Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Un producator de film foloseste umorul pentru a combate miscarea anti-israeliana BDS

Miscarea crescanda la nivel mondial impotriva Israelului pretinde ca acesta practica apartheidul, asemenea fostului regim din Africa de Sud. Cunoscuta sub numele de BDS, miscarea indeamna natiunile si companiile la boicot, la reducerea investitiilor si la sanctiuni asupra Israelului.

Laurie Cardoza Moore a produs un nou documentar ce ataca aceasta notiune si o face cu satira si umor. Filmul se numeste Hating Israel si il prezinta pe comedianul crestin Brad Stine in cautarea adevarului din spatele miscarii BDS. Documentarul are o abordare umoristica pentru perforarea stereotipului a ceea ce spune lumea despre Israel.

Se spune ca e un stat apartheid, o paria, un ocupant, cel mai mare baubau al lumii, chiar mai rau decat Coreea de Nord, Iran si Sudan impreuna, mai ales daca intrebi ONU. E ca si cum ai intra in zona crepusculara. Exista o a cincea dimensiune,dincolo de ceea ce stie omul.

Speram ca acest format umoristic pe care l-am creat sa nu trivializeze in vreun fel acest subiect deosebit de important, ci sa il faca suficient de acceptabil incat oamenii care cred ca nu conteaza vor asculta si vor realiza ca e gresit. Noua platforma de livrare a antisemitismului e miscarea BDS.

Filmul este realizat de catre regizorul Stan Moore si sotia sa, Laurie - Nu putem ramane doar la cele spuse de mass-media. Nu putem sa-i ascultam pur si simplu pe liderii care incearca sa ne convinga sa boicotam Israelul, sa nu sustinem statul sionist.

Natura sa moderna are ca tinta noua generatie. Acest documentar nu e pentru parinti, ci are ca tinta audienta tanara. Trebuie sa ajungem la tineri pentru ca ei vor face o schimbare. Adresandu-ne celor cu aceeasi parere ca noi nu ne va duce prea departe. Tinerii trebuie sa inteleaga ca a uri Israelul nu e amuzant.

Ca si crestini, avem responsabilitatea biblica de a ne ridica si de a nu permite ca fratele nostru, Israelul, poporul evreu, sa ramana singur sau sa lupte de unul singur. E un film amuzant despre un subiect serios.

Cred ca sunt intr-un punct din cariera mea in care pot sa aleg fie sa fac bani, facandu-i pe oameni sa rada, fie sa las o mostenire. Am considerat ca asta e mai important. M-am pus intr-o pozitie in care sa folosesc darul dat de Dumnezeu, pentru a spune povestea Israelului si de a reaminti crestinilor de datoria de a apara acest popor.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 168 - 4 martie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: antisemitism, bds, umor, laurie cardoza moore, pjtn

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!