Donează     Rugăciune       TV LIVE                          
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

La două zile după SUA, încă o țară își mută ambasada la Ierusalim

Sursă: El Periodico

La doar două zile după ce SUA și-a mutat ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, Guatemala îi urmează exemplul.

Steagul Guatemalei a fost ridicat în Ierusalim încă de la începutul lunii mai. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat evenimentul: 

„Am fost mișcat să văd steagul Guatemalei fluturând în Ierusalim, înainte de deschiderea Ambasadei Guatemalei la sfârșitul acestei luni. Dragi prieteni, bine ați revenit în capitala noastră veșnică!”, a transmis Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, scrie RT.
 
Președintele Guatemalei, Jimmy Morales, a anunțat pentru prima dată decizia țării de a-și reloca ambasada de la Tel Aviv în Ierusalim în decembrie, la puțin timp după recunoașterea de către președintele Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a  statului Israel. În martie, Morales a confirmat încă o dată că ambasada Guatemalei la Ierusalim se va deschide imediat după ce Statele Unite vor face mutarea anunțată.
 
Guatemala a fost unul dintre cele nouă state care au sprijinit decizia SUA de relocare a Ambasadei în timpul votului Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (UNGA) din decembrie, în care organismul internațional o rezoluție fără caracter obligatoriu, condamnând declarația lui Donald Trump.
 
La sfârșitul lunii, și Paraguay își va muta oficial ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

 Sursă: Libertatea

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Proiecte de Înțelegere a Vremurilor

Prin Înțelegerea vremurilor, provocăm creștinii să înțeleagă, să se roage și să interpreteze din punct de vedere biblic semnificațiile știrilor zilnice. Prin producerea și difuzarea pe TV, site, Youtube și Facebook a documentare de actualitate și a știrilor Mapamond Creștin și Jerusalem Dateline, oferim perspective creștine și informații noi despre evenimente actuale, fiind o sursă credibilă de informare creștină. Fii și tu parte! Urmărește reportajul!