Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Procesul de pace israeliano-palestinian - solutia celor doua state, singura cale?

Presedintele Trump lucreaza intens la procesul de pace israeliano-palestinian, dar un membru al Congresului aflat in vizita spune ca situatia de pe teren nu este ceea ce pare.

Premierul israelian Netanyahu s-a intalnit cu consilierii americani Jared Kushner si Jason Greenblatt in Tel Aviv.

Avem multe lucruri de discutat despre cum sa sporim pacea, stabilitatea si siguranta in zona. Cred ca toate acestea ne stau in putinta.

Presedintele e hotarat sa obtina o solutie pentru aceasta zona care sa aduca pace si prosperitate tuturor oamenilor de aici. In timp ce cabinetul lui Netanyahu a descris negocierile ca fiind constructive si la obiect, membrul Congresului, Mac Thornberry, a spus pentru CBN ca SUA ar trebui sa regandeasca solutia.

Punctul cel mai insemnat este ca noi am crezut dintotdeauna ca solutia celor doua state e cea mai potrivita, ca Israelul ar fi mai in siguranta daca cedeaza niste teritorii care sa intre in componenta statului palestinian. Aceste presupuneri sunt indoielnice. Intrebarea care se punem este: Ce e mai bine pentru oameni ?

Palestinienii care protesteaza si-au exprimat nemultumirea inainte de intalnirea lui Kushner cu presedintele Mahmud Abbas.

Suntem foarte nemultumiti ca aceasta administratie americana nu a pus nicio presiune pe Israel ca acesta sa opreasca constructia de asezari, deoarece asta pune capat oricarui potential proces de pace.

Comunitatile evreiesti din Iudeea si Samaria raman printre cele mai spinoase probleme in disputa israeliano-palestiniana. Senatorul James Lankford a declarat pentru CBN ca perceptia lumii despre extinderea asezarilor in zona e inexacta.

Marea parte a cresterii este datorata sporului demografic, care impune necesitatea construirii de noi case. Astfel, apar noi cartiere, dar se extind si cele existente, pentru a putea acoperi nevoile populatiei de evrei care emigreaza aici din toata lumea, dar si a micutilor care se nasc aici si care au nevoie de locuinte.

Lankford spune ca exista mult mai multe lucruri pe care nu le vedem la TV. Lankford: Am fost acum cativa ani in regiunea Samariei. Acolo exista o crestere economica substantiala, au aparut noi fabrici, in care israelieni si palestinieni lucreaza impreuna cot la cot.

Thornberry spera ca lucrurile se vor schimba - Daca ne credem creativi si gandim liber, poate vom vedea ca situatia nu e imposibila si ca aceasta e in interesul tuturor, mai ales a oamenilor care locuiesc in Israel si in zona Cisiordaniei.

Ambii membri ai Congresului au spus clar ca tine de israelieni si palestinieni sa ajunga la pace, nu de SUA.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 194 - 2 septembrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de creștere spirituală și ucenicizare

Prin tematica variată abordată în materialele noastre video, tipărite sau publicate online, suntem o sursă de hrană spirituală pentru creștinii români, ajutând credincioșii să se maturizeze spiritual și să fie echipați pentru a extinde Împărăția lui Dumnezeu în România. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!