Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Documentarul „To Life - How Israeli Volunteers Are Changing the World”

Iata cum tehnicienii si inovatorii israelieni aduc solutii pentru africanii care sufera din cauza lipsei de apa potabila.

Vorbim de o parte a unui documentar al CBN, „To Life – How Israeli Volunteers Are Changing the World”.

Proiectul „Innovation Africa” a primit finantare in urma cu noua ani, avand o misiune foarte simpla, aceea de a aduce tehnologii solare israeliene, de a transforma scolile si centrele medicale si, cel mai important, sa pompeze apa.

Pana acum am avut operatiuni in sapte natiuni africane si am adus transformare in 130 de sate.

Pana acum am reusit sa ajutam un milion de oameni. Pare o mare multime de oameni, dar cand te uiti la provocarea de aici, din Africa, aceasta e cu mult mai mare. Aici sunt 620 de milioane de oameni care nu au acces la energie.

Inginerul israelian, Meir Yaacoby, a proiectat un sistem care le permite tehnicienilor, atat celor din Israel cat si celor din Africa, sa monitorizeze energia solara captata in fiecare sat.

„Construim o platforma ce le permite unor responsabili locali sa inteleaga ce se petrece, fiindca ei sunt cei care trebuie sa intretina proiectul si sa-l repare daca ceva se strica. Daca apare o alerta, de lumina rosie sau portocalie, aceasta le indica ce s-a intamplat.” a spus el/

De la sistemele de monitorizare la cele de picurare pentru plante, toata tehnologia provine din Israel.

„Odata ce apare o nevoie, incepi sa te gandesti la o solutie. Se spune ca, daca apare o nevoie, undeva e si solutia. Am lucrat ca inginer electrotehnic pentru o companie de utilitati israeliana si pana acum n-am constientizat aceste nevoi. Odata ce am aflat de ele, prin Innovation Africa, am inteles ca am putea sa construim ceva ce poate fi extins la scara larga.” a mai adaugat inginerul.

Avand acum acces la apa, nu doar ca pot bea, dar folosesc si sistemul de picurare pentru a-si procura mai multa hrana cu mai putina apa.

„Innovation Africa” a oferit energie solara pentru peste 130 de sate africane.

Aceasta e doar o parte din noul documentar al CBN, To Life.

Mai sunt multe alte istorisiri despre voluntarii israelieni care schimba lumea.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 227 - 5 mai 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!