Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Trump: „Israel și Palestina trebuie să facă compromisuri semnificative”

Președintele american Donald Trump a declarat că atât Israelul cât și palestinienii vor trebui să facă „compromisuri semnificative” pentru a ajunge la o înțelegere de pace și a adăugat că ar fi o nebunie să nu facă acest lucru.

Într-un interviu amănunțit cu cotidianul Israelarian „Israel Hayom”, publicat duminică, Trump a spus că nu crede că palestinienii „caută pacea” chiar acum. De asemenea, el a adăugat că nici israelienii nu caută pacea.

"Vreau sa spun clar că Ierusalimul este capitala Israelului. În ceea ce privește granițele, voi susține concluzia la care vor ajunge cele două părți implicate", a a mai spus el.

Palestinienii au fost indignaţi de recunoaşterea de către Trump a Ierusalimului drept capitala a Israelului la 6 decembrie, o decizie ce a răsturnat decenii de reticenţă din partea SUA asupra statutului oraşului, afirmând că ei sunt acum în căutarea unor alte puteri mondiale care să medieze în conflictul israeliano-palestinian.

Limbajul anunţului lui Trump nu exclude o prezenţă în Ierusalim a palestinienilor, care doresc ca partea de est a oraşului - cucerită de Israel într-un război din 1967 şi a cărei anexare ulterioară nu a fost recunoscută la nivel internaţional - să fie capitala lor.

Trump a spus că comunitățile israeliene (așezări) din Iudeea biblică și din Samaria complică lucrurile. Dar el a fost mult mai puțin critic față de comunitățile în care trăiesc sute de mii de israelieni decât predecesorul său, președintele Obama.

Fără a intra în detalii, Trump a spus că Israelul va fi „foarte atent cu așezările”.

Sursă: CBN News

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!