Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Aliyah - Peste 200 de evrei americani si canadieni se reintorc in Israel

Fenomenul se numeste Strangerea exilatilor. Israelul numeste acest lucru a face aliyah, adica evrei din toata lumea se reintorc in Israel. Iata ce s-a intamplat cand peste 200 de americani si canadieni au aterizat in Israel, printre care si fiica ambasadorului SUA in Israel.

Bucuria si emotia au umplut atmosfera la aeroportul Ben Gurion, cand 233 americani, tineri sau varstnici, au aterizat in Israel.

Aici imi doream sa fiu de cand eram copil, aici sunt o multime de evrei, aici au fost stramosii nostri. De mii de ani, evreii doreau sa vina aici si nu puteau. Acum avem aceasta sansa si e ceva nemaipomenit... Nu as fi putut rata ocazia. Sunt in culmea fericirii... Sunt foarte entuziasmata, am si emotii, putina teama, fiindca am lasat in urma cinci copii si cinci nepoti...

Unul dintre noii veniti e fiica de 24 de ani a lui David Friedman, noul ambasador al SUA in Israel.

Sunt aici sa celebrez impreuna cu fiica mea, Talia. A fost un vis maret sa poata face parte din statul Israel.

Sunt foarte fericita sa fiu aici, sa-i pot saluta pe toti de aici, pe cei de la Nefesh BNefesh, pe cei din familia mea, prietenii... E fantastic !

60 dintre cei sositi se vor alatura fortelor IDF.

Eu m-am nascut in Israel, apoi m-am mutat in California. Sora mea mai mare s-a intors acum patru ani si a fost o dorinta a inimii mele. Mi-am dorit dintotdeauna sa ma reintorc aici si am simtit ca a sosit timpul. Am dorit sa fac parte din tara mea si sa ajut la viitorul de aici.

Apoi, mai e familia Levine.

Ne intalnim cu o multime de oameni cunoscuti. Avem o multime de prieteni in Israel. Cred ca e bine, desi imi va fi dor de foarte multi oameni din America. Cred ca e o ocazie buna pentru familia noastra.

Organizatia Nefesh BNefesh a organizat zborul, adaugandu-i la cei peste 50 000 de imigranti americani si britanici pe care i-au ajutat sa ajunga aici din 2002. Zev Gershinsky spune ca organizatia sa ajuta imigrantii sa razbeasca prin birocratie si celelalte posibile probleme.

E cel de-al 57-lea zbor aliyah. Sunt aici de zece ani si de fiecare data imi trezeste emotii. E nemaipomenit ! Multi evrei din America de Nord isi doresc sa vina in Israel si sa faca Aliyah, dar intampina diferite piedici pe parcurs. Noi incercam sa dam la o parte acele piedici si bariere si sa-i ajutam sa organizeze totul, pentru a-si putea indeplini visul.

Va fi un efort de acomodare pentru majoritatea noilor veniti, dar ei implinesc profetia, visele si speranta multor generatii.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 193 - 26 august 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!