Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Liderii islamici s-au adunat pentru a respinge decizia presedintelui Trump

In timp ce israelienii sarbatoreau capturarea Ierusalimului de acum 100 de ani, in mod ironic, un numar de lideri islamici s-au adunat in Turcia, capitala fostului Imperiu Otoman, pentru a-si reafirma dreptul lor asupra orasului. Ei au condamnat decizia presedintelui Trump de recunoastere a Ierusalimului drept capitala a Israelului.

Presedintele turc Recep Erdogan a organizat aceasta intalnire si a facut apel la natiuni de a recunoaste Ierusalimul ca si capitala a Palestinei.

„Invit toate tarile care respecta Dreptul International si justitia, sa recunoasca Ierusalimul ca si capitala a Palestinei aflata sub ocupatie. Nu mai e nicio amanare. Ca si tari islamice, nu vom renunta niciodata la solicitarea noastra pentru un stat palestinian suveran si independent, cu capitala la Ierusalim.”

Presedintele Autoritatii palestiniene, Mahmud Abbas, a fost si el prezent la intalnire si spunea ca, din cauza deciziei lui Trump, poporul sau nu mai accepta implicarea SUA in procesul de pace din Orientul Mijlociu. El si-a exprimat dorinta ca acest proces de pace sa fie preluat de ONU.

Abbas refuza sa se intalneasca cu vicepresedintele SUA, Mike Pence, la vizita sa in Orientul Mijlociu.

La Casa Alba insa, e o alta poveste. Liderii evanghelici s-au adunat in jurul presedintelui Trump, in timp ce Mike Evans l-a decorat cu premiul „Friends of Zion, premiu acordat celor care „apara Israelul fara compromisuri.

Evans a construit Muzeul Friends of Zion din centrul Ierusalimului, muzeu dedicat eroilor si crestinilor sionisti care au fost alaturi de poporul evreu

in cele mai intunecate ceasuri si care au ajutat la fondarea statului modern Israel.

In ziua declaratiei lui Trump, muzeul a expus o pancarta cu inscriptia: „Domnul sa-l binecuvanteze

pe Trump, din Ierusalim DC, la Washington DC!

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 210 - 23 decembrie 2017, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!