Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Irak - O frumoasa operatiune de salvare ce a uimit milioane de oameni

Lupta din ultimele noua luni pentru eliberarea Mosulului din mana gruparii SIIL s-a sfarsit. In cadrul campaniei sangeroase, o lucrare crestina s-a aflat pe prima linie a frontului, oferind ajutor medical, umanitar si vestea buna a Evangheliei. Ceea ce a induiosat milioane de inimi a fost, insa, o operatiune curajoasa de salvare efectuata de liderul organizatiei.

A fost un sprint intre viata si moarte, care a devenit viral. 12 secunde filmate ce au aratat un sacrificiu pentru o lume ce cauta speranta, clip care e acum vazut si impartasit de milioane de oameni. Dave Eubank de la Free Burma Rangers a relatat pentru Stirile CBN de ce si-a riscat viata pentru a salva o fetita irakiana de sase ani.

Din dragoste. Si eu mi-as dori ca cineva sa-mi salveze copilul. Atunci cand ti-e groaza, intai intreaba: Doamne, trebuie sa fac acest lucru ? Daca El spune Da, atunci cere dragoste, fiindca atunci cand ai o mare teama, ai nevoie de iubire. Daca ai dragoste, esti in stare sa faci orice pentru oricine. Dragostea e cea care iti da curaj. Domnul mi-a dat curaj pentru a alerga pana acolo si a lua fetita.

Acesta nu e singurul moment eroic al lui Eubank si al echipei sale.

Suntem aici sa salvam acea fetita, suntem pe teritoriul SIIL, inconjurati de ei, Doamne, ajuta-ne s-o scoatem, in numele lui Isus. Amin !

Au reusit si de data aceasta.

Esti in siguranta. Domnul sa te binecuvanteze ! E in viata !

Doamne, Tu m-ai salvat pe mine. Vreau sa fiu cu Tine, ajutand si pe altii.

Asta face Free Burma Rangers. Eubank a inceput aceasta lucrare pe linia frontului in urma cu 20 de ani in Birmania, iar acum trei ani a raspuns chemarii de a veni in Irak, Siria si Kurdistan.

Misiunea noastra e sa oferim ajutor, in principal de ordin medical, apoi speranta, amintind oamenilor ca nu sunt uitati, si dragoste, spunandu-le ca ii iubim si ca Dumnezeu ii iubeste. Dumnezeu L-a trimis pe Isus sa ne salveze, si chemam numele Sau de multe ori.

Echipa sa a aratat acea dragoste oamenilor din Mosul si soldatilor din armata irakiana in timpul luptelor de eliberare a orasului de SIIL. In timp ce luptatorii SIIL trageau spre oamenii ce incercau sa scape, Free Burma Rangers au alergat pe acel teritoriu al mortii. Eubank a incercat sa salveze aceasta femeie musulmana ranita, dar ea a murit.

Totusi, in mijlocul acestui carnagiu, familia Eubank organizeaza jocuri si aduce Evanghelia. Karen ne spune ca totul a inceput in Birmania, cand au ajutat vecinii care aveau probleme.

Era ceva normal sa mergi la oameni pe care ii stiai, la biserici cunoscute, in sate cunoscute, iar cand acele sate au avut conflicte, ni s-a parut la fel de normal, fiindca doream sa-i ajutam pe oamenii pe care ii iubeam. Asadar, ramaneam acolo cu familiile si, cand lucrurile se intensificau pe linia frontului, ramaneam impreuna in continuare. Nu am fi fost acolo daca nu ar fi fost voia Domnului. Ne-am simtit binecuvantati sa avem aceasta ocazie si ca El ne-a pus in acel loc. Nu sunt multi cei care vin in Mosul, pentru a ajuta in acea zona. Exista mereu pericolul sa fim impuscati, dar ne simtim binecuvantati ca El ne-a protejat in toate acestea si ca inca suntem in viata.

Eu o numesc intruchiparea misiunii de mare risc, fiindca ei sunt acolo, pe muchie de cutit, oferind tratament medical, speranta, iubire... Se roaga cu oamenii, le duc poverile. E o iubire jertfitoare. E un exemplu minunat despre cum sa fii lumina intr-un loc atat de intunecat.

Stirile CBN a venit la Eubank pe linia frontului si a gasit un om al rugaciunii perseverente.

Va mai amintiti de acea micuta irakiana pe care Dave a salvat-o ? Echipa i-a pus filmul Cartea Cartilor, o unealta a Evangheliei pe care Karen o considera de nepretuit.

E un alt lucru care mi-a placut si care a reusit sa ofere copiilor povestiri emotionante. Cartea Cartilor a fost o mare binecuvantare in slujirea mea cu copiii. Filmul poate reda, in limba lor, lucruri pe care eu nu le pot spune in intregime, si, cu acele animatii frumoase, reuseste sa ajunga departe, in locuri unde nu exista mass-media. Multumim echipei Cartea Cartilor ca ne permite sa o impartasim in zone aspru restrictionate, in limba birmaneza, in araba, la comunitatile de pe front. E si o incurajare, dar pana la urma face parte din viata normala. Ne uitam la un video si vedem povestiri interesante despre credinciosia lui Dumnezeu. Cartea Cartilor e o mare binecuvantare.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 193 - 26 august 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!