Donează     Rugăciune       TV LIVE                          

Vizita lui Benjamin Netanyahu la Casa Alba

O prietenie reinnoita a dat uitarii raceala de la Casa Alba miercurea trecuta. Dupa ani de tensiune cu administratia Obama, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu il considera pe presedintele Trump ca fiind un partener cheie.

Benjamin Netanyahu: Il cunosc pe presedinte, familia si echipa sa de multa vreme. Presedintele Donald Trump este cel mai mare sustinator al poporului si al statului evreu.

Insa exista probleme importante de rezolvat, incepand cu instaurarea pacii intre Israel si palestinieni.

Donald Trump: Asa cum se intampla in cazul fiecarei negocieri de succes, va fi nevoie de un compromis din partea ambelor parti. Stii asta, nu-i asa?

In comentariile care vor supara liderii palestinieni, Trump a spus ca solutia care implica existenta a doua state nu este o cerinta pentru obtinerea pacii.

Donald Trump: Examinez posibilitatea existentei unui stat si a doua state si imi place varianta preferata de ambele parti. Imi convine varianta preferata de ambele parti.

Netanyahu sustine ca ambele state trebuie sa recunoasca dreptul Israelului de a exista, inainte de implementarea oricarui plan de instaurare a pacii.

Benjamin Netanyahu: Trebuie sa va intrebati de ce se numesc iudeii iudei. Chinezii sunt chinezi pentru ca vin din China. Japonezii se numesc japonezi pentru ca vin din Japonia. Iudeii se numesc iudei pentru ca vin din Iudeea. Acesta este taramul nostru stramosesc. Iudeii nu sunt colonisti straini in Iudeea.

Cealalta problema este cea a coloniilor din Cisiordania cu care a insistat Netanyahu. Casa Alba sustine ca nu este cea mai buna tactica pentru un tratat de pace.

Acest subiect a fost abordat de echipa CBN la conferinta de presa. In ce priveste coloniile, sunteti de aceeasi parere? Ce parere aveti in legatura cu problema coloniilor?

Donald Trump: In ce priveste problema coloniilor, as vrea sa dati inapoi putin. Vom gasi o solutie. Vreau sa se ajunga la o intelegere. Cred ca se va ajunge la o intelegere.

Benjamin Netanyahu: Sa-i dam drumul!

Donald Trump: Nu este prea optimist. Este un negociator bun.

Benjamin Netanyahu: Aceasta este arta negocierii.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 658 - 26 februarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, orientul mijlociu, palestina, netanyahu, sua, trump, acord

Doneaza - sustine Alfa Omega TV
x