Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Atacul chimic din Siria - reactia militara a SUA si raspunsul Israelului

Presedintele SUA a ordonat un raid militar impotriva Siriei, dupa un atac oribil cu arme chimice lansat de fortele regimului presedintelui sirian al-Assad. Actiunea pare sa schimbe dramatic situatia Orientului Mijlociu si a lumii. 59 de rachete Tomahawk lansate de pe navele de razboi americane din Marea Mediterana au lovit o baza aeriana siriana si au schimbat dinamica din Orientul Mijlociu. Presedintele Trump a explicat de ce a ordonat raidul.

In aceasta noapte, am ordonat un atac militar avand ca tinta un aerodrom din Siria, de unde a fost lansat atacul cu arme chimice. SUA are ca obiectiv vital prevenirea si impiedicarea folosirii si raspandirii armelor chimice mortale.

Presedintele Trump a mai spus ca imaginile oribile de dupa atacul cu arme chimice l-au facut sa ia o hotarare. A fost o moarte chinuitoare si brutala pentru atat de multi oameni. Chiar si copilasi au fost ucisi in acest atac barbar. Un copil al lui Dumnezeu n-ar trebui sa sufere asemenea oroare.

Dupa atac, in Israel, premierul Netanyahu l-a felicitat pe presedintele Trump si a spus intr-un comunicat: Atat in vorbe, cat si in fapte, presedintele Trump a trimis un mesaj puternic si clar ca folosirea si raspandirea armelor chimice nu vor fi tolerate. Israelul sustine in totalitate decizia presedintelui Trump si spera ca acest raspuns la actiunile regimului Assad va rezona in Damasc, in Teheran, in Phenian si in alte parti.

Fostul ambasador al Israelului in Egipt, Zvi Mazel, spune ca atacul a transmis un mesaj puternic Israelului si aliatilor SUA din regiune.

Sunt multe fete zambitoare in aceasta tara, fiindca vedem ca America a revenit. Cred ca ei sunt tare multumiti.

Egiptul, Arabia Saudita, Iordania, tarile din Golf sunt sub amenintarea Iranului si se simt in pericol de invazie. Secretarul de stat Rex Tillerson spune ca intra in discutie optiunea indepartarii lui Assad.

Rolul lui Assad in viitor e incert si, din cauza actiunilor sale, s-ar putea sa nu mai aiba niciun rol in guvernarea poporului sirian.

Veti organiza, impreuna cu presedintele Trump, o coalitie internationala pentru a-l indeparta pe Assad ?

Operatiunea e in curs de desfasurare. Din orice unghi am privi, ceea ce s-a intamplat in acea noapte e foarte important si semnificativ pentru Orientul Mijlociu, dar si pentru Rusia si China, fiindca ele fac parte din scena americana, care e pretutindeni.

Trump si-a incheiat discursul prin a cere ajutorul lui Dumnezeu.

Cerem intelepciunea lui Dumnezeu in confruntarea cu lumea zbuciumata in care ne gasim. Ne rugam pentru vietile celor raniti si pentru sufletele celor morti si speram ca, atata timp cat America va sprijini dreptatea, pacea si armonia vor invinge in final.

Cel putin 80 de oameni au murit in atacul chimic, si organizatia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului spune ca printre victime sunt si 20 de copii si 17 femei. Iata ce a ramas in urma atacului.

Marti, 4 aprilie 2017. Un atac aeriana lovit un oras din nordul Siriei. Se suspecteaza folosirea de arme chimice. Simptomele pacientilor erau clare: sufocare, insuficienta respiratorie, spume la gura, pierderea cunostintei, convulsii si paralizie.

Pacientii au fost plasati pe coridoare si pe podelele salilor de operatie ale salilor de urgenta. Clinicile au fost neincapatoare pentru a trata toate victimele.

Dormeam cand avionul de vanatoare ne-a bombardat. Am iesit afara cu tatal meu, dar a-nceput sa ma doara capul. Am adormit pe loc si m-am trezit aici.

Spune ca vrea la bunicul sau.

Nu exista niciun fel de scuza pentru un astfel de atac deliberat asupra civililor si a copiilor, mai cu seama ca s-au folosit arme chimice interzise.

Ma rog pentru victime si pentru familiile lor si fac apel la constiinta celor cu responsabilitate politica, la nivel local si international, de a pune capat acestei tragedii.

Martorii spun ca avioanele de lupta apartineau armatei siriene, aducand astfel intreaga vina asupra presedintelui al-Assad.

E un criminal de razboi. Ceea ce a facut poporului sau e de-a dreptul dezgustator.

Gemeni in varsta de noua luni ai lui Abdel Hameed Al-Youssef au murit si ei in timpul atacului - Spuneti-mi adio, dragutilor... E un regim criminal, un regim corupt ce a opresat tara. Sarmanii oameni, sarmanii copii...

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 174 - 15 aprilie 2017 la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Etichete: israel, siria, trump, atac, rachete, atac chimic

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!