunitar.

Construita in 1886, cladirea a devenit prea mica pentru Biserica baptista „Friendship”. Biserica a vandut proprietatea si s-a mutat intr-o noua cladire pe aceeasi strada. Multi ani, cladirea a fost goala pana cand, in 2012, s-a nascut o idee. Acestea sunt flori de cires?

Spatiul a fost transformat intr-un centru de arta si cultural. Ne aflam la balconul fostei biserici. Aici statea congregatia. Imaginati-va bancile, pastorul in fata. Acum este un spatiu mare pentru diverse activitati. Chiar si pianul a fost ajustat dupa arta moderna.

Ne-am intalnit cu artistul Alex Brewer care, timp de o luna, a realizat picturile de pe peretele exterior al cladirii.

- A fost o provocare sa realizezi acele picturi pe o suprafata asa de mare?

- Da, pentru ca este o cladire tridimensionala. Am vrut sa arate ca o sculptura, prin modelele si culorile care au avut continuitate. Am acoperit toata suprafata cu vopsea, continut creativ sau picturi. Niciun alt spatiu nu poate oferi asta.

Aceasta creativitate atrage turistii in cladire.

Timp de 130 de ani, oamenii au venit in aceasta biserica sa se roage si sa se inchine, iar acum pot aprecia creatia.

Vom putea impartasi nu numai ce am facut noi, ci si ce au facut membrii fostei biserici.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 716 - 8 aprilie 2018. Ultimele stiri crestine - http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiectul Creștinul și societatea

Rolul nostru ca și creștini în societate este de a fi sare și lumină în toate domeniile de activitate, prin integritate, competență și compasiune pentru cei din jur și prin manifestarea puterii lui Dumnezeu. Prin proiectul Creștinul și societatea, promovăm aplicarea principiilor creștine în toate domeniile vieții: profesia, Biserica, dimensiunea socială, educația, tehnologia, banii, statul și relațiile cu cei din jur. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!