Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Indonezia: O familie şi-a folosit copiii pentru a comite atacuri teroriste

Sursă: REUTERS/ Beawiharta

Cel putin 13 persoane și-au pierdut viața și peste 40 au fost rănite în urma a trei atacuri teroriste în Surabaya, al doilea cel mai mare oraș din Indonezia, scrie BBC News.

Şeful Poliţiei naţionale, Tito Karnavian, a declarat că atacurile de duminică, în care cel puţin 13 persoane au fost ucise şi mai mult de 40 au fost rănite, au fost efectuate de copii, adolescenţi şi adulţi, proveniţi dintr-o familie care se află printre cei 500 simpatizanţi ai Statului Islamic care s-au întors din Siria.  

Exploziile au fost revendicate de Statul Islamic. „Exploziile au vizat Biserica Catolică Santa Maria, Biserica Creștină Indoneziană și Biserica Centrală Penticostală. Ataculk de la Santa Maria a ucis patru persoane și două persoane au fost ucise la fiecare dintre celelalte două biserici”, a spus purtătorul de cuvânt. Trei persoane au murit mai târziu în spital. 

Atacurile au avut loc la interval de câteva minute unul de celălalt și au avut loc în jurul orei locale 07:30 ora locală (03:30 ora României).

Tatăl familiei a condus o mașină încărcată cu bombe în incinta bisericii penticostale din centrul Surabaya. Mama și cele două fiice ale ei, în vârstă de 9 și 12 ani s-au aruncat în aer la biserica creștină indoneziană Diponegoro. Fiii familiei, în vârstă de 16 și 18 ani, au intrat cu motocicletele în biserica catolică Santa Maria și au detonat explozivii pe care îi purtau.

Exploziile au fost coordonate pentru a lovi pe cei care vin la serviciile de dimineață și s-au terminat în doar 10 minute. 

Indonezia, țara cu cea mai numeroasă populație musulmană din lume, a înregistrat o renaștere a militantei islamiste în ultimele luni. Mai mult de 90% dintre indonezieni sunt musulmani, dar există și populații semnificative de creștini, hinduși și budiști.

Liderii creștini au făcut apel la calm. „Nu trebuie să ne fie frică atunci când ne confruntăm cu amenințări teroriste. Trebuie să lăsăm autoritățile să se ocupe de aceste lucruri” a afirmat șeful comunității creștine din Indonezia citat de The Jakarta Post.

Ministrul de Externe al Indoneziei, Retno Marsudi, a condamnat atacul și a triansmis condoleanțele victimelor și familiilor lor.

Un aspect important este faptul că femeile devin tot mai implicate în asemenea atacuri, iar pentru prima dată sunt implicați și copii.

Surse: Reuters

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!