Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Inovatie israeliana in medicina - tratament cu celule stem

O descoperire in domeniul medical de care ar putea beneficia milioane de oameni. O inventie israeliana in sectorul medical ar putea revolutiona cercetare in domeniul celulelor stem, care mai apoi le-ar putea oferi pacientilor din toata lumea tratamente care le-ar putea salva viata.

Oamenii traiesc mai mult in toata lumea. Se spune ca oamenii nascuti in secolul al XXI-lea vor avea o medie de viata de peste 100 de ani. Acest lucru aduce noi provocari pentru medicina. Dr. Shai Yarkoni de la Cellect Biotechnology Ltd. Spune ca firma sa poate accepta aceste provocari. Medicina din secolul nostru se numeste medicina regenerativa. Asta inseamna ca ne indepartam de ideea de reparatie, cu vechile efecte adverse ale chimioterapiei, antibioticelor. Toate acestea vor fi inlocuite. Celulele stem, practic elementele care cladesc corpul uman, pot oferi raspunsuri, fiindca scopul lor principal e vindecarea. Asa am fost noi creati. Prin intermediul celulelor stem, corpul nostru se vindeca neincetat. Aceste celule detecteaza moartea si stiu cum sa ajunga in zona unde mor celulele. Aceasta e activitatea lor. Merg in acea zona, detecteaza ceea ce lipseste si devin tesutul de care e nevoie. Chiar daca medicina intelege potentialul acestora, in prezent e nevoie de multe celule stem cu care sa se poata efectua cercetari din care sa rezulte apoi noi tratamente. Yarkoni spune ca doar Cellect poate oferi unealta necesara. Suntem primii care am avut aceasta abordare biologica, pe care am transformat-o intr-o companie cu produse comercializate. Pana acum, tehnologia nu a reusit izolarea celulelor stem intr-un mod eficient privind costurile. Procesul incepe in laboratoare ca acesta, avand la dispozitie celule stem proaspete sau inghetate. Acestea sunt separate una cate una,sunt incubate si apoi, trecute printr-o centrifuga pentru a obtine o singura unitate.

Am luat intreaga infrastructura si am transformat-o intr-un simplu produs precum acesta. Inauntrul capsulei, o membrana-retea mimeaza procesul de vindecare, spunandu-le celulelor mature sa moara, in timp ce trece la multiplicarea celulelor stem care au proprietati de vindecare. Doctorul preia celulele donatorului sau chiar ale pacientului, le pune doua ore in aceasta capsula de incubare si asta e tot. Produsul poate lucra cu tesuturi din maduva spinarii, grasime, sange, chiar si sange placentar, orice tesut matur. Potrivit lui Yarkoni, produsele actuale de pe piata necesita patru-sase saptamani pentru a fi cultivate in laborator si pot avea reactii adverse, dar el estimeaza ca aceste capsule vor costa mai putin de 1% din costul tratamentelor actuale si utilizarea lor va fi mai sigura.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 195 - 9 septembrie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!