Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israelul a doborat o drona iraniana iar Siria a doborat un avion israelian F16

Israelul si Iranul au facut un pas inapoi dupa cel mai important conflict cu Siria si Iranul din ultimii ani, dar incidentul a reprezentat o escaladare dramatica a tensiunilor cu Iran si Siria si a generat discutii despre razboi in Orientul Mijlociu. Totul a inceput cand Iranul a trimis o drona in spatiul aerian al Israelului, ceea ce un purtator de cuvant israelian spunea ca e o violare grava a suveranitatii israeliene.

Ai permisiunea de a distruge tinta. Israelul a distrus drona si apoi a atacat centrul de comanda care a lansat drona. In timpul atacului, Siria a lansat cel putin 20 de rachete antiaeriene si a doborat un F16.

A fost pentru prima data in ultimii 30 de ani cand un avion israelian a fost doborat de inamic. Pilotul a suferit rani grave si a fost dus cu elicopterul la spital.

Apoi, Israelul a lansat un al doilea atac masiv, lovind 12 tinte in Siria, din care patru instalatii iraniene.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a subliniat avertismentele sale pentru Iran: „Iranul cauta sa foloseasca teritoriul sirian pentru a ataca Israelul, incercand sa-si indeplineasca scopul de a distruge Israelul. Avertismentele noastre au fost absolut corecte.”

Israelul considera Iranul si gazda sa, Siria, ca fiind responsabile pentru agresiunile de astazi si vom continua sa facem tot ce e necesar pentru a ne proteja suveranitatea si siguranta.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 217 - 24 februarie 2017, la Alfa Omega TV. 

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x
spr adoptie premiera live