Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Desenele animate „Dry Bones”

Vom vedea cum oasele uscate de care vorbea Ezechiel au ajuns cunoscute prin desene animate in Israel si in toata lumea. Dry bones e printre cele mai cunoscute benzi desenate din lume si e vazuta de milioane de oameni.

Geniul creativ din spatele benzilor desenate, Yaakov Kirschen, ne-a explicat cum a gasit acest titlu nastrusnic.

„Cand am venit in Israel si am decis sa fac un desen animat, ma gandeam ca am nevoie de o denumire. Dupa cateva incercari, mi-am dat seama ca unul dintre lucrurile care m-au adus in Israel a fost citirea cartii Ezechiel. Acest om, care a trait cu 2 600 de ani in urma, a avut o viziune despre viitorul indepartat pe cand parea ca lumea a distrus poporul evreu.

In acel moment insa, ne-am ridicat din mormant si el a vazut acea vale plina de oase uscate. Aceste oase au venit impreuna, si in acea viziune a vazut recladirea statului evreu, a vazut aducerea impreuna a poporului evreu, a vazut si reconstructia cladirilor si replantarea pomilor. Astfel, daca m-am pus sa fac un desen animat care sa spuna ce se intampla astazi, mi-ar placea sa adaug la ceea ce el a vazut acum 2.600 de ani, si am decis sa le spun „Dry bones” (oase uscate).” a spus creatorul desenelor.

De la oasele uscate din cartea lui Ezechiel pana la Declaratia de Independenta a lui David Ben-Gurion, am vazut ca Israelul e un miracoe al lumii moderne si un semn pentru natiuni, ca Dumnezeu Isi tine promisiunile.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 226 - 28 aprilie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!