Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Vizita vicepreședintelui Mike Pence în Orientul Mijlociu - reprogramată

Vicepreședintele Mike Pence va vizita Israelul în cursul acestei luni, a anunțat luni Casa Albă.

Pence va călători în Orientul Mijlociu între 19 și 23 ianuarie. La începutul vizitei în Orientul Mijlociu, se va întâlni la Cairo cu președintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi iar mai apoi cu regele Abdullah II al Iordaniei. 

Vicepreședintele își va petrece ultimele două zile în Israel, unde este programat să se întâlnească cu premierul Benjamin Netanyahu și cu președintele Reuven Rivlin și să se adreseze Knesset-ului.

Va vizita, de asemenea, Zidul Plângerii și memorialul Yad Vashem al Holocaustului.

Liderii palestinieni refuză să se întâlnească cu Pence în urma anunțului președintelui Donald Trump de luna trecută, în care a recunoscut Ierusalimului drept capitală a Israelului.

Pence și-a amânat vizita ce urma să aibă loc la mijlocul lui decembrie din cauza unui vot important în Senatul de la Washington, dar călătoria va fi urmărită cu atenție sporită în urma reaprinderii disputei privind Ierusalimul.

Călătoria inițială includea și reuniuni la Betleem cu oficialii Palestinei.

„La indicaţia preşedintelui Trump, vicepreşedintele se va deplasa în Orientul Mijlociu pentru a reafirma angajamentul nostru de a lucra împreună cu aliaţii SUA din regiune pentru înfrângerea radicalismului care ameninţă generaţiile viitoare”, a declarat Alyssa Farah, purtătoare de cuvânt a lui Pence.

„Vicepreședintele așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu liderii Egiptului, ai Iordaniei și ai Israelului pentru a discuta modalitățile de colaborare pentru combaterea terorismului și îmbunătățirea securității naționale”.

Sursă: JTA

Etichete: israel, ierusalim, trump, egipt

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de evanghelizare

Mulți nu ar intra într-o biserică, însă, prin media, noi intrăm în casele lor, în biroul și palma lor, prin canalul Alfa Omega TV, 40 de TV comerciale partenere, media digitală și proiecte speciale de știință-creaționism și apologetică. Dorința noastră este ca prin toate proiectele și canalele media, milioane de români să audă mesajul Evangheliei. Fii și tu alături de noi, partener Alfa Omega TV! Urmărește reportajul!